LŠ (kval.) - Spektakl u Solunu, Salcburg rutinski

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.08.2018.
21:02
Izvor: Sportske.net

Viceprvak Grčke i moskovski Spartak priredili su ljubiteljima fudbala u Solunu spektakularnu predstavu. Salcburg zakoračio u plej-of.

Epa/Sotiris Barbarousis
Epa/Sotiris Barbarousis

Povezane vesti

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između PAOK-a i moskovskog Spartaka završena je pobedom domaćeg tima, a ljubitelji fudbala koji su došli na stadion "Tumba" sigurno se nisu pokajali.

Grčki vicešampion slavio je rezultatom 3:2 (3:2) iako je posle sedamnaest minuta igre imao dva gola zaostatka.

Počelo je sjajno za goste. Prvi udarac u okvir gola rezultirao je vođstvom Spartaka. Strelac je u 7. minutu bio Ivelin Popov. Već u 17. minutu gosti dupliraju prednost. Golman PAOK-a Pashalakis odbio je loptu do prečke ali je ona potom prešla zamišljenu gol liniju celim obimom pa je gol pripisan Kvinsiju Promesu.

Činilo se u tim trenucima da se PAOK nalazi u beznadežnom položaju i da će već nakon duela u Solunu Spartak zakoračiti u plej-of fazu kvalifikacija.

Usledila je furiozna završnica prvog dela igre u režiji domaćih. Stvari su se za PAOK pokrenule sa mrtve tačke nakon penala koji je u gol pretvorio Aleksandar Prijović.

Gol Aleksandra Prijovića pogledajte OVDE!

Već u 37. minutu Dimitros Limnios poravnava na 2:2, a minut pre isteka vremena predviđenog za igru u prvom delu Dimitros Pelkas koristi grešku golmana Spartaka i izaziva "zemljotres" na stadionu "Tumba".

Nakon "vatrometa" u prvom poluvremenu očekivalo se da nešto slično vidimo i u nastavku. Spartak je imao veći posed lopte i više želeo gol, a najbolju šansu da do njega stigne propustio je u 71. minutu kada je Pashalakis zaustavio udarac Kvinsija Promesa sa bele tačke!

Meč je na kraju završen rezultatom koji je bio aktuelan i na poluvremenu, ali nema sumnje da ćemo u Moskvi za nedelju dana gledati još jedan zanimljiv okršaj Spartaka i PAOK-a.

U istom terminu kao i duel u Solunu odigran je i meč u Salcburgu. Domaćin je rutinirao Škendiju i slavio rezultatom 3:0 (2:0).

Šampion Austrije načeo je Škendiju golom Munasa Dabura iz penala, a do odlaska na odmor isti igrač je pogodio još jednom na asistenciju Junuzovića.

Tačku na trijumf Salcburga stavio je Diadie Samaseku u 81. minutu. Momak koji se nalazi na meti italijanske Rome takođe je pogodio "sa kreča".

Salcburg će tako na revanš u Skoplju poneti tri gola prednosti i može se reći da će mirno sačekati rasplet u duela u Trnavi gde će Spartak i Zvezda odlučivati o tome ko će u plej-of.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke