Paratići otkrio detalje Sarijevog otkaza, zbog čega je Juventus izabrao Pirla?

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.08.2020.
23:45
Izvor: Sportske.net

Velike, tektonske promene u Torinu.

EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Nakon poraza od Liona, Mauricio Sari je dobio otkaz u Juventusu, a njega je na iznenađenje mnogih nasledio Andrea Pirlo bez pređašnjeg iskustva kao trener.

Direktor kluba Fabio Paratići otkrio je u razgovoru sa Skaj sport da odluka o oktazu Sariju nije doneta preko noći, već nakon dugog razmišljanja.

"Odluku smo doneli nakon procene koja je bila i pre Liona. Već smo rekli, jedna utakmica ne odlučuje sudbinu našeg trenera, procenjujemo na osnovu cele sezone. Mnogo je situacija bilo nakon kojih smo razmišljali o otkazu, čak i nakon osvojenog Skudeta, pa smo se zato i odlučili za ovakav potez", kazao je Paratići.

Funkcioner "bjankonera" istakao je da izbor Andree Pirla ne treba da čudi.

"Dolazak Andree Pirla je sasvim prirodan, u stilu Juventusa, jer je on koliko 'juče' igrao za nas i sve vreme bio u kontaktu sa nama. Verujemo da ga čekaju velike stvari, bio je veliki kao igra, a smatramo da isto može biti i kao trener.

On nam je sa velikim entuzijazmom objašnjavao kakav fudbal želi da igra, ličnost je ponekad mnogo bitnija nego profesionalni aspekt, a mi nismo imali dileme oko toga kakva je Andrea osoba"
, kazao je on.

Govorio je Paratići i o glasinama da bi mogao da prođe kao Mauricio Sari.

"To je smešno, Andrea Anjeli me je branio prošle večeri, a sada navodno traži moju smenu, To nije istina, on podržava ne samo moj, već i rad ostalih ljudi u klubu", rekao je Paratići.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Sunday, 09.08.2020
19:01

Kako je iz Milana otisao u tom trenu najjaci Juventus,sto ne bi mogao za nekoliko godina otici u tada trenutno najjaci Inter?
Na kraju krajeva ne bi bio ni prvi a ni poslednji igrac/trener koji bi prosetao najjace timove u ligi,nema vise ljubavi niti mesta za sentimentalnost,finansije su novi Bog nazalost,danas kao da nikada nije ni obukao dres Milana,ziva legenda Juvea...

avatar
Oldboy
Sunday, 09.08.2020
10:17

Može da se desi da prođu kao Real sa Zidanom, ali se ipak takve stvari retko događaju. U svakom slučaju mu želim sve najbolje

avatar
lol (NewProfile)
Sunday, 09.08.2020
00:41

Dosao je jer je najjeftinija opcija, da se ne lazemo. Sariju moraju da isplate bogastvo, Poketino je kocka, Alegri vrv nece da dodje a Simone iz postovanja je ostao u Laciju. Velika kocka, mada Pirlo ima fudbal u malom prstu, mozda bude veliko iznenadjenje dogodine.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 09.08.2020
07:13

Simeone bi pjesice dosao da ga je Juve pozvao ! Kao i mnogi drugi ! A sto se Pochetina tice tu imaa pravo

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 09.08.2020
10:45

Jedini problem koji ocito nemamo su finansije , tako da ne drzi voda ovo