Otkriveno! Istorija fudbala je mogla da izgleda drugačije, malo delilo Ronalda i Mesija od toga da igraju zajedno!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 29.03.2020.
10:23
Izvor: Sportske.net

Šta se sve dešavalo? Transfer bio blizu, na kraju ipak, na sreću fudbala priča završena na drugi način...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Oni su obeležili deceniju koja je za nama, ili bolje rečeno vek koji živimo.

Mesi i Ronaldo su napravili veliko rivalstvo, među sobom delili i trofeje i "Zlatne lopte", praktično podelili svet.

A u stvari, vrlo malo je nedostajalo da zaigraju zajedno.

O čemu se radi?

Florentino Perez nije doveo Kristijana Ronalda u Real, niti je ikada blagonaklono gledao na taj potez. U stvari, leto pre je Ronaldo insistirao da posle evropske titule sa Junajtedom ode u Real, ali ga je Ser Aleks ubedio da ostane još sezonu, uz obećanje da će ga pustiti naredno leto.

Ali, te sezone, tokom 2008. Ramon Kalderon koji je dogovorio transfer je otišao sa čela Reala, a dok je postojao vakuum, do dolaska, odnosno povratka Pereza, glavni čovek u klubu Blas je izjavio da je 100 miliona za Portugalca bezobrazno velika suma i da je Real neće platiti. Fergusona je to iznerviralo, hteo je da po svaku cenu odustane od dogovora, a Mendeš je doneo dve nove ponude.

Kazino baner


Jedna je bila 150 miliona evra od komšijskog Sitija u koji su ušli prebogati Arapi, ali je Ronaldo kategorički odbio da zaigra za "Građane", i druga 105 miliona evra od Barselone.

Giljem Balag, poznati novinar je potvrdio ovu priču. Transfer nije bio daleko, ali se umešao Anhel Sančez koji je i dan-danas desna ruka Florentina Pereza. On je rekao da, ako Real ne realizuje transfer, sledećih 10 godina neće osvojiti ništa, Barsa će biti prejaka.

Tako je Perez promenio mišljenje, platio Ronalda, osim Kake, Benzeme, Ćabija Alonsa, Arbeloe, Albiola, pa je istorija krenula drugačijim putem, a Real izbegao da napravi najveću grešku u istoriji kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 29.03.2020
23:46

Danas sam gledo neku reprizu utakmice, izmedju Reala i barce iz 2005/2006, kad ih je Ronadinjopotopio nacisto, tada su mu i Realovi navijaci aplaudirali! Tada su za Real igrali nekoliko zvezde fudbala kao sto su, pravi Ronaldo, Bekem, Zidan, R. karlos, Robinjo i Raul i golman Kasiljas, a za Barcu su samo igrali, Ronaldinjo i Eto od zvezda, posto je Mesi tada bio jos u usponu, naravno i ostali barcini igraci koji nisu bas bili neke zvezde, da to su bili dobri igraci ali ne zvezde, i barca ih potopi, na sred bernabea! Barca bez nekih bas velikih zvezda ih je rasturila!

avatar
Man united
Monday, 30.03.2020
17:22

Шта су Пујол, Деко, Ћави или Инијеста? Везаре? Јесте Реал накуповао галактикосе, али и Барселона је била брутална. Разлика у квалитету скоро никаква.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 31.03.2020
17:44

Oni se tretiraju da su klasika, posto se ovi iz reala tretiraju kao zvezde! Pujol, Inesta, nisu se prodavali i njihova cena se tada nije znala, kao sto su ovi bili, Deko je kupljen za male pare i nije bio zvucno ime! Ali Barca je imala Ronaldinja koji ih je sam pobedio, tako da ne vrede ni Zidan, ni Ronaldo pravi, ni R. Karlos, ni Bekem, ni Raul, tako da sam hteo da kazem da nevrede nekad ni same zvezde da bi neko pobedio, vec puno vise vredi dobra i uigrana ekipa!

avatar
Man united
Sunday, 29.03.2020
22:14

Мислим да није било шансе да оде у Барсу. Није се он заситио Манчестера већ је желео да иде само због понуде Реала јер му је то био дечачки сан.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 31.03.2020
17:46

Mozda je i taj san, ali u prvom planu noac i za M. Junajted i za Ronalda! Naravno nije samo nvac kod Ronalda vec je to kod svih igraca, niko nece da igra za lepe oci vec za novac!

avatar
Badr Hari
Sunday, 29.03.2020
17:58

Srecom te nije, jer je izlizani jedini fudbaler koji bi me naterao da prekrsim zlatno navijacko pravilo: 'nikada nemoj odustati od navijanja za bilo koji tim zbog jednog igraca i nikada nemoj navijati za bilo koji tim zbog jednog igraca'.

avatar
Don Andres
Sunday, 29.03.2020
16:02

Pa taj je bio skroz u pravu, real osim poklonjenih ls nije fakticki nista osvojio 10 godina ( :

avatar
Sunday, 29.03.2020
10:32

Bolje da je otisao vec 2008, tako ne bi doziveo poraz od Mesija u Rimu.