PL - Derbi bez pobednika, Čelsi sve bliži Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.04.2019.
19:26
Izvor: Sportske.net

Junajted prekinuo seriju od dva vezana poraza u Premijer ligi, ali posle današnjeg remija imaće za čime da žali. ''Plavci'' zadovoljniji napuštaju ''Teatar snova''.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

U derbiju 36. kola Premijer lige, Mančester junajted i Čelsi su na Old Trafordu podelili bodove, bilo je 1:1, pa su ''Plavci'' zadržali tri boda više u odnosu na današnjeg rivala i ostali na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Čelsiju na ruku ide i novi poraz Arsenala koji je izgubio od Lestera sa 3:0 i koji je na petom mestu sa dva boda manje od tima sa ''Stamford Bridža''.

Solskjerov tim mogao je do vođstva već u četvrtom minutu igrem, kada je Lukaku pokušao sa nekih šest-sedam metara iskosa sa leve strane, ali je njegov udarac zaustavio Kepa Arizabalaga.


Odličan uvod su tada napravili domaći fudbaleri, koji su do drugog gola mogli na isteku prvih pola sata igre, kada je Baji odlično šutirao glavom, ali zamalo pored gola.

Delovalo je da je Junajted bliži drugom golu, nego Čelsi izjednačenju, ali dogodilo se suprotno.

Na ulasku u sam finiš prvog poluvremena, Ridiger je sa preko dvadeset metara raspalio po lopti, De Hea nije najbolje reagovao, odbio je loptu samo do Markosa Alonsa, a ovaj iskosa sa leve strane šalje loptu u suprotni ugao za 1:1.

Drugo poluvreme nije bilo toliko zanimljivo, obeležile su i ga povrede defanzivaca jednog i drugog tima - Bajia i Ridigera. Nijedan od njih nije bio u stanju da nastavi meč, pa su treneru reagovali izmenama.

Odmah zatim, Vilijan je dobro izveo slobodan udarac za Čelsi, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Markus Roho, koji je sredinom drugog poluvremena zamenio povređenog Bajia, vrlo je oštro ušao u ovaj meč, pa je u 79. minutu imao i jedan prilično oštar start nad Vilijanom, koji je sudija sankcionisao žutim kartonom.

U samom finišu meč, Čelsi je bio nešto opasniji, pokušavali su Pedro i Azar, ali bez uspeha, ostalo je 1:1.

U nadoknadi vremena na drugoj strani Roho je mogao da donese pobedu Junajtedu, ali je njegov pokušaj izblokirao Pedro na gol liniji, i ova prilika je propala.

I konačno, u osmom minutu nadoknade, Iguain propušta poslednju priliku za Čelsi, De Hea je sačuvao mrežu, meč je završen bez pobednika!

Mančester junajted: De Hea - Jang, Baji (Roho od 71.), Lindelof, Šo - Erera, Matić, Pogba - Mata (Mektominaj od 81.) - Lukaku, Rašford (Sančez od 65.)

Čelsi:
Kepa - Aspilikueta, Ridiger (Kristensen od 65.), Luiz, Alonso - Kante, Žorginjo, Kovačić (Loftus-Čik od 76.) - Vilijan (Pedro od 84.), Iguain, Azar.

-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

58 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jazzblues
Monday, 29.04.2019
03:27

Vazan i veliki bod za Chelsea😊

avatar
Obican gradjanin
Monday, 29.04.2019
00:30

Covek ce zbog svoje tvrdoglavosti da izgubi posao. Nadao sam se da će Sari biti taj koji će najzad stabilizovati klub (u igračkom kadru) ali ono je toliko bezidejno i mlitavo, da je negledljivo. Zorzinjo ja ne znam sta traži na terenu, izgleda samo da popuni startnih jedanaest. Kovačic jako loš, pas nije mogao da sastavi kada je najviše trebalo. Teška utakmica za gledanje. Obe ekipe u grču i ni jedna ne želi da napadne i klanica na obe strane.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 29.04.2019
13:44

Aj Kovacic i nesto ali RLC od koga sam ocekivao mnogo kad je ulazio prva dva pasa u aut, nije se sastavljao, cista situacija za sut on preko tribina. Samo se Kante borio kao lav, ostatak sredine uzas.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 28.04.2019
22:55

Propali smo nacisto, nemam sta da kazem, vise od ovoga ne mogu da se razocaram i naljutim na Junajted..

avatar
Emperador(2018)
Monday, 29.04.2019
13:36

A najavljivao si ls pre mesec dana ? Kako to odjednom propali ? Najavljivao si čelzi u le ? Ne razumem

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 29.04.2019
13:46

Ne mozete da dobijete na svom terenu Celsi koji je u polu raspadnom stanju, a bodovi vam ocajnicki trebaju, ne znam cemu se nadate sa Smiglom na celu i sledece sezone.

avatar
Bambulica
Sunday, 28.04.2019
22:36

Samo ću reći da će biti velika šteta ako Azar napusti PL., čovjek je klasa. Takvi igrači čine ligu boljom i uzbudljivom..

avatar
Sunday, 28.04.2019
20:45

kako brani onaj za klupu ga zakucat

avatar
Adi237
Sunday, 28.04.2019
20:38

Sezona je odavno gotova i ja jedav cekam taj kraj da vecinu ovih amatera ne gledam vise u junajtedu..e sad sta se moze ocekivati u narednoj sezoni ne znam ali zadnje vjesti bi mogle biti dobre a to je da filan ide na mjesto sportskog direktora a skols ce pomoci solskjeru da izvrsi rekonstrukciju junajteda. Sa onim imenima sa kojima se barata da bi mogli doci u junajted ocekujem znacajniji napredak u igri i rezultatima(kulibali,d kosta,bisaka,eriksen) gledajuci koliko ce otici veznih iz junajteda bukvalno ce junajted imati novi vezni red iduce sezone(herera,pogba,mata,fred...idu)...ono sto je sigurno celzi ce biti slabiji jer koga god da dovedu na mjesto hazarda to nije to ni blizu ono sto hazard znaci za celzi...celzi ce se morati navikavati na zivot bez hazarda isto sto je real moro bez ronalda pa su rezultati im ocajni...opet vidim siti i liverpul u vrhu dok totenhem sve zavisi ko ce otici a ko doci..junajted ako dovede ono sto zeli onda ce biti u samom vrhu a pri tom ako se resi igraca koji ruse harmoniju tima sa tim ucjenama i platama koje ne zasluzuju.

avatar
A.Conte
Sunday, 28.04.2019
20:12

Koja je ovo sramota. Ko je bio ocajniji? I jedne i druge treba poslati u ligu 3.

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 28.04.2019
19:58

Nezasluzuju ni jedni ni drugi,ako Solsker ne vrati United gdje pripada onda stvarno ne znam ko ce.Sljedece 2 ili 3 su odlucujuce hocemo li biti klub koji se bori za trofeje ili cemo biti Everton 2,ovo je realonst,nazalost.GGMU!!!

avatar
Rikardo Roča
Sunday, 28.04.2019
20:28

Imaš nick svaka cast. Solskerove bebe.hahhahahaha. ko sad da napiše neko Benitezove bebe iz Njukastla ili Emerijeve bebe. Pa svi su to uz ovog tvog prosečni treneri. Pozzz

avatar
Solskjerove bebe
Monday, 29.04.2019
20:03
avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 29.04.2019
13:47

To su Smiglove bebe, tako da je njegov nick na mestu :DDD

avatar
Nole
Sunday, 28.04.2019
23:59

Normalno da su odlučujući mečevi kada je dva kola pred kraj

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 28.04.2019
19:54

Kepa najbolji u Celsiju opet Kante i Eden standardno dobri ali koliko mogu pored ostalih. Higuain mi je iskidao zivce onim promasajem na kraju samo slag na tortu. Srecan gol Celsija ali po prikazanom realan bod,veliki bod

avatar
Fan Celsija
Sunday, 28.04.2019
19:54

Koliko su samo Siti, Liverpul, pa i Totenhem iznad Junajteda i Čelsija. Pljuvali smo Moratu, ali on je Drogba za Iguaina. Da smo igrali protiv bilo koje druge ekipe, primili bi još 2-3 gola.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 29.04.2019
02:21

Bas kao sto rekoh Morata je trenutno bolji od Pipite. Morata bar nije usporavao i smetao igri Celsija dok ona trutina dok primi loptu okrene se 3 puta je izgubi,nije Morata blistao ali nije ni los bio,prosto. Volio bih da bude tu sledece sezone

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 29.04.2019
13:50

Pa nece biti da su Pevci bas iznad Celsija pa i Junajteda, zaboravljas kako ih je Celsi nadigrao na Bridzu, plus u obe utakmice u LK, posebno u drugoj. Jos su Pevci gomilu utakmica ove sezone izvukli srecnim pogodcima u 90+ minutu.

avatar
peca
Sunday, 28.04.2019
19:52

Mancester nema trenera Solskjer je luzer!De Hea sraman!
Solskjer mangup namiguje Pedru kod zamene.Ne verujem vise u nista sem da putem kladionica svi peru pare.
Treba vratiti da Ligu sampiona igra samo prvak drzave.E tada bismo gledali pravi futbal!
Ovo je foliranje!!!!

avatar
RedDevil612989
Sunday, 28.04.2019
20:35

Znas li ti koliki je rizik da obakav mec namestas? Junajtedu je ovo bio mec koji ce definisati sledecu sezonu. Bez Lige Sampiona mnogo su manje sanse za vrhunska pojacanja a mnogo vece gubitak potencijalnih sponzorskih ugovora. Prvo dobro razmisli pre nego sto napises ovako nesto.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 29.04.2019
02:24

E dokazite mi vi teoreticari zavjere vec jednom da se namjesta u PL ,ostalim jacim ligama LS i LE ,ali ko mi dokaze da se namjesta a ne mlati prazni slamu ja cu presati gledati namjesten sport. Sigurno kladionica namjestila Pedru glavu da skine ss gol linije a kasnjje u nadoknadi namjestila.kladzs De Heu i Iguaina da onako ovaj omasi. Kladionice su u plusu zbog toga sto je uvijek veca sansa statisticki da promasis nego da pogodis

avatar
foreverblue
Sunday, 28.04.2019
19:50

Zadovoljan sam remijem, verovatno idemo u lš, nisam zadovoljan iguainovim nastupom i krajem meča, gde smo vrlo lako mogli ni iz čega pobediti jer je junajted hteo ds ide napred, a samo je ostavio prostor i upravo iguain nije dao gol par sekundi do kraja, a trebao je. Jako nam treba rudiger, jer otkad se on povredio protiv liverpula, na istom meču smo dobili gol sa mesta gde bi on stajao i izgubili, zatim 2 gola protiv barnlija (sa 2 boda više iz tog meča, trka bi bila praktično gotova), i sada kad se vratio najviše je zaslužan za naš jedini gol danas i opet je dobio istu povredu, valjda će se opraviti do ajntrahta, pa i da pauzira taj meč, što pre, kasnije za lester i nadam se finale le obavezno.

avatar
devil
Sunday, 28.04.2019
19:48

Kao da je kraj svijeta sto nećemo u LP,veći je problem kako će tim izgledati sledece sezone, sta uraditi na ljeto,najgore što ni solskjaer ne djeluje kao neko sposoban za remont još uvijek nije ostavio nikakav trag niti se igra napadački niti se planski brani,cirkus od ekipe i od kluba sta se uradi

avatar
Kolos
Sunday, 28.04.2019
19:45

Šta Arsenal propušta to je neverovatno. Čelsi ni kriv ni dužan igraće LŠ naredne sezone.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 28.04.2019
20:17

Niko od tri navedena kluba nije zasluzio LS.

avatar
Kolos
Wednesday, 01.05.2019
01:48

Možda, ali neko mora da se plasira, i mislim da je Čelsi pokazao za nijansu više od druga dva kluba.

avatar
Kolos
Wednesday, 01.05.2019
01:48

Možda, ali neko mora da se plasira, i mislim da je Čelsi pokazao za nijansu više od druga dva kluba.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 29.04.2019
02:25

Da,bas to Celsi na korak od LS ne sto je dobar,nego manje ocajan

avatar
bosnapd
Sunday, 28.04.2019
19:43

A jesu jaki klubovi trebalo bi zabraniti i Arsenalu/Mancesteru/Celziju nisu zasluzili da se takmice u ligi sampiona.

avatar
RedDevil612989
Sunday, 28.04.2019
19:38

Neverovatno mi je kako su neki igraci zalutali u Junajted. Mi u timu(22 igraca) nemamo petoricu koji zasluzuju taj dres. Sto se tice pojedinaca, bio sam ubedjen da De Hea treba da ostane a sad sam sve vise za prodaju. Ucenjuje klub a zadnja dva meseca skoro svaki gol je njegova krivica. Strasno mi je da pored onakve odbrane Celzina nije probao sa Marsijalom da razmrda ekipu.

avatar
Marko7
Sunday, 28.04.2019
19:37

Standardno najdosadnija utakmica sezone kad igraju ove dve bunarske ekipe.

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 28.04.2019
19:37

Ko misli da ce i iduca sezona sa ovog amatera od trenera biti bolja taj je u velikoj zabludi.Covek je toliko trenerski "bos" da je prosto nevjerovatno.Treba ti pobjeda i gol i sta on radi?...Ubacuje Mek Tomineja a Marsijala ostavlja na klupi!I dokle vise taj Jang,dokle!?!Od srca im zelim da vise nikad ne vide ligu sampiona a titulu 100 godina i vise.Od danas bas me briga sta ce i kako ce zato sto ovo vise nije fudbalski klub vec cista komercija,preduzece,akcionersko drustvo,ma nek idu be....a!...I da,Celzi je trebao pobjediti jer su skoro pa celu utakmicu imali kontrolu i vise zelje za pobjedu.Junajted je u ovom trenutku izvikani velikan koji zivi u proslosti a u sustini je obicna rupetina od kluba!

avatar
RedDevil612989
Sunday, 28.04.2019
20:38

Ubacio je Aleksisa kao novu napacku opciju. Doduse jeste on totalno van forme ali je takodje jedan od retkih igraca svetske klase koje imamo. Mektominej je usao u igru da bi se Pogbi dalo vise slobode u napadu a on obavlja defanzivnije zadatke. Sto se tice Marsijala, ni meni nije jasno zasto nije usao u igru.

avatar
Adi237
Sunday, 28.04.2019
19:35

De hea uzasan tacno otakd se pocelo pisati za transfer on mislima negdje drugo a na utakmici ni blizu isto vazi i za pogbu mjesto da sada budu najbolji oni najgori...de hea je dosta puta spasio junajted ali danas ne celziju osiguro 4 mjesto a nama LE. Solskjer sve to pocisti rasprodaj i dovedi nove igrace da igraju...romero je top golman vreme je da on stane na gol a de hea na klupi nek misli o transferu. Pogba,sancez,de hea,lingrd,yang,smoling,jons,roho,darmian,lukaku,marsijal...sve treba prodati..jedni misle na transfere..drugi ne znaju igrati a 3 imaju voljni moment 0.

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 28.04.2019
19:34

Realan rezultat. Iguain mi je živce pokidao onim promasajem u 97 , vilijan katastrofalan. Bod kao kuća, idemo u ls!

avatar
Adnan
Sunday, 28.04.2019
19:33

Najbolje bi bilo kad bi Wolverhamptonu dali 4.mjesto.Nevjerovatna nesposobnost Celsija,Arsenala i Uniteda,kao da se takmice ko moze vise da upropasti sezonu sebi.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 28.04.2019
20:07

Tacno sam i ja to pomislio, ni Celzi, ni Arsenal ni Junajted ne zasluzuje LS. Siti i Liverpul 2 levela ispred, Totenhem precudna ekipa al barem se drze dobro I mogu da pobede svakog, narocito koliko para trose na transvere, nikakve. Ova napomenuta 3 kluba rupa teska.

avatar
Lol xxxxxxxx
Sunday, 28.04.2019
20:12

Da su igrali dobro sa slabim timovima , wulvsi bi bili u konkurenciji za titulu .

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 28.04.2019
19:31

Prekrsicu obecanje da vise ne komentarisem da bih cestitao navijacima Celsija na plasmanu u top4. Mislim da je ovaj remi sve resio. De Hea tragicar,do njegovog kiksa je sve bilo kako treba. Ako mu se stvarno ide neka ga puste,bar je on zasluzio da mu se ne staje na put i da ga puste da ide. Deluje kao da je mislima u Parizu ili Madridu.

avatar
Fan Celsija
Sunday, 28.04.2019
19:43

Milsim da je za čestitanje još rano.

avatar
A.Conte
Sunday, 28.04.2019
20:15

Kakav top4 prijatelju? Ti mislis da mi mozemk da dobijemo Wotford kuci i Lester u gostima? Daj budi realan, ocajni smo. Ovo danas je Celzi morao dobiti...

avatar
Stretford END 1878
Sunday, 28.04.2019
19:31

Kad ni protiv ove sramne ekipe ne mozemo da pobedimo onda ni ne zasluzujemo da igramo LS, Prodacemo mi ovu bagru od igraca samo je pitanje za koju cenu, nikad nismo znali da prodajemo, zanima me samo zasto je Marsijal nije igrao? Bas dugo leto nas ocekuje i tesko da ce biti velikih transfera sto se dolazaka tice.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 28.04.2019
19:30

Crni Iguain, pola drvo pola ofsajd kao i Lukaku. Kakva mrtva utakmica dve raspadotine, tek nesto pred kraj su zivnuli. Ovo isisava volju za zivotom.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 28.04.2019
19:29

Sto se tice ove utakmice najpostenij rezultat. I jedni i drugi jedna velika 0. Celsi stao igrat u zadnji 10 min utakmice a mogli su ih dotuci, steta sto Iguain nije ono zabio onda smo hladno mogli uzimati karte za sledecu sezonu LS. Ovako opet se moramo nervirati. Bilo kako bilo mene je sramota ovakvog Celsija koji niti ima napad, niti obranu a idemo u tu famoznu LS. Sa ovakvom igro bilo koji tim koji igra LS bi nas razbio. Ja se nadam samo da udjemo u nju zbog morala i moguceg ostanka Azara i Odoia, drugo nemam uopste nikakva velika ocekivanja.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 29.04.2019
02:29

Ovaj isti Celsi u formaciji 3-4-3 i direktnim fudbalom bi bio jako opasan a ovo sad je uistinu sprdnja

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 29.04.2019
12:18

Problem je trener. Da se dovede Poketino i blokira se njegov ugovor (da se ne moze otpustit) 3 godine ja mislim da bi on pomeo u te 3 godine barem 5 trofeja.

avatar
RealisticChelseaFan
Sunday, 28.04.2019
19:29

Koliko gresaka na obe strane, vecina igraca sa danasnje utakmice je svojim kvalitetom na nivou Barnlija otprilike. Ama bas nikoga ne mogu da pohvalim da je odigrao dobro ni u Celsiju, ni u Junajtedu.

avatar
Azrael
Sunday, 28.04.2019
19:29

Koji kasapin ovaj Roho, retko pogan igrac.
2 brutalna starta u intervalu od 5 sekundi i samo zuti karton?

avatar
RedDevil612989
Sunday, 28.04.2019
19:34

Takav isti faul je napravio Aspilikueta nad Aleksisom par minuta pre kraja. Pa ne kazes da je on kasapin.

avatar
Azrael
Sunday, 28.04.2019
19:54

Roho to radi na svakoj utakmici, povredjivanje protivnickih igraca je jedino u cemu je dobar.

avatar
Sunday, 28.04.2019
19:28

Mozemo da se zahvalimo De Hei,ovom provincijskom trnercicu otkaz,dmah na kraju sezone,postavio je ekipu da je bila iole neka ozbiljna ekipa Celzi bi primio danas 3-4 komada sredna nije postojala....

avatar
Blackmamba24
Sunday, 28.04.2019
19:28

Onaj Iguain je izgubljen u vremenu i prostoru

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 29.04.2019
15:36

Celsi ubajaju ovi napadaci i njihovi promaseni ziceri, plus gomila stativa, pitam se samo gde bi Celsi bio da je svaka druga stativa i svaki drugi zicer bio gol.