Moćni Nejmar rasturio Peru i preskočio Ronalda! Suarez i kompanija kao bosi po trnju!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 14.10.2020.
08:29
Izvor: Sportske.net

Noć u CONMEBOL zoni kvalifikacija obeležio neverovatni Nejmar. Sada je samo Pele ispred njega. Povika na suđenje...

Paolo Aguilar, Pool via AP
Paolo Aguilar, Pool via AP

Povezane vesti

Svakako najveće iznenađenje drugog kola južnoameričkih kvalifikacija je ubedljiv trijumf Ekvadora protiv Urugvaja. Krajnji rezultat ne pokazuje pravu dominaciju domaćina na stadionu Rodrigo Paz Delgado, jer je Luis Suarez sa dva gola u finišu samo ublažio poraz "Urusa". Pre toga su primili četiri komada, načeo ih je Moises Kaisedo, usledila su dva gola Estrade za sedam minuta, da bi Gonzalo Plata potopio goste. Ekvador je pokazao još jednom koliko je moćan na domaćem terenu, na velikoj nadmorskoj visini u Kitu.



Moćni Nejmar je plesao u Limi, vodio je Selesao do pobede nad Peruom. Sjajni fudbaler PSŽ je postigao tri gola u trijumfu od 4:2, i preskočio Ronalda na listi najboljih strelaca Brazila svih vremena. Sada je na koti 64, drgi na večnoj listi, ispred je Pele sa 77 golova, čini se da to neće biti problem za Nejmara. Domaćin je vodio dva puta, golovima Karilja i Tapije, ali su prvo Nejmar, pa Ričarlison vraćali Brazil u igru. Zatim je usledio pena, pa novi gol za het-trik Nejmara, Brazil je kao i Argentina perfektan u prva dva meča kvalifikacija.

Inače penal je bio smešan, sudija nije ni konsultovao VAR, Peru je imao mnogo primedbi na suđenje...

U ostalim mečevima večeri, Paragvaj je odneo pobedu iz Venecuele. Slabi domaćin se radovao kada je Erera dao gol, ali je posle VAR pogodak poništen. Meč je rešio nekadašnji igrač Velesa, Himenez posle centaršuta Espinole, pa Paragvajci posle uvodnog remija sa Peruom imaju četiri boda.

Drama u Santjagu, Kolumbija je povela golom Lerme koji je ostao zaboravljen na drugoj stativi, ali su do poluvremena, Vidal sa penala i Aleksis Sančez okrenuli rezultat. Na kraju, "Tigar" je bio koban za "La Rohu". Falkao koji je ušao u igru u finišu je odlično reagovao u gužvi i doneo bod "Kafeterosima". Čile je primio kasni gol i u porazu od Urugvaja, pa imaju samo bod nakon prva dva meča.

U prvom meču dana, Argentina je uz kiseonik stigao do jedne od retkih pobeda nad Bolivijom u gostima.

Bolivija - Argentina 1:2
Peru - Brazil 2:4
Čile - Kolumbija 2:2
Venecuela - Paragvaj 0:1
Ekvador - Urugvaj 4:2

Na tabeli Brazil i Argentina imaju maksimalan učinak posle dva kola. Kolumbija i Paragvaj dele treće mesto sa četiri boda, Ekvador i Urugvaj imaju po pobedu, Čile i Peru po remi, Venecuela i Bolivija su izgubile oba meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 14.10.2020
09:57

Mocni rendzeri, kakav mocni Neymar 2 gola iz penala jedan na kasicicu