Mihin podvig - Kako je Srbin zadržao Bolonju u eliti

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 20.05.2019.
22:48
Izvor: Sportske.net

Sjajan rezultat srpskog trenera.

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Fudbaleri Bolonje danas su remizirali na "Olimpiku" sa ekipom Lacija, u poslednjem susretu pretposlednjeg kola Serije A.

Osvojenim bodom u prestonici, Bolonja je izborila i opstanak u eliti, imaju četiri boda više od Đenove, koja je na kolo do kraja prva ispod crte.

O Mihajlovićevom povratku na klupu Bolonje, koju je predvodio na startu trenerske karijere još 2008. godine, pričaće se još neko vreme.

Srpski stručnjak je klupu na "Renato Dal'Ari" preuzeo u januaru tekuće godine. Na mestu trenera je nasledio Filipa Inzagija, koji mu je ostavio ekipu sa samo 14 osvojenih bodova.

Pred Mihajlovićem je bio težak zadatak, ekipu je preuzeo nakon poraza od Frozinonea i to na stadionu u Bolonji, rezultatom 0:4.

Ipak, usledila je prava renesansa. Počelo je trijumfom na "Meaci" protiv bivšeg kluba, usledio je nešto teži period, remi sa Đenovom, pa porazi od Rome, Juventusa i Udinezea.

Nije to pokolebalo Mihajlovića i njegove pulene, koji su vezali tri trijumfa, protiv Kaljarija, Torina i Sasuola.

Usledio je novi poraz, ovoga puta od Atalante, da bi Bolonja sa srpskim trenerom potom vezala četiri meča bez poraza, remi sa Fiorentinom i pobede protiv Kjeva, Sampdorije i Empolija, direktnog rivala u borbi za opstanak.

Bolonja

Doživeli su poraz od Milana u 35. kolu, ali je delovalo da je Bolonja u dobroj poziciji da opstane.

Usledio je trijumf od 4:1 protiv Parme, a danas i remi sa Lacijom, kojim je obezbeđen opstanak u Seriji A.

Suma sumarum, Mihajlović je osvojio 27 bodova na 16 mečeva, njegov prethodnik Inzagi je na klupi Bolonje osvojio 14 bodova, na 21 odigranom susretu!

Sjajan rezultat za Bolonju, ali i za Sinišu Mihajlovića, koji sa razlogom važi za jednog od legitimnih kandidata za upražnjeno mesto na klupi Juventusa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke