Liverpulu dovoljno pola sata, polufinale na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.04.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net

Lepa prednost ekipe Jirgena Klopa pred revanš u Portugalu.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona, Liverpul je večeras na svom terenu savladao Porto rezultatom 2:0 i značajno se približio plasmanu u polufinale.

Nepunih pet minuta od početka meča bilo je dovoljno domaćima da zatresu mrežu Ikera Kasiljasa. Mane je delovao po levoj strani, uputio je loptu u ''srce'' kaznenog prostora, odakle Firmino vraća za Keitu, a ovaj sa petnaestak metara pogađa gol gostiju - 1:0.

Posle vođstva, Liverpul je i dalje imao inicijativu, igralo se uglavnom na polovini ekipe iz Portugala.

U 22. minutu nesporazum u odbrani gostiju, poklon lopta za Salaha koji dolazi u situaciju jedan na jedan sa Kasiljasom, nešto iskosa sa leve strane, ali umesto u mrežu loptu je poslao tik pored leve stative. Felipe mu je tu malo zasmetao, dovoljno da dekoncentriše Egipćanina.

Ali, samo četiri minuta kasnije - novi gol. Bio je to mat u tri poteza - Henderson je sa sredine terena proigrao Aleksander-Arnolda na desnoj strani, ovaj centrira u peterac gde je Firmino umakao svojim čuvarima i samo prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Na isteku prvih pola sata igre, prva prava prilika za Porto, i to veoma ozbiljna, Musa Marega je iskosa sa leve strane odlično šutirao, ali je golman Alison još bolje intervenisao.

Usledio je korner posle VAR asistencije, jer je lopta zakačila u ruku Arnolda pošto se odbila od golmana Alisona, procenjeno je da nije bilo elemenata za penal, ali posle tog kornera još jedna dobra prilika za Maregu i opet Alison izlazi kao pobednik.

U 34. minutu veliki promašaj Firmina, posle još jednog centaršuta Hendersona sa desne strane. Brazilac iz prve šutira, ali preko gola.

Tek što je počelo drugo poluvreme, poništen gol Liverpula. Henderson je centrirao u kazneni prostor, Mane je volej udarcem poslao loptu u mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Marega je pripretio i u 69. minutu, ali je otišao suviše udesno, bio je to lak posao za Alisona.

Deset minuta kasnije, Musa Marega beži Lovrenu i ulazi u novu priliku, ovog puta iskosa sa leve strane, ali neprecizno je šutirao.

Tražili su gosti nešto kasnije i penal pošto je Felipe pao u kaznenom prostoru Liverpula, ali sudija Lahoz je smatrao da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

U svakom slučaju, drugo poluvreme znatno mirnije, Liverpul je uspeo da zadrži dva gola prednosti, a Porto može da žali za nekom od pomenutih prilika koje nije iskoristio Marega.

Liverpul: Alison, Arnold, Lovren, Van Dajk, Milner, Henderson, Fabinjo, Keita, Salah, Mane (od 73. Origi), Firmino (od 82. Staridž).

Porto: Kasiljas, Maksi Pereira (od 77. Fernando), Aleks Teles (od 73. Kosta), Felipe, Eder Militao, Danilo, Oliver Tores, Korona, Otavio, Marega, Soares (od 62. Brahimi).

Istovremeno, odigrana je još jedna četvrtfinalna utakmica Lige šampiona, Totenhem je na svom terenu sa 1:0 savladao Mančester siti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Tuesday, 09.04.2019
23:43

Bogami mogli su lagano dobiti 2 gola. Marega se upropastio večeras. Salah negledljiv.

avatar
LFC 19-ta
Wednesday, 10.04.2019
08:33
avatar
Wolverine
Wednesday, 10.04.2019
16:03

Pa da nije sebičan ko inače, mogao je Liverpul mnogo više golova da im da.

avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 09.04.2019
23:25

Dajte Barsu da se igramoooo!

avatar
Red blood
Tuesday, 09.04.2019
23:16

Klop je,vise je nego evidentno,bio siguran u kvalitet tima i u to da ce prvo sacuvati 2:0,a onda i da ce to biti sasvim dovoljno za revans.Sledi ekstremno vazna utakmica sa Celzijem,Mane je uspeo da dobije koji minut predaha,Wajnaldum i Robertson ce biti odmorni..i to je dosta vazno.Mislim da Liverpul nece izgubiti u Portugalu,ocekujem da to bude rutinsko odradjivanje posla.

avatar
Mangus
Tuesday, 09.04.2019
23:39

Mozda je trebalo da odmori i vvd i firmina, no dobro. Odlican rezultat koji garantuje laksi revans.

avatar
Wizard08
Tuesday, 09.04.2019
23:08

Ee ali origi je u opasnoj FIZICKOJ formi dosta je brz mnogo moze ako ima prostor ispred sebe malo da poradi sa loptom

avatar
sasa lesa
Wednesday, 10.04.2019
09:26

Ja bih njega umesto Salah stavljao svaku utakmicu dok se ovaj ne prizove svesti. Mnogo je sebičan a što je najgore em ne daje golove em često često gubi lopte. A osećam da bi Origi sa malo više utakmica u nogama davao golove samo tako.

avatar
_mladen_
Friday, 12.04.2019
09:32

Hahah upravo ste uporedili coveka koji je dao 50 golova za dve nepune sezone sa covekom koji ne moze ni da bude starter. Covece koliko se svest oko Salaha promenila, samo ga ljudi pljuju a covek radi sve sto radi bilo koji drugi igrac...

avatar
Red blood
Wednesday, 10.04.2019
10:27

Zvanican podatak je da je od svih Liverpulovih fudbalera ova sezone Origi imao najvecu izmerenu brzinu.

avatar
xman
Tuesday, 09.04.2019
23:07

U finisu sezone dobijamo dva igraca za sledecu sezonu. Origi i Keita igraju sjajno, prvi odlican sa klupe, drugi ce, siguran sam, da zacementira mjesto u prvih 11. Zadovoljavajuci rezultat i igra, idemo u Portugal po polu-finale

avatar
Mangus
Tuesday, 09.04.2019
23:39

Keita se izgleda probudio u pravom momentu.
Jos ako dobijemo Ox-a makar na par utakmica biće to super stvar

avatar
_mladen_
Tuesday, 09.04.2019
23:07

Svaka cast momci, rutinski odradjeno. Ovi su ih tukli, a sudija ne znam u sta je gledao. Porto pola utakmice je izgubio pokusavajuci da trazi penal za svaku mogucu sitnicu. Keita kao da se polako budi, jako je lepo proigravao igrace i steta sto nije bilo vise golova. Lovren je bio solidan, ali nista bez Van Dajka, covek je pokretac ovog tima, sve radi.

avatar
Paul Kersey
Tuesday, 09.04.2019
23:53

Kad bi se ispunjavale tvoje želje i zamisli, Liverpul bi bio u trećoj ligi. Ajde malo oladi i odmori nas.

avatar
Paul Kersey
Wednesday, 10.04.2019
19:24

Meni imponuje što je na mojoj strani manjina. Takav je upravo procenat o razovanih i funkcionalno nepismenih. Nikad nisam bio deo rulje. Masa ne razmišlja racionalno nego se povodi za onim kako bi želela da jeste. Lažu sami sebe. O tom fenomenu je i Dobrica Ćosić pisao.

avatar
_mladen_
Wednesday, 10.04.2019
01:01

Plus koje moje zelje? Ja ovde pisem svoje misljenje a ti bi menjao igrace kako ti stigne. Kao ti znas kako ce igrati Salah sledece sezone... Kao da se ovakvi igraci nalaze na svakom cosku...

avatar
_mladen_
Wednesday, 10.04.2019
00:20

Vidim svi se slazu sa tobom. :)

avatar
Delgado
Tuesday, 09.04.2019
23:06

Nije loše 2:0 solidan rezultat mada bi voleo da smo dali bar još jedan gol.Skoro svi su odigrali sasvim solidno mada daleko od toga da je porto bio bezopasan.Odma dati gol u portugalu i završiti sve.

avatar
L F C
Tuesday, 09.04.2019
23:04

Bravo momci, odlicna igra pogotovo u prvom pokuvremenu i na kraju rutinska pobeda. Ima li smo jos odlicnih sansi za jos koji gol ali i ovako je dobro ali je i porto imao nekih sansi ali je alison maestralno odbranio. Keita sve bolji i bolji, a i firmino dobro odigrao. Pohvalio bih i ostale igrace, koji su takodje dobro odigrali. U revansu odigrati mirno i stabilno i prolaz je tu. Jos jednom bravo momci, odlicna igra. Pozdrav braco redsi, idemo dalje samo jako.
Y N W A

avatar
äxwell
Tuesday, 09.04.2019
23:03

Odlican rezultat, ali najbitnije da nismo primili gol. Steta sto nije i treci usao al nema veze..Keita me odusevio..Golovi mu podizu samopouzdanje i tek sada to lici na onog Nabija iz Bundes lige! Sada mu vjerujem kada ima loptu..Porto bio veoma zilav danas, pogotovo Marega..Nece ni u uzvratu nista lagano biti..Morace se zabiti jos jedan gol..

avatar
Axwell ciganin
Tuesday, 09.04.2019
23:00

Jedan gol u Portugalu vredi 4. Ajmo Keita!

avatar
Kralj Stiven
Tuesday, 09.04.2019
22:54

Nema sta da se kaze osim rutinski.Jedan gol u gostima resava sve