Plate igrača Serije A - Juventus liga za sebe, koliko zarađuju Srbi?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.09.2019.
10:28
Izvor: Sportske.net

Veliki disparitet između Juventusa i ostalih klubova, naši igrači, izuzev Sergeja, nemaju neke velike plate, ali za Seriju A je to normalno...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Dok čekamo da se italijansko prvenstvo nastavi, hajde da vidimo kakve su plate igrača u Seriji A.

Mnogi veruju da je sama struktura plaćanja pokazatelj da Juventus nema konkurenciju, naime Ronaldo prima 31 milion i on je ubedljivo najplaćeniji, dok je pojačanje De Liht drugi sa 8 miliona, plus 4 bonusa, njegova plata će progresivno rasti.

Iguain je i dalje na 7.5, blizu je Dibala, Rabio koji je došao kao slobodan igrač ima 7 (plus dva bonusa), na koliko je još jedan "Bosmanov agent", Remzi.

Sledi Pjanić sa 6.5, Mandžukić i Kedira sa po 6, njih dvojice, kao i Emre Džana koji prima 5 miliona, Juve želi da se oslobodi, kako bi smanjio troškove.

Dva golmana imaju najmanje, Pinsoljo 300 000, a Bufon se vratio i ima milion i po evra u ovoj sezoni.

Zbog toga su Juventusovi troškovi preveliki, prodajom Dibale, Mandžukića, Kedire i Džana, oslobodili bi oko 25 miliona evra.

Interov najplaćeniji igrač je Lukaku sa 7.5 miliona, plus milion i po bonusa, u stvari on je jedini fudbaler koji bi bio među top 5, a da nije iz Juventusa. Godin ima pet miliona, Sančez takođe 5, koliko plaća Inter, ostatak do 12, mora da nadoknadi Junajted. Ostali su znatno ispod, De Fraj manje od 4 miliona, Handanović nešto više od 3, a jedan od najboljih štopera današnjice, Škrinjar, bez bonusa prima oko 3 miliona.

Milan je, jasno, smanjio plate, njihov najplaćeniji igrač je Donaruma sa 6, Romanjoli ima 3.5 koliko i Bilja, Suso i novajlija Rebić, kao i rezervni golman Rejna proimaju po 3, zanimljivo da Pjontek i Paketa zarađuju manje od 2 miliona.

Kod Napolija, Kulibali odskače sa 6, Insinje imao 4.6, novi štoper Manolas 4.3, Mertens i Čaki Lozano po 4, Kaljehon 3, naš Maksimović nešto više od 2 miliona.

U Romi, Džeko koji je ostao zarađuje 4.5, Pastore koji je u drugom planu milion manje, koliko i pridošlica Mihtarijan, Smoling je na 3 miliona, Kolarov kome ističe ugovor sledećeg leta na 2, imao je mnogo bolju ponudu Turaka, mogao bi sledeće godine da se preseli na Bosfor.

Verovatno znate da je Sergej najplaćeniji igrač Lacija, po novom ugovoru zarađivaće 3.5 miliona, Imobile je na 3, jedini preko dva je iskusni Lukas Leiva.

Atalanta koja se plasirala u Ligu šampiona najviše plaća Papua Gomeza 1.6 miliona, Duvan Zapata ima stotinak hiljada manje, koliko i Mjuriel, Pašalić i Iličić po milion, svi ostali manje.

U Fiorentini će Riberi zarađivati 4 miliona evra, Kjeza ima samo 1.7, naš Milenković 600 000 po sezoni, Vlahović od koga se mnogo više očekuje tri puta manje.

Idemo dalje, kada su naši u pitanju, Djuričić ima 700 000 u Sasuolu, koliko i bivši igrač Partizana, Crnogorac Janković u ekipi SPAL. Njemu se pridružio i Tomović koji igra za 600 000, nešto manje nego što je imao u Kjevu. Lukić inkasirao 400 000 godišnje u Torinu, 50 000 više od Lijanka Vojnovića. Lazović je imao oko 400 000 u Đenovi, otišao je u Veronu, priča se za sličan novac, tamo je Boketi, iskusni internacionalac najplaćeniji sa 700 000.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 10.09.2019
12:16

Pod hitno poboljšanje ugovora Pjonteku. Bar izjednačiti sa Djidjijem

avatar
Oldboy
Tuesday, 10.09.2019
11:36

Neki me "navijač" Rome prozivao kako pišem gluposti što Sančez zarađuje ukupno 12 mil, jel ti sada jasno?

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 10.09.2019
11:02

Pa ne kapiram, jeli to dobro sto De Liht prima 10 miliona a Škrinjar 3 ili to sto Čan, Kedira i druzina primaju 5-6 miliona a Ronaldo 31 pored legende kluba npr Kjalinija koji prima 10x manje!?

avatar
Marchisio8
Tuesday, 10.09.2019
11:45

Па да Интер осваја трофеје,доводи играче свјетске класе,знао би да они коштају. Али ти играчи оће да освајају трофеје,а то код Интера нема. Самим тим и ово што добијају код вас,добијају много. Ево ви сте дали Санчезу 5 милиона,а у претходне сезоне човјек дао 3 гола. А која је политика клуба погрешна... Не знам. Оно што знам је да трофеја у Интеру нема,па како год!

avatar
Marchisio8
Thursday, 12.09.2019
11:16

Даје ли Интер Санчезу 5 милиона или не?! Је ли мањи промашај,ако знамо да прима 12 милиона? Не капирам шта је писац хтио да каже. Трофеј је трофеј,историја ће Роналда памтити као човјека који је освајао Серију А,а ти причај приче. Ево,сад ви имате тренера од 11 милиона по сезони,нападаче од преко 12-13,оћете ли проћ ту групу? Да вам се не деси Псв опет😜 П.С. Шкрињар изгледа добро,јер једини игра нешто у тој јадној одбрани,ђе је био против Јувеа прије 2 године,кад смо славили скудето? Ћао и поздрави шампионе!

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 11.09.2019
17:34

..još nešto, Škrinjar je dr. odbrane za nedokazanog De Lihta pa pogledaj koliko prima jedan a koliko drugi placenik koji ima srece sto se Kjalini povrijedio inace..

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 11.09.2019
17:30

Cim si pomenuo Sanceza pokazao si koliko znaš!
Ovako, Sančezu je plata u Mančesteru 12 miliona, ovo sto mu daje Inter nije plata nego dio plate koje placa dok Mancester plaća 7!
Kad vec pominješ trofeje onda vjerovatno misliš da je Ronaldo placen 120 miliona i prima 31 da bi osvojio Seriju A!?
Ronaldo je očajnički potez da se osvoji LŠ, a vi gle čuda ispadnete ranije nego prošlih godina i to od klinaca koji svi ukupno primaju manje nego Ronaldo sam!

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 10.09.2019
10:53

Drugim recima ako se radi samo o parama Votford bi sem ovih prvih 5 mogao da uzme koga hoce.

avatar
LFC 19-ta
Tuesday, 10.09.2019
11:48

Ljudi ne shvataju zasto je liga engleske najjaca. U Spaniji ims Real, Barsu i sad Atletiko, u Italiji JUVE, Njemackoj Bajern i u FRancuskoj PSG. U Engleskoj imas 15 timova. Jednom Bormutu treba da osvoji 9 liga sampiona da bi platio sve godisnje rashode kluba. ALO 9! Bormutu su godisnji rashodi nesto preko 600 miliona eura. Kod Engleza se preko 300 dobija za ucesce u ligi, preko 100 za ispadanje jer su provalili da se klub raspadne ako ispadne jer ga svi napustaju, pa obicno ide u trecu odmah potom. Oni su napravili da ako udjes jednom u prvu ligu paze na tebe da te to ne unisti, bez ako nijesi neki vjestacki projekat kratkog daha, onda ti ne pomaze ni milijarda. U engleskoj sve je podredjeno najjacima, JUVE ima najjace plate, najjace igrace, i ima jos 4 JUventusa na pozajmicama, jos 2 JUventusa sa pola pola ugovorima, i jos jedan 2 Juventusa sa pravom prece kupovine i ugovorom obecanim startovi po drugih ekipa. Toga u Engleskoj NEMAAAAAA! Neka vam je italijanska liga ko god to voli!!! I Spanska ISTO!