Miho, danas imaš nešto da dokažeš!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.12.2014.
09:53
Izvor: Sportske.net

Sjajna Sampdorija stiže na noge šampionu, već su skinuli mrak pre dve godine na Juventusovoj tvrđavi, a centralna figura meča biće Siniša Mihajlović. Šta ako danas slučajno krene ka onoj drugoj klupi?

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Pisali smo u maju, Mihajlović nije želeo da komentariše, ali je ćutanje bilo upadljivo, bio je najozbiljniji kandidat da nasledi klupu Juventusa od Kontea. Sadašnji italijanski selektor se predomišljao, da je otišao na kraju prošle sezone, Srbin bi se na najcenjeniju klupu u Italiji.

Na kraju su priznali i u Juventusu, i to pre nekoliko dana.

"Jeste, bio je kandidat, razmišljali smo o njemu, a onda je Konte rekao da ostaje", otkrio je "javnu tajnu" Bepe Marota direktor Juventusa. Mihajlović je čekao, onda je Konte odlučio da ostane i ovu sezonu, da bi drugog dana priprema ipak digao sidro.

Ali, u julu je već bilo kasno za Sinišu, dao je reč Đenovljanima, pa je Maks Alegri preuzeo Juventus.

Siniša se ne odriče ambicije da trenira veliki klub, on to zaslužuje, pokazao je ove sezone sa Sampdorijom od čega je napravljen. Dorijani stižu rasterećeni u Torino, sa željom da iznenade moćni Juventus.

"Ko se bori može da izgubi, ko odluči pre meča da nema šansu, izgubio je", kaže Mihajlović dan pre derbija. On danas juri svoj 100. pozitivni rezultat na klupi, sigurno da ne bi imao ništa protiv ni da se meč završi remijem. Njegov tim je izgubio samo na "Meaci" u poslednjih 17 zvaničnih mečeva, računajući i prošlu sezonu.

Znate i sami, Miha je Sampdoriju preuzeo kada se davila, lako obezbedio opstanak, sada cilja više, zašto da ne, i treće mesto. Đenovljani bi bili treći da par mečeva nisu primili gol u nadoknadi i umesto pobede morali da se zadovolje remijem.

Samp je neugodan rival za Juve, pre dve godine su ih dobili golovima Ikardija na "Areni", a prošle sezone je tim iz Đenove igrao odlično, završilo je 4:2 za Juve, ali je lako moglo da bude drugačije. U naknadnoj analizi sezone, svi do jednog su tvrdili da je Samp tim koji je najviše pokazao prošle godine u šampionatu na gostovanju Juventusu. Naravno, Juve je dobio sve mečeve kod kuće, a ta serija i dalje traje.

Siniša Mihajlović kao trener ima pobedu na strani protiv Juventusa, bilo je to 2009. godine kada je sa Katanijom slavio 2:1 u Torinu. Tada "Arena" još nije postojala, trijumf su "Slonovi" zabeležili na Olimpijskom stadionu gde je Juve bio domaćin dok se sadašnja tvrđava gradila.

Ima još jedna stvar, videćemo hoće li Mihajlović prisustvovati rušenju svog rekorda u slobodnim udarcima, Pirlo je na korak iza Mihe, voleo bi da danas postigne taj gol iz slobodnjaka kojim će ga dostići, ali za sada još nije izvesno hoće li "Mocart" uopšte igrati.

Meč počinje u 12:30. Kako rekosmo, u glavnoj ulozi je nekadašnji srpski selektor.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke