Liga Nacija - Španci sigurni, "panceri" stigli do prve pobede!

Autor: Stefan Matić
subota 10.10.2020.
22:36
Izvor: Sportske.net

Tim Vladimira Petkovića porazom ostao na jednom bodu.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti


Španija - Švajcarska 1:0

Gosti su bolje otvorili meč na stadionu u Madridu.

Benito je imao odličnu šansu, ali De Hea se odlično snalazi te Švajcarci dobijaju tek korner. Samo dva minuta kasnije videli smo i gol Španije. Odbrana Švajcarske teško iznosi loptu, ovo koristi Ojarzabal koji lako matira Somera za 1:0.

U nastavku blaga inicijativa domaćina, Feran Tores je imao šansu za 2:0, ali ovog puta golman Švajcarske spreman.

U drugom delu dominacija Španaca u posedu i šansama, ali tek jedan šut u okvir gola gostiju te rezultat ostaje 1:0. Španci minimalnom pobedom ostaju na vrhu grupe 4.

Ukrajina - Nemačka 1:2

Nemci su odlično otvorili meč, četa Joakima Leva je snažno krenula u napade i to im se već vraća u 20. minutu kada Ridiger pronalazi Gintera koji postiže gol za 1:0.

Ređale su se šanse "pancera", Kimih nije bio precizan, pa potom Gnabri i Kros promašuju dobre šanse te se na pauzu odlazi sa 1:0.

A samo četiri minuta po povratku vidimo gol Gorecke. Velika greška Buščana, fudbaler Bajerna lako koristi poklon ukrajinskog golmana za 2:0. Golman domaćina se iskupio desetak minuta kasniej kada sjajno brani šut Klostermana.

Ukrajinci stižu do pogotka i to iz penala. Zule pravi najstrožiju kaznu, Malinovski vraća nadu u 77. minutu i pogađa za 1:2. Gnabri je promašio odličnu šansu da overi pobedu, golman odlično reaguje.

Ipak nije bilo dovoljno vremena za domaćina i potencijalni remi, Nemci nose kući sva tri boda.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke