Milevski najavio juriš na istorijsku pobedu u Portugalu

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.03.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Optimizam raste.

AP Photo/Antonio Calanni
AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Selektor Severne Makedonije Blagoja Milevski izjavio je danas da makedonska fudbalska reprezentacija u Porto nije došla turistički, već da pobedi Portugal i plasira se na Svetsko prvenstvo.

"O portugalskom timu je uzaludno trošiti reči, imaju odlične igrače, ne bih nikoga posebno izdvajao, jer ću morati mnogo da pričam. Nismo došli kao turisti, došli smo da uživamo u utakmici i pobedimo", rekao je Milevski na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Severne Makedonije gostovaće u utorak selekciji Portugala, u finalnom meču baraža za Svetsko prvenstvo.

Kako je istakao, niko nije očekivao da makedonski fudbaleri igraju finale baraža, ali da su oni tu i da nema bežanja od toga.

"Makedonija uživa u tome, igrači imaju poruku od mene, da uživaju u trenutku i utakmici sa Portugalom. Svi su spremni, za startnih jedanaest nemamo problem, znamo ko su", rekao je selektor Severne Makedonije.

Istakao je da njegov tim očekuje drugačija utakmica od one sa Italijom (1:0) i da ne zna koliko bi trebalo da budu bolji od tog meča.

"Portugal je sastavljen od sjajnih igrača koji su medju najboljima u evropskom fudbalu. Mi imamo svoje kvalitete, kao tim, kao celina, videćemo šta će doneti pobedu, timska igra ili timska postavljenost", istakao je Milevski.

Makedonski selektor je rekao da je Kristijano Ronaldo najbolji igrač sveta, ali da on ne igra sam, pošto su na terenu i drugi igrači.

"Oni imaju izvanredne igrače i treba da se koncentrišemo na Portugal kao tim, a ne pojedince. Portugal je favorit, ali Makedonija nije slučajno tu. Videćemo šta će doneti utakmica", rekao je Milevski, a preneo je Fudbalski savez Severne Makedonije.

Kapiten fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Stefan Ristovski je ocenio da je ovo sigurno najvažniji meč u istoriji makedonskog fudbala i da su spremni za ovo veliko finale.

"Nisam ni sanjao da ćemo igrati protiv Portugala za plasman na Svetsko prvenstvo, ali pošto je fudbal lep, savladali smo prvu prepreku, tu smo da igramo protiv 50.000 Portugalaca na tribinama. Igraćemo na pobedu", rekao je on.

Ristovski je napomenuo da se u Portugaliji oseća dobro, kao Portugalac, da je njegov sin rodjen tu, da je u odličnim odnosima sa mnogim igračima odavde, a sa Brunom Fernandešom posebno.

"Ono što znam iz mentaliteta Portugala preneo sam selektoru, ali ovde se zaboravlja prijateljstvo i sve, očekuje nas meč koji može doneti istorijski uspeh. Put dovde je bio težak, ako pobedimo zabeležićemo najveći uspeh u istoriji makedonskog sporta. Pre sedam-osam godina smo bili nekako izolovani, a sada smo tu da udjemo na Svetsko prvenstvo u Katar", zaključio je Ristovski.

Meč Portugala i Severne Makedonije na programu je u utorak od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke