Lion neguje akademsku tradiciju, drugoplasirani tim Lige 1 pao protiv Olimpika

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.10.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

"Lavovi" zadržali dosadašnje iznenađenje sezone.

Racing club de Lens
Racing club de Lens

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Liona pobedili su Lans na svom "Grupama stadionu" sa 2:1 (2:0) u okviru 12. kola Lige 1.

Derbi kola okončan je u korist jednog od najvećih francuskih timova koji se nije dao iznenaditi protiv nepredvidive ekipe Lansa.

Padali su pred izabranicima Franka Hesea timovi kao što su Olimpik Marsej i Monako, ali ne i Lion. Drugoplasirani tim Lige 1 ostao je uskraćen za bodove protiv "lavova" čiji je trener Peter Boš ovu utakmicu završio sa čak šestoricom igrača iz Olimpikove akademije.

Karl Toko-Ekambi je iz penala podigrao domaće navijače na noge, a prednost je duplirao nesvojstveno sebi, glavom, Husem Oar. Prethodno je Lansu poništen pogodak, iz opravdanog razloga, budući da je u ofsajdu bio Said prilikom asistencije za Klasa.

Lans je imao i jednu vrhunsku šansu u prvom delu igre, ali Denajer i prečka bili su od pomoći Bošovom timu. Kaliemundo je dao nadu gostujućem timu da mogu do boda, ali do toga nisu uspeli.

Ipak, Lans je još jednom demonstrirao koliko su neprijatan protivnik i zadržaće drugu poziciju samo ukoliko Nica i Marsej sutra ne pobede. Kada je reč o Lionu, oni su skočili na mesto broj pet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke