Pike rizikuje kraj karijere samo da zaigra protiv Pari Sen Žermena?

Autor: Milovan Longinov
subota 13.02.2021.
10:34
Izvor: Sportske.net

Pomalo čudna vest stiže iz Barselone.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Štoper Barselone Đerar Pike insistira na svom ranijem povratku, tačnije za meč protiv Pari Sen Žermena, iako su mu lekari predložili da odmara do marta?!

Ugledna La Vanguardia otkrila je da Pike insistira kod klupskih lekara i stručnog štaba da ga puste da igra u utorak protiv Pari Sen Žermena.

Ovaj izvor otkriva da se Pike oseća odlično, završnoj je fazi oporavka, fizički je spreman i za vikend želi da ga lekarski tim testira i razmisli o njegovom nastupu u utorak.

Barsa je u velikom problemu jer se povredio i najbolji štoper ove sezone Ronald Arauho, dok je Samjuel Umtiti na mečevima sa Granadom i Seviljom dokazao da više ne može da igra ozbiljan fudbal. U ovom trenutku, izvesno je da Kuman može da računa na štoperski tandem Mingeza-Lengle, što ne uliva poverenje za duele sa Mbapeom i Ikardijem (Nejmar i Di Marija su povređeni).

Pike zbog svega želi da rizikuje, što je potencijalno "samoubilačka"  odluka, jer bi u slučaju da doživi novu težu povredu, nakon što je u novembru odbio da ide na operaciju, mogao na predugu pauzu u svojoj 34. godini.

Pike je povredu ligamenata kolena doživeo 21. novembra  protiv Atletiko Madrida, nisu bili u pitanju prednji ukršteni, odlučio je  da ne ode na operaciju, a već desetak dana trenira punim intenzitetom, ali odvojeno od ekipe.

Barselona dočekuje PSŽ u utorak u 21.00, a potom je  revanš 10. marta u Parizu. Barsin prvobitni plan je bio da Pike bude spreman za odlučujuće revanše, sa Seviljom u Kupu kralja (3. marta) i sedam dana kasnije u Parizu.

Čekamo konačnu odluku Barsinog lekarskog tima i Ronalda Kumana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Saturday, 13.02.2021
16:12

Kod Barse se ne zna da li je veći problem kada se neko povredi ili kada se oporavi. :(