Ovo je novih Murinjovih 11, da li je dovoljno za Ligu šampiona?

Autor: Boris Jovanović
subota 25.06.2022.
08:36
Izvor: Sportske.net

Portugalac pakuje tim po svom ukusu...

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Povezane vesti

Murinjo pakuje tim, posle osvajanja Lige Konferencija, cilj naredne godine u njegovoj drugoj famoznoj sezoni je povratak u Ligu šampiona.

Top 4 deluje dostižno, za razliku od prošle godine, kada nisu izdržali trku sa Juventusom, mada sam Portugalac kaže da je manjak fudbalera u rosteru, odnosno duža klupa odlučila. On naime smatra da je morao sve da baci na Evropu i da je to bio glavni razlog pada na tabeli Serije A. Na kraju nisu bili ni peti, već šesti, sa bodom manje od Lacija.

Ali, pobeda u Tirani je pokrila sve, klub radi na pojačanjima, neka su već stigla, poput Matića, a cilj je da se dodatno ojača konkurencija.

I dalje je pod znakom pitanja Zaniolo, u slučaju da ode (priča se o razmeni sa Arturom što je ipak teško očekivati) zamena bi bio Mimo Berardi iz Sasuola. Iz Sasuola bi trebalo da stigne možda i najveće pojačanje do kraja leta, sjajni Fratezi, novi reprezentativac Italije i po mnogima najtalentovaniji vezista u Seriji A.

On bi formirao blok sa Matićem na sredini, današnji "Korijere" tvrdi da Portugalac pakuje 3-4-1-2 formaciju, kako bi izvukao maksimum iz tima.

Ispred Patricija, štoperi bi bili Manćini, Smoling i Ibranjez, po bokovima bi desno bio Zeki Čelik, Turčin iz Lila, levo oporavljeni Spinacola koji je takođe ogromno pojačanje u odnosu na prošlu sezonu.

Trio na sredini Matić, Fratezi i Pelegrini, i u napadu Zaniolo (ili Berardi) plus Ejbraham kao najistureniji igrač.

Alternative?

Karsdorp, Vinja, Zalevski, Darbo, El Šaravi, Šomurodov, stići će još neko, na prodaju su Veretu, Kumbula, Dijavara...

U Romi se nadaju da će biti u top četiri, AdmiralBet već ima kvotu, ona je 1.75 ako verujete da će Murinjo "Vučicu" posle četiri godine vratiti Rimljane među najbolje evropske klubove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke