Pirlo, Đilardino, Batistuta, Mota... Svi završili kurs, ko će prvi u "sedlo"?

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 27.09.2018.
21:25
Izvor: Sportske.net

Velika imena su danas završila kurs za trenere, očekujemo ih uskoro na prvom testu.

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Poznato je da mnogi bivši igrači postaju treneri i pokušavaju da ostanu u svetu fudbala, to ih ispunjava i oni žive za fudbal.

Naravno, nije to jedini način da se ostane u sportu, ali se najčešće opredeljuju za taj način i obično im bivši klubovi daju šansu da se dokažu. Poput Zidana, Gvardiole, Gatuza, Inzagija i mnogih drugih trenera...

Danas su svoje "trenerske značke" dobili Andrea Pirlo, Alberto Đilardino, Paolo Montero, Tijago Mota i Gabrijel Batistuta. Oni su danas postali profesionalni treneri.

Slika nakon završenog višemesečnog kursa je prepuna poznatih lica. Tu su osvajači svetskog prvenstva koji su igrali za Italiju (Pirlo, Đilardino, Paolo Kanavaro i Tijago Mota), tu je bivši heroj Fiorentine i Rome (Batistuta), bivši defanzivac Milana (Hoze Antonio Čamot) i Juventusov igrač (Montero). Takođe, tu je i Danijele Bonera, koji još uvek igra za Viljareal, ali on je spreman za naredni korak u svojoj karijeri.

Ovaj sertifikat im dozvoljava da budu treneri bilo kog omladinskog tima, ženskog tima i treneri muških timova, ali samo nižih liga (ne mogu u Seriji B i A), a u Seriji B i A mogu da budu asistenti. Kako bi postali treneri u Seriji B i A, potrebno je dodatno obrazovanje.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 28.09.2018
09:48

Pirlo jednog dana trener Juventusa

avatar
Klopp_
Friday, 28.09.2018
01:40

Batistuta :) ... jednom prilikom je izjavio da na fudbal gleda kao posao , da nikada nije odgledao mec kuci u slobodno vreme :) ... mislim da ce doziveti fijasko kao trener ali videcemo