Ludnica na Bosforu, revanš baš obećava

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.03.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net

Četiri gola, tri crvena kartona, tuča na terenu, deset minuta nadoknade...

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Tako to izgleda kada se za plasman u finale kupa bore Bešiktaš i Fenerbahče.

Pobednika nije bilo na 'Vodafon' areni, meč je završen rezultatom 2:2, tako da će odluka o finalisti pasti u revanšu na kom će Fener biti domaćin.

Zanimljivo, Bešiktaš i Fenerbahče su delili megdan pre četiri dana u prvenstvu, i tada je palo četiri gola, samo što je razlika u odnosu na ovo danas to što je turski šampion za vikend slavio sa 3:1 posle preokreta, junak je bio Rikardo Kvarežma, koji je danas bio tragičar.

'Crni orlovi' su poveli golom Alvara Negreda u 14 minutu, ali Fener uzvraća tri minuta kasnije, strelac je bio Roberto Soldado.

U finišu prvog poluvremena je počelo "kuvanje", Fenerbahče je ostao sa destoricom u 44. minutu, Potuk je dobio dva žuta kartona za menje od pet minuta, ali i sa desetoricom gosti uspevaju da dođu do preokreta pred odlazak na odmor, Ozbajrakli je pogodio za 1:2.

Nastavljeno je sa tenzijama čim je počelo drugo poluvreme, Guneš je odmah bacio karte na napad zbog igrača više, Rajan Babel i Rikardo Kvarežma su ušli u igru umesto Lensa i Vide, ali posle samo šest-sedam minuta Kvarežma pravi glupost, udara protivničkog igrača tokom koškanja, pa mu sudija pokazuje put u svlačionicu.

Igralo se deset na deset do 77. minuta, a onda Fener ostaje sa devetoricom, golman Volkan Demirel je morao napolje zbog dva žuta kartona, to je izazvalo novu gužvu na terenu i višeminutni prekid, a sreća u nesreći gostiju je to što im je ostala još jedna izmena, na gol je stao Kameni.

Ipak, iskusni Kamerinac je posle samo dva minuta na terenu primio gol, Taliska ga je savladao i poravnao na 2:2.

Bešiktaš je krenuo u totalnu ofanzivu, Fener se branio i čakao šansu iz kontranapada, jedan opasan je sevnuo, mada je težište igre bilo pred golom Kamenog. Ipak,  ni deset minuta nadoknade nije bilo dovoljno 'crnim orlovima' da upišu pobedu pred revanš koji obećava.

Reprezetnativac Srbije Duško Tošić je odigrao ceo meč za domaće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sven
Friday, 02.03.2018
11:46

Znaci ima gorih i od nas !!!

avatar
indija durot
Friday, 02.03.2018
10:21

turci su nasa braca koliko vidim

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 02.03.2018
08:50

ajmo Besiktas. iako preferiram Galatasaraj ipak su mi drazi od ovih trecih

avatar
Nudzeim1983
Thursday, 01.03.2018
22:16

Pravi gracki derbi

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 01.03.2018
21:58

Dobro je, nismo najgori.