LN - Portugal bez Kristijana? Nikakav problem, Hrvati naučili na teži način! Mertens režirao pobedu Belgije, Mbape pogurao Francuze!

Autor: Ivan Cvetković
subota 05.09.2020.
22:39
Izvor: Sportske.net

Zanimljivi okršaji širom Evrope večeras.

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Večeras u terminu od 20.45 videli smo tri utakmice najjačeg ranga Lige nacija.

GRUPA 3

Portugal je u Portu lako izašao na kraj sa Hrvatskom, konačan rezultat bio je 4:1 za domaću ekipu.

Iako bez Kristijana Ronaldo koji je odsustvovao zbog pomalo bizarne povrede, sastav Fernanda Santosa je bez većih problema savladao aktuelnog vicešampiona sveta.

Portugalci su poveli u 41. minutu kada je Žoao Kanselo ušao u sredinu terena i sjajnim udarcem levom nogom savladao nemoćnog Livakovića.

Domaćin je u drugom poluvremenu dodao gas, igrao se 58. minut kada se Diogo Žota lepo snašao u kaznenom prostoru i udvostručio prednost svoje ekipe.

Na 3:0 povisio je Žoao Feliks u 70. minutu susreta, a utešni pogodak za Hrvate delo je Bruno Petković u prvom minutu nadoknade vremena nakon lepe timske akcije.

Konačan rezultat postavio je u Andre Silva poslednjim trenucima meča.

baner

U istoj grupi, Francuska je trijumfalno započela svoj put ka trofeju Lige nacija.

"Galski petlovi" su pobedili Švedsku u Štokholmu minimalnim rezultatom, a čovek odluke bio je Kilijan Mbape u 41. minutu.

Fudbaler Pari Sen Žermena primio je loptu po levoj strani, uz dosta sreće probio odbranu Šveđana i spretno nadmudrio Olsena.

Kilijan Mbape

Mogli su Francuzi i do ubedljivije pobede da je Grizman u poslednjim trenucima susreta pogodio sa bele tačke, ali je njegov udarac završio na tribinama.

GRUPA 2

Belgija je u Danskoj bila bolja od domaće ekipe sa 2:0.

Gosti su poveli već u devetom minutu kada je Džejson Denajer lepo iskoristio centaršut Mertensa iz kornera i zatresao mrežu Šmajhela.

Ranije danas, u grupi 2 Engleska je uz dosta muke savladala Island minimalnim rezultatom nakon dva penala i isključenja, po jedan sa obe strane koje je dosudio srpski arbitar Srđan Jovanović.

.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Saturday, 05.09.2020
22:53

Hrvati imaju savršenu ekipu za 442

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 05.09.2020
22:42

Portugalci bas umeju sa stipanima.

avatar
Bádr Hari
Saturday, 05.09.2020
22:41

jedino pozitivno sto nije igrao izlizani inace bi ja do ujutru morao da lupam minuse sa svojih mnogobrojnih profila kao kad je Bayern razbio Barsu i mog idola Messija koji nema sa kim da igra u reprezentaciji. :D:D:D

avatar
Badr Hari
Saturday, 05.09.2020
22:40

Katastrofalan Portugal, da čovek ne poveruje da su to profesionalni fudbaleri. Eee sa takvima je izlizani sam morao da osvaja trofeje, qq. Centar ne mogu da pređu bez njega, a kamoli šansu da naprave. I da nije pre početka meča rekao Kanselu 'ti ćeš dati gol', a u poluvremenu rekao Žoti, Feliksu i Silvi 'vas trojica ćete dati po gol' Hrvati bi ih razbili. Sreća što je bila jedna pčela, a ne roj, pa je mogao da doputuje i da im to kaže. :D