Mnogi su svojevremeno priželjkivali Mandarića na čelu Zvezde ili Partizana, evo kako je prošao u Sloveniji

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.09.2019.
12:59
Izvor: Sportske.net

Najnovija avantura trajala je četiri godine.

EPA-EFE/KIMMO BRANDT
EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Povezane vesti

Poznati biznismen i prvi čovek ljubljanske Olimpije Milan Mandarić odlučio je da napusti Sloveniju i vođstvo kluba prepusti nekom drugom ko bude voljan da uloži novac u ovaj klub, prenose mediji u regionu.

''Prodajem sve što imam u Sloveniji! To bi trebalo poslužiti za finansiranje kluba do kraja godine'', istakao je Mandarić za slovenačko ''Delo''.

To praktično, prema informacijama iz Slovenije, znači da u Ljubljani i Kopru prodaje nekretnine i da bi od toga mogao da inkasira nekoliko miliona evra.

Deo tog novca bi trebalo da pripadne Olimpiji za konsolidaciju kluba u narednom periodu, a potom se očekuje prodaja kluba.

Mandarić je u Olimpiju došao 2015. godine, kada je uložio 4 miliona evra i postao vlasnik ljubljanskog kluba koji je u sezoni 2015/16 osvojio titulu prvaka, prvu posle dve decenije, a onda je usledila i još jedna, u sezoni 2017/18.

Međutim, sve to nije ispraćeno očekivanim rezultatima i zaradom na evropskoj sceni, pa je Mandarić odlučio postepeno da se povuče.

Podsetimo, Mandarić je već dugo u fudbalu, godinama je bio u Engleskoj, gde je bio vlasnik Portsmuta, Lester sitija, Šefild vendzdeja, a pre nego što je došao u Olimpiju, i u ovdašnjoj javnosti se često pominjalo njegovo ime, kao primer nekoga ko bi mogao da uloži novac i dođe na čelo nekog od naših najboljih klubova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke