LŠ - Roma se samouništila, Barsa zakoračila u polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.04.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Rimljanima večeras nije bio neophodan rival. Sami su sebe uništili u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na "Nou Kampu".

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Romu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona rezultatom 4:1 (1:0).

Prvo poluvreme utakmice na "Nou Kampu" imalo je očekivan tok. Domaćin je diktirao tempo i gradio igru iz koje bi stigao do završnice, dok su se fudbaleri Rome trudili da drže linije i da disciplinovanom igrom na svojoj polovini osujete planove Barselone.

Prvu šansu na utakmici Barselona je imala u 11. minutu, posle pokušaja Lionela Mesija. Udarac najboljeg igrača Barselone uspešno je zaustavio golman Alison.

Sedam minuta kasnije stativa je bila saveznik "Vučice". Ivan Rakitić je pokušao da loptom kroz šesnaesterac uposli jednog od dvojice saigrača ali se na kraju pogodio stativu, nakon čega je Luis Suarez loptu poslao visoko preko prečke.

Sledeća ozbiljna prilika za domaće usledila je u 28. minutu kada je Luis Suarez prošao po levoj strani i precizno šutirao u dalji ugao ali je Alison odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Deset minuta pre kraja prvog dela činilo se da će Roma uspeti da odbije nalete Barselone i da na odmor ode bez primljenog gola ali je u 38. minutu pao prvi od dva autogola na večerašnjoj utakmici.

Lionel Mesi i Andres Inijesta kombinovali su na ivici kaznenog prostora, potonji je želeo da spoji Argentinca sa golom tako da je Danijele De Rosi uklizao i sprečio da lopta dođe do Mesija ali na kraju završila u mreži.

Do odlaska na odmor Roma je imala dobru priliku da iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora ugrozi gol Ter Štegena ali Pelegrini nije želeo da prepusti 'slobodnjak' Kolarovu što se pokazalo kao loš izbor jer je šutirao pravo u živi zid.

Na startu drugog poluvremena druga šansa za Romu. Peroti se našao u prilici koju nije uspeo da materijalizuje posle čega je usledila brutalna kazna.

Za samo tri minuta Barselona je sa dva gola rešila pitanje pobednika na večerašnjoj utakmici, a nakon svega viđenog verovatno i pitanje plasmana u polufinale Lige šampiona.

Drugi gol na utakmici ponovo je postigao fudbaler Rome. U želji da interveniše ispred Umtitija Manolas je uklizao i najpre pogodio stativu, a posle odbitka lopta je od njegove butine otišla u mrežu.

Tri minuta kasnije novi gol za domaće. Luis Suarez je šutirao iz kaznenog prostora, Alison je kratko odbio loptu a Đerar Pike je bio sam kao duh i "otpadak" pretvorio u gol.

Posle trećeg gola Barselona je "povukla ručnu" a Roma krenula nešto otvorenije. Nagrada za trud stigla je deset minuta pre kraja. Peroti je pronašao Džeka u kaznenom prostoru, reprezentativac BiH nije imao problema u duelu sa Albom tako da je akciju završio golom koji je dao nadu Rimljanima.

Teško da bi Roma u revanšu uspela da uradi nešto više sve i da je ostalo 3:1 ali je svaka nada ugašena u 87. minutu posle nove velike greške Manolasa. Grk je očajno primio loptu u kaznenom prostoru, ona se odbila do Luisa Suareza koji je samo natrčao i zakucao je u mrežu.

Srpski internacionalac Aleksandar Kolarov proveo je na terenu svih 90 minuta i ostaje žal što u završnici prvog dela igre nije dobio šansu da testira svoj udarac.

Na kraju Romi ostaje minimalna nada da može do čuda u revanšu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Stanojkov
Thursday, 05.04.2018
10:02

Nemas ligavca Nejmara i neznalicu Enrikea gazenje se nastavlja rekordi padaju ko cunjevii

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 05.04.2018
07:38

Barselona je sa ovakvom igrom lovina i protiv Bajerna i Reala, ni Liverpul nmg da prodju sa ovim sto sad igraju...

avatar
Rise up
Thursday, 05.04.2018
14:03

Lovina je od septembra pa uzese lagano duplu krunu i jednom nogom u 1/2 lige sampiona.

avatar
JOHAN CROJF
Thursday, 05.04.2018
07:33

Vazno je da plastikanci ispadaju... Tradicionalni klubovi u polu-finalu, pa ko prodje prodje

avatar
Povratak_Otpisanih
Thursday, 05.04.2018
07:20

Real uze dvije Lš na srecu i pomoc sudija o tome se zaboravlja brzo.Barsa tripletu juri nikad gora 😏😂

avatar
scofield
Thursday, 05.04.2018
03:01

Ne mislim nista lose ali Barselona nikad ruznije nije igrala i imaju ogromnu srecu. Jedva cekam da ih vidim u polufinalu protiv ovih brzih ekipa, bice problema.

avatar
BAGIIRA
Thursday, 05.04.2018
01:51

Roma solidna , bolje nije mogla ... Penal ostecena Roma ... Barsa losa , blago onom ko je izvuce u polufinalu ... Liverpul , Bajern i Real posebno ce je raskomadaju ... Do tada ima puno ,moze se promeni svasta , ali ako ovako odigraju , bice sjajno ...

avatar
Tata Messi
Thursday, 05.04.2018
08:54

Ovako su igrali i protiv Reala pa je bilo 3:0

avatar
dasfasdfasd
Thursday, 05.04.2018
20:48

Ili 5-1 kao u S.KUPU

avatar
Steffmajster
Thursday, 05.04.2018
10:28

ako je to bio penal za Romu, onda je bio i za Barsu prilikom faula nad Messija... E sad Messi se nije bacio ko Dzeko...

avatar
V84
Thursday, 05.04.2018
01:34

Druga u nizu ocajnih utakmica barse gde ih bog čuva. Suarez je nesposoban po levoj strani, ukoliko ne igra u sredini svaki pas levo ka njemu i pokusaj solo prodora je transfer blam. Roma se lavovski borila i zasluzila bolji rezultat. Mesi i buskets zbog povreda igrali sa pola snage i odma tim deluje ko da im otisla bobina. Ima dovoljno igraca da se postavi ljudska formacija i da se izvuce pun potencijal tima ali trener je retardiran. Forsira igrace koji bi na leto trebali da lete svi do jednog. Ako i jedan ode od rakitica inijeste paulinja andre gomesa ja cu da lajem. Denis suarez opasan tehnicar samo kad bi manje gnjavio loptu...

avatar
Stefoon
Thursday, 05.04.2018
01:03

Sprdali se, igrali sa 40 % i opet im dali 4 gola, nema potrebe da se gine protiv Rome koja je iskoristila Atletikov pad i otisla dalje iz grupe. Barselona- Liverpul, Real- Bajern, finale Barsa- Bajern.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 05.04.2018
07:40

Barsa-Bajern, da se posprdaju jos jednom i prime 4 na Alijanc areni... Ovo je najlosija Barselona u poslednje 3,4 godine, reci bilo sta drugo je samo zavaravanje sebe i drugih.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 05.04.2018
08:12

Liverpul-Bajern:-D

avatar
El Nindža
Thursday, 05.04.2018
00:37

Uporno ponavljam, Denisa Suareza ne treba otpisati. Potpisujem.

avatar
Hitch
Wednesday, 04.04.2018
23:23

Malo sam razocaran igrom Barse, mada i takvi su prejaki za Romu. Golovi komedija, ne zna se koji je smjesniji. A onaj Denis Suarez uopste nije los igrac, cak naprotiv, pokazao je zavidne vjestine za ono malo vremena koje je proveo na terenu... ne znam zasto je otpisan.

avatar
V84
Thursday, 05.04.2018
01:18

Slab doprinos u odbrani i uvek ima po koji potez vise. Udavi loptu sto u barsi sme samo mesi s razlogom.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 04.04.2018
23:10

roma je sebe pobedila za 3 gola su krivi njihovi igraci

avatar
Stefoon
Thursday, 05.04.2018
01:04

Zamisli koliko su onda jaki kad protvnici pocnu da pobedjuju sami sebe? Sta mislis kad bi krenuli da igraju fudbal?

avatar
Badr Hari
Thursday, 05.04.2018
15:25

Šta li bi tek bilo da ih je pobedila Barsa? :D

avatar
Rulermaster
Thursday, 05.04.2018
13:14

Barsini protivnici se od straha sami pobedjuju. Tacno kad izadju na teren vidis koliko su preplaseni od imena protivnika i velicine stadiona. i one stopostotne sanse koje bi inace realizovali, protivnici mase. Sta ti je psiha, zadrhte noge od pomisli na uspeh.

avatar
Rise up
Wednesday, 04.04.2018
23:06

Glupo je govoriti o nekoj sreci.Barselona je bila bolja barem za 2 gola iako je igrala lose ali su opet stvarali sanse,imali dve stative.

avatar
P. S.
Wednesday, 04.04.2018
23:06

Sve smo ovo već gledali, jadan pristup utakmici, dosta grešaka u kombinaciji sa neprimerenom nonšalancijom, bez obzira na protivnika. A protivnik svakako nije bio lošiji nego što sam očekivao, naprotiv. Roma možda nije stvorila gomilu stopostotnih prilika, ali daleko od toga da su delovali bezopasno. Takva igra je ostavila sasvim dovoljno prostora igračima Barse da lagano urade ono što nisu, a rezultat takve nonšalancije bi bio sasvim drugačiji od ovoga da je sa druge strane bio recimo Bayern. Klizav teren, čak i neki manji busen trave su bili za fudbalere Rome daleeeko veća prepreka od Rakitića, što je takoreći nestvarno. Ako je za utehu igračima Rome kod oba autogola bi to sigurno bili golovi da nisu dirali loptu, jer su i Messi i Umtiti bili u takvim prilikama iz kojih ne bi mogli da promaše gol, čak ni namerno. Dirljivo je kako je Aca kosica, uprkos tome što je posle trećeg usporenog snimka morao da prizna kako je prekršaj bio van 16m, na kraju poluvremena ipak morao da prokomentariše da je Roma oštećena za penal. :D Nije baš da je zaboravio šta je konstatovao nakon usporenih snimaka (koliko da ne bi ispao smešniji nego što jeste), ali je to svakako jače od njega. :D Bilo kako bilo sa ovakvom igrom Barsa nema šta da traži u polufinalu, bez obzira na protivnika. :(

avatar
Logika i argumenti
Thursday, 05.04.2018
11:23
avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 04.04.2018
22:49

Pobedili 4-1,a ja se osecam kao da je Barsa izgubila. Koliko to sve jadno izgleda reci ne mogu da opisu (o izboru igraca i izmenama ne zelim ni da pricam),ne zna se ko sta igra,ko gde stoji,bez ikakve komunikacije u svim linijama tima,bukvalno grupa gradjana. Jedini pozitivan utisak Semedo,koji je bio sjajan,oporavak Buskeca,i nada da je Mesi onako mlako igrao zbog povrede. Rezultat je ovakav samo zato sto je Roma uspela da bude jos gora... Barsi je polufinale plafon,koga god da izvuce tamo zavrsice takmicenje...

avatar
Breaking Bad
Wednesday, 04.04.2018
23:01

Vi što više kukate, sve bolji rezultati, tačno me ne bi čudilo kad bi bila Tripleta na kraju sezone :D

avatar
Logika i argumenti
Thursday, 05.04.2018
11:24

Boli ono sto gledam na tvu kako stvari stoje liga i kup puna kapa

avatar
P. S.
Thursday, 05.04.2018
00:28

Aj''mo da se lažemo kako oni igraju ovako ne zato što ne mogu bolje (ali mogu sve lošije kako se sezona približava kraju), nego zato što nema potrebe. :D Biće nam lakše. :D

avatar
P. S.
Wednesday, 04.04.2018
23:22

Za razliku od tebe mene bi itekako čudilo da Barsa ovakvom igrom u polufinalu pobedi bilo koga u bilo kojoj od 2 utakmice, a kamoli da se plasira u finale.

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 04.04.2018
23:22

Ne brini se,tripleta je naucna fantastika...

avatar
mladenq_
Wednesday, 04.04.2018
23:08

Ta tripleta ne bi ni najmanje promjenila cinjenicu da je Valverde najgluplji trener koji je hodao zemaljskom kuglom.

avatar
Carmelo99
Wednesday, 04.04.2018
22:49

Razlika u kvalitetu očigledna, Barsa ispod svog nivoa bolja, ovde je sve jasno, očekujem rutinu u revanšu...

avatar
Aleksandar Kosic
Wednesday, 04.04.2018
22:46

Neubjedljiva Barsa veceras,Semedo jedino sto je igrao odlicno ncs po mn,trenutno mzd od svih polufinalista LS koji ce proci je Barsina igra najneubjedljivija. . . Vidjecemo dobra polufinala svakako. . .

avatar
Bojan Djordjevic
Thursday, 05.04.2018
04:12

Ni moj Bayern nije bio ubedljiv, daleko od toga, ali svaka utakmica je prica za sebe, svi polufinalisti imaju podjednake sanse, sada ne postoji izraziti favorit.

avatar
Ali baba
Wednesday, 04.04.2018
22:45

Šta reći osim: u strahu su velike oči...

avatar
Tata Messi
Wednesday, 04.04.2018
22:44

Ne znam sta ce biti pa je stavio Semeda na beka,a Roberta u vezni.Valverde ima odlicnog beka kog ne koristi.Ne znam cemu ubacivanje Gomesa i Paulinja pored Dembelea.Ocekujem Dembelea sledecu utakmicu kao starter da pocne

avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 05.04.2018
07:41

Mozes samo da ocekujes,kao i ja...Dembele ne moze da napreduje dok je ovaj trener...

avatar
Rasel Krou
Wednesday, 04.04.2018
22:43

Farsa sa ovakvom igrom na koga god da naleti u polufinalu bice pregazena. I Liverpul i Bayern igraju daleko bolje, o Realu da ne pricam, to je vec druga galaksija.

avatar
Lecter
Wednesday, 04.04.2018
22:42

Zasluzena pobjeda Barse, a igra nije dobra.Imali su srece kod golova ali isto tako razlika u kvalitetu je ocigledna.Roma je zalutala u 1/4.Usput,jel ima jos neko problem danas oko ocitavanja vijesti? Ili je do mene problem...

avatar
HALAMADRID1233
Wednesday, 04.04.2018
23:04

I ja sam imao problem,no sada je uredu ponovo

avatar
zeks
Wednesday, 04.04.2018
22:41

Losa igra Barse a rezultat sjajan.Previse sansi se dopusta protivniku.I tako kroz celu sezonu.Neverovatno je da Dembele ne dobija sansu a Gomes redovno igra.Rakitic i Semedo najbolji veceras.

avatar
Loord Bobinjoo!
Wednesday, 04.04.2018
22:40

Klasik Uefalona,Roma im poklonila 3 gola tap-in Pikea,skraceni se nije video i naravno sudija pomogao takodje 😁

avatar
Go HardOGH
Wednesday, 04.04.2018
23:45

Tap in pikea? Pa sto Dembele jednom ne tap inuje? Sudije je kriv za penal a to nidta ne bi promrnilo, Barsa je 5 klasa iznad Rome i sve osim prolaza dalje je sramota za fudbal.

avatar
Catalá
Thursday, 05.04.2018
00:14
avatar
mladenq_
Wednesday, 04.04.2018
22:40

Jedina stvar koja moze da parira Valverdeovom cini se beskonacnom trenerskom neznanju jeste njegova sreca. Ne znam kako bih ga nazvao vise, sve mu najgore zelim.

avatar
Breaking Bad
Wednesday, 04.04.2018
23:20

Znači, zeznuo je i Enrikea? :D

avatar
mladenq_
Thursday, 05.04.2018
00:28

Savrsen naslednik. Obojica nevjerovatno uporni u svom idiotizmu. Enrike bar nije igrao defanzivno.

avatar
P. S.
Thursday, 05.04.2018
00:18

Itekako, za 2 klase, uprkos tome što sam tvrdio da ne postoji ni teoretska šansa da dođe neko gori od Enriquea. Zato više neću tvrditi da je nemoguće da nađu glupljeg i od ovoga, ali ću se svakako složiti sa @mladenq_ 'da je da je Valverde najgluplji trener koji je hodao zemaljskom kuglom'. :D

avatar
Catalá
Thursday, 05.04.2018
00:08

Komentar ti je za čisti penal!

avatar
rosen.manutd
Wednesday, 04.04.2018
22:39

Kada se cela utakmica gleda barsa je bila bolja...po meni roma bolja u drugom poluvremenu ali ne toliko bolja kako rezultat govori. Voleo bi da u polufinalu vidim barsu protiv liverpula, bio bi to sjajan mec.