Nojer spasio Bajern katastrofe, Real u ogromnoj prednosti pred revanš!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.04.2017.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri madridskog Reala slavili su na "Alijanc Areni" u okviru 1/4 finala Lige šampiona.

EPA/RONALD WITTEK
EPA/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Izabranici Zinedina Zidana su slavili na gostovanju u Bavarskoj rezultato 1:2 (1:0) i tako napravili veliki deo posla pred revanš na svom stadionu.

U prvom poluvremenu, bolji je bio domaćin. Real je imao svoje šanse preko Benzeme i Kristijana Ronalda, ali je Bajern bio konkretniji.

Igrao se 25. minut, kada je nakon kornera Alkantare, Vidal matirao Kejlora Navasa za vođstvo domaćina.

Mogao je Čileanac da stavi Real u još goru pozciju pred sam kraj prvog dela igre, kada je glavni arbitar pokazao na belu tačku, nakon navodnog igranja rukom od strane Danija Karvahala, u svom kaznenom prostoru.

Vidal je preuzeo odgovornost, ali je njegov udarac otišao preko gola ekipe iz Madrida.

Zbog čega je Ricoli dosudio jedanaesterac, kao i promašaj Vidala, možete videti OVDE.

U nastavku, novi šok za domaće navijača. Nakon manje od 120 sekundi igre, Karvahal centrira se desne strane, a Kristijano Ronaldo maestralnim volej udarcem vara do tad sjajnog Nojera.


Od tog trenutka, kreće sve bolja igra Reala, a onda je u 61. minutu usledio i ključni momenat utakmice.

Naime, tri minuta pre tog trenutka, Ćavi Martinez je zaradio žuti karton zbog povlačenja, a onda je po isteku časa igre faulirao Ronalda neopreznim klizećim startom i zaradio isključenje.



Nakon toga, videli smo potpunu dominaciju Reala. Glavobolju Zidanu zadao je Bejl, koji je morao da izađe iz igre zbog bolova u desnom listu, a zamenio ga je Asensio.

Real je pretio preko Benzeme, Ronalda, ali je Nojer bio sjajan.

Ipak, nije nemački golman mogao ništa u 77. minutu. Upravo je Asensio koji je zamenio Bejla odlično centrirao sa leve strane, lopta je pala Ronaldu na nogu, koji sa svega par metara matira nemoćnog Nojera i donosi preokret "kraljevskom" klubu.

Do kraja je tempo utakmice opao, Real je prepustio loptu Bajernu i pokušavao iz kontri da ih dotuče, ali nije bilo promene rezultat. Ramos je postigao gol nakon centaršuta Krosa iz slobodnjaka, ali je bio u ofsajdu, što nije promaklo sudijama, te je taj gol poništen.

Koliko je Bajern večeras bio inferioran na svom stadionu, govori i činjenica da je Manuel Nojer imao čak 10 odbrana, dok je njegov kolega sa gola Reala imao samo jednu intervenciju.

Real je tako došao do velike prednosti pred revanš u Madridu, Bajernu sledi jako težak posao na "Santijago Bernabeu", ali viđali smo ove sezone i senzacionalnije preokete, tako da je sve moguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak