Liga šampiona – DRUGI dan odluke

Autor: Miloš Marković
sreda 10.12.2014.
10:47
Izvor: Sportske.net

Sreda donosi i konačan rasplet, večeras ćemo saznati punu listu imena klubova koji su obezbedili plasman u narednu rundu elitnog evropskog takmičenja.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Nakon uzbudljivog utorka, pažnja fudbalske javnosti okreće se mečevima grupe E, F, G, H Lige šampiona.

Obzirom da je situacija u grupama F i H već jasna, poseban akcenta svakako se stavlja na preostale dve u kojima je sve otvoreno.

Osvrnuvši se pre svega na grupu F, vredi pomenuti da su svoje mesto u narednoj fazi obezbedili Pari Sen Žermen i Barselona, koji svom meč na Nou Kampu igraju kako bi rešili konačan raspored u grupi.

Francuzi su trenutno prvoplasirani na tabeli sa 13 bodova, dok Katalonci imaju bod manje.

Treće mesto u pomenutoj grupi F zauzima Ajaks sa dva boda, i za mesto u Ligi Evropa će se večeras boriti sa poslednjeplasiranim APOEL-om koji iz 5 mečeva ima samo jedan bod.

Belarus Soccer Champions League

Znatno jasnija situacija jeste u grupi H.

Porto je sa svojih 13 bodova iz pet utakmica siguran na prvom mestu, Šahtjor je drugi tim koji sa osam bodova ide u narednu rundu. Borba će se voditi za treće mesto i plasman u Ligu Evrope između Atletik Bilbaa i BATE Borisova koje deli jedan bod.

Delimično jasna situacija jeste i u grupi E.

Bajern je ubedljiv, nakon pet mečeva Bavarci imaju 12 bodova na prvom mestu u grupi i u poslednje kolo ulaze u potpunosti rasterećeni. Ipak, ostala tri tima su u konkurenciji za prolaz dalje, Roma, Siti i CSKA imaju po 5 bodova i očekuje ih žestoka borba do samog kraja.

U Rimu se igra derbi, Mančester Siti je vraćen u život, protiv Rome mu igra pobeda ili remi sa golovima za plasman u narednu rundu, pod uslovom da Bajern kod kuće pobedi ruski CSKA. Ako Siti pobedi, ali i CSKA uradi isto, onda Rusi idu dalje na osnovu boljeg međusobnog skora.

Britain Soccer Premier League

Ukoliko obe utakmice budu završene remijem, Roma ide dalje, kojoj naravno igra i pobeda u najboljem slučaju. Trijumfom se rešavaju stvari, Rimljani su upravo to i najavili da će to kod kuće ići na sva tri boda protiv Građana.

Imperativ je, svakako, na strani Mančester Sitija kome poraz znači eliminaciju iz Evrope u potpunosti.

Pelegriniju glavobolju zadaje i kadrovsko stanje, najbolji strelac tima Serhio Aguero duže će odsustvovati, odbrana na večerašnjem meču biće bez Vensana Kompanija, kapitena ekipe.

Ostala je još grupa G, u kojoj je poznato da će Čelsi kao vodeći tim u grupi ići u narednu rundu.

Četa Žoze Murinja ima 11 bodova iz pet utakmica, drugi je Sporting sa 7, koji ima dva boda više od Šalkea. Poslednjeplasirani tim u grupi je Maribor, koji ipak i dalje ima šansi da obezbedi svoje mesto u Ligi Evropa.

U večerašnjem poslednjem kolu sastaju se Čelsi i Sporting na Stamford Bridžu, dok će Maribor upravo ugostiti Šalke, direktnog rivala za ostanak u Evropi.

Britain Soccer Premier League

U svakom slučaju, i večeras nas očekuje dosta uzbuđenja, svi mečevi počinju u 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke