LŠ - Pepova šamarčina Tuhelu - Upamekanovo pomračenje, Siti plesao i napunio mrežu Bajerna!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.04.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Kakva noć na "Etihadu"!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom "Etihadu" ekipu Bajern Minhena rezultatom 3:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. 

Strelci za Siti bili su Rodri u 27, Bernardo Silva u 70. i Haland u 76. minutu.

Mančester siti je diktirao tempo utakmice od početka, dok je Bajern čekao priliku da iz bržih i kraćih napada proba da napadne. 

Siti je imao prvu šansu preko Halanda koji je šutirao direktno u Zomera. Bajern je imao opasan napad kada je Musijala prihvatio povratnu, ali je Dijaš maestralno izblokirao njegov udarac. 

U 27. minutu usledio je najlepši potez u prvom delu, Rodri je primio loptu od Silve, prevario Musijalu i poslao loptu pod prečku za 1:0. 

Tu nije bio kraj opasnim napadima Sitija, jer je Gundogan imao strašnu priliku posle jednog centaršuta sa desne strane, pokupio je odbitak, ali je Zomer neverovatnim refleksom sačuvao svoju mrežu. 

Bajern je u prvom poluvremenu imao još pokušaj Sanea sa distance, što je bio najbliži okviru gola, ali nijedan od pokušaja Bavaraca nije išao ka Edersonu. 

Međutim, igra se potpuno rasplamsala na startu drugog poluvremena, i što Bajer nije uspeo u prvih 45 minuta, uspeo je čak tri puta do 55. Sane je imao prva tri šuta i sva tri u okvir gola, doduše dva nisu bila dovoljno opasna, dok je u jednoj situaciji imao otvoren ugao, ali nije dovoljno dobro gađao. 

Siti je uzvratio preko Akea, a u jednom napadu su Zomer i Upamekano imali pomračenja, neshvatljivo su izgubili loptu, srećom po njih, Haland večeras nije namestio nogu. 

Imao je Bajern pre isteka sata igre i opasan korner, izblokirani su i De Liht i Koman, na pravom mestu su po ko zna koji put bili i Dijaš i Ake. 

Na isteku sata igre usledio je najlepši trenutak na meču, Bernardo Silva je u jednom solo prodoru tri puta provukao loptu kroz noge, od toga dva puta Dejvisu, ali je na kraju njegovu povratnu Stouns poslao pored gola. 

Veliki problem za Gvardiolu desio se u 67. minutu kada je De Brujne zbog nezgodnog pada doživeo verovatno lakšu povredu, ali je morao da izađe, a zanimljivo da je ušao Hulijan Alvarez. 

Ali, uprkos tome, Siti je u 70. minutu došao do ogromnih 2:0. Upamekano je nastavio da igra svoj najgori meč u karijeri, po ko zna koji put je poklonio loptu, ovaj put je Griliš ukrao i petom proigrao Halanda, a ovaj nesebično gađao Silvu na drugoj stativi, Portugalac je glavom matirao Zomera za 2:0! 

Bajern je nakon drugog gola bio potpuno dotučen, a Siti nije želeo da stane. U 76. minutu posle kornera i akcije koja je potrajala, Stouns je posle centaršta sa ivice ofsajda glavom prebacio pravo na nogu Halandu koji ovakve situacije ne promašuje - 3:0! 

Siti je želeo još, nastavio da je dominira, a Tuhelu nije preostalo ništa nego da proba izmenama. Ušli su Mane, Miler i Kanselo, ali su domaći večeras bili nezadrživi u svim linijama tima. 

U 86. minutu Rodri je ponovo mogao da savlada Zomera, nakon kornera Španac je maestralno skočio i gađao glavom, ali je Švajcarac još lepše intervenisao. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, Siti je upisao veliku pobedu pred revanš naredne nedelje na "Alijanc areni". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke