''Mi smo hrvatski Atletiko Madrid, nikad nećemo igrati tiki-taka!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.03.2020.
12:36
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Najnovija pobeda mu je jedna od najdražih.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Ekipa Rijeke i ove godine je u samom vrhu hrvatskog fudbala, a trijumfom protiv splitskog Hajduka u nedelju od 2:0, izbila je na drugo mesto na tabeli, iza vodećeg Dinama.

Prvi čovek Riječana Damir Mišković ovaj derbi meč je pratio iz Dubaija, a posle trijumfa njegovog tima je svoje oduševljenje izrazio i u razgovoru za ''Sportske novosti''.

Na početku je naglasio da je ovo bila najbolja utakmica Rijeke u tekućoj sezoni, a posebno mu je drago što u ekipi sve više dolazi do izražaja nekolicina mladih igrača, poput Pandura, Lepinjice, Smoičića, Štefulja.

Govoreći o načinu igre Rijeke, napravio je i zanimljivu paralelu sa madridskim Atletikom.

''Nikad nećemo igrati tiki-taka, nemamo novca za kupovinu igrača za takav fudbal. Svake godine, kroz ovih osam sezona, pravimo ekipu koja će imati zajednički duh. Sportski direktor Srećko Juričić, njegov zamenik Ivan Mance i trener, slažu kompetitivnu ekipu. Rezultati su vidljivi.
-
Baner

Pobeda nad Hajdukom je najbolja potvrda. Mi smo hrvatski Atletiko Madrid!

Igrači se žrtvuju jedan za drugoga, pomažu, zatvaraju... Po celom terenu. Maksimalna taktička disciplina'', oduševljen je Mišković, kome je trijumf nad Hajdukom bio najlepši poklon za osmu godišnjicu od dolaska na čelo kluba.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke