Osvojio je Ligu šampiona i Premijer ligu, ali je opstanak nešto posebno!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Velika noć za Frenka Lamparda.

EPA-EFE/Catherine Ivill
EPA-EFE/Catherine Ivill

Povezane vesti

Trener fudbalera Evertona Frenk Lampard rekao je da je prethodna noć, kada je njegov tim preokrenuo rezultat protiv Kristal Palasa i obezbedio opstanak u Premijer ligi, jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.

"Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom fudbalskom životu i karijeri. Imao sam neverovatne momente u karijeri, posebno u Čelsiju kao igrač i trener, ali kada osetite očaj ispadanja iz lige - to je drugačije", rekao je Lampard, prenose britanski mediji.

Evertonu je bila potrebna pobeda protiv Kristal Palasa kako biobezbedio opstanaku Premijer ligi i izbegao to da se njegova sudbina odlučuje u poslednjem kolu na gostovanju Arsenalu.

I nije počelo dobro, pošto je Lampardov tim posle 36 minuta gubio na svom "Gudison parku" sa 2:0. Međutim, taktičke promena Lamparda i snažna podrška sa tribina su u nastavku preokrenule stvari. Everton je golovima Majkla Kina i Rišarlisona prvo izjednačio, a veliko slavlje doneo je pogodak Dominika Kalvert-Luina u 85. minutu.

"Mislio sam da ću da zaplačem tokom utakmice, da ću iskočiti iz svog tela. Videli ste slavlje na kraju. Lako je reći - ali ništa niste osvojili'. Znate šta, dođite da radite u ovom klubu nekoliko meseci i vidite sve poteškoće i šta ljudima znači opstanak. Ovo je posebna noć u istoriji Evertona", rekao je Lampard.

Sezona u Premijer ligi završava se u nedelju, a Everton će gostovati Arsenalu.

Evertonov gradski rival Liverpul, nada se osvajanju titule u poslednjem kolu. Za to im je potreban kiks Mančester sitija protiv Aston Vile na "Etihadu", kvota na duplu šansu X2 je 5,90, ako verujete u čudo, odigrajte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke