Određen i datum - Brazil i Kolumbija igraju za Šapekoense

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.12.2016.
21:28
Izvor: Beta

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Brazila i Kolumbije, od koje će sav prihod otići za pomoć Šapekoenseu, odigraće se 25. januara u Rio de Žaneiru, saopštila je danas Brazilska fudbalska konfederacija (CBF).

Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko
Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Fudbaleri Šapekoensea, članovi stručnog štaba i funkcioneri kluba su medju poginulima u avionskoj nesreći koja se prošlog meseca dogodila u Kolumbiji. Šapekoense je putovao na utakmicu protiv Atletiko Nasionala u finalu Kupa Sudamerikana. Od 77 putnika i članova posade u avionu poginula je 71 osoba.

Fudbalski klubovi i razne fudbalske organizacije nude pomoć klubu, a pojedini evropski i južnoamerički klubovi ponudili su besplatno svoje igrače na pozajmicu.

U prijateljskoj utakmici s Kolumbijom, koja će se odigrati 25. januara na "Nilton Santos" stadionu u Riju, za Brazil će nastupiti igrači iz domaćih klubova.

"Pošto to nije termin Fife za medjunarodne utakmice, pozvaćemo igrače iz brazilskih klubova kako ne bismo osramotili klubove ili igrače koji bi morali da odbiju poziv jer su fudbalske lige u to vreme u toku", navodi se u saopštenju CBF. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 19.12.2016
23:48

Ponistite onu kaznu, sram vas bilo! Vi da pricate o sramoti drugih klubova?!

avatar
Super liga
Monday, 19.12.2016
22:37

Još bi bolje bilo na se igra na šapekonesevom stadionu.