Lovorike za "Faraona"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 12.10.2017.
17:38
Izvor: Sportske.net

Egipćanin nije mogao da poželi bolji početak na 'Enfild Rousu'.

EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM
EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM

Povezane vesti

Stigao je ovog leta u Liverpul iz Rome za veliki novac, mnogi su bili skeptični i smatrali da je preplaćen, ali on je kritičarima već na startu sezone zapušio usta.

Iako 'Redsi' zaostaku za vodećim dvojcem iz Mančestera već sedam bodova posle sedam odigranih kola, malo ko će komoći da opovrgne tezu da je Mohamed Salah najsvetlija tačka u rkipi Jirgena Klopa od početka sezone.

Istina, ima toga da je Kutinjo bio van stroja početkom sezone i da se Sadio Mane povredio, ali to nikako ne umanjuje Salahov sjajan start u novoj sredini.

Egipćanin je najbolji strelac Liverpula u dosadašnjem toku sezone u Premijer ligi sa 4 gola, a interesantan podatak je da je dobio nagradu kluba za najlepši gol i u avgustu i u septembru.

Upisao je i jednu asistenciju, a oni koji su ga imali u svom timu na fantaziju mogu da budu prezadovoljni, budući da su od svih vezista samo Kristijan Eriksen i David Silva doneli veći broj bodova od njega do sada.

Osim toga, izabran je za najboljeg igrača Liverpula u avgustu i septembru.

Uz sve to, Mohamed Salah je svojim golovima u pobedni nad Kongom (2:1) u poslednjem kolu kvalifikacija za Mondijal u Rusiji odveo Egipat na Svetsko prvenstvo prvi put posle 28 godina čekanja. 'Faraoni' nisu bili na planetarnoj smorti najboljih od Italije '90.

Malo li je?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke