Počinje Francuska 2!

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.07.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net

Kako će se snaći velikani u drugoj francuskoj ligi?

EPA/PETER KLAUNZER
EPA/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Za vikend počinje druga francuska liga, takmičenje koje po običaju donosi mali broj golova, napete utakmice, ponekad iznenađujuće rezultate, ali i retko pobede domaćih. Ako pogledamo prošlu sezonu, čak sedam timova imalo je osam i više pobeda u gostima, a timovi koji su ispali su neretko osvajali više bodova van svog stadiona.

 Naravno, to nije trend, videćemo istoriju ove sezone, veliki Sent Etjen je ispao, tražiće ekspresan povratak, "Les Vertsi" zajedno sa Mecom slove za glavnog favorita.

 Šta se promenilo posle ispadanja velikog tima sa severa?

 Klupski čovek koji je bio i igrač "Zelenih" Loran Batle je na klupi, nije bilo para pa je pušten veliki broj igrača, ali i prodat talentovani Gurna Dout Salcburegu za 15 minuta. Doveliu su nekoliko slobodnih igrača, no svakako da ih čeka teško prilagođavanje na novi rang. Što se Bordoa tiče, i oni odskaču od konkurencije imenom i istorijom. Na klupi je David Gejo koji je radio u Remsu. Skuplje plaćeni stranci koji su se vratili sa pozajmica traže angažmane, Seku Mara je prodat Sautemptonu, otišli su Otavio, Kostil. Jasi Adli, Mensa  iz Gane, i njima će biti teško da se priviknu na novi rang.

I u Mecu je bilo prometno, vratio se veliki broj igrača sa pozajmica, ali i oni su otpuštali one sa većim ugovorima, pa to daje šansu timovima poput Pariza, Sošoa, Kaena da pojure jedno od prva dva mesta. Pariz i Sošo koji igraju na startu u ponedeljak, su ekipe koje su za malo ostale kratke prošle sezone. Parižani iza sebe imaju kapital iz Bahreina, zadržali su tim, cilj je sada napad na direktnu promociju. Ovaj klub se svojevremeno početkom sedamdsetih spojio sa PSŽ, pa su nezadovoljni istupili iz partnerstva, a poslednji put su igrali u eliti 1979.

Sošo je poznatije ime, no "Lavovi" iz Montbelijara su već osam godina izvan prve lige. Oni imaju novog trenera Olivijea Gegana, Dumbija, Ndur i još nekolicina igrača imaju iskustvo u ovom rangu takmičenja, pa ko zna, možda je ovo konačno godina za "Žuto-zelene".

Avr je zanimljiva ekipa, Isak Ture je prodat Marseju, stiglo je par dobrih igrača poput Musadeka, Kitalu, El-Hajama, imaju kvalitetnu postavu od prošle sezone, pa neće biti iznenađenje ako se umešaju u borbu za promociju. Ni Dižon ne treba isključiti, prava su Legija stranaca, prošle godine su se stabilizovali nakon ispadanja, po imenima ovo je jedan od najjačih timova u ovom rangu.

Bastija će kao i obično bodove za sredinu tabele tražiti kod kuće, Gengam ne deluje loše, otvaraju protiv PAU, tima sa obronka Pirineja koji je jedan od kandidata za ispadanje. Odlični  Suli Dijara će biti glavni adut protiv bivšeg kluba, za nas je "kec" na Gengam prvi tip kola, a malo golova treba tražiti u meču Avra i Grenobla, ne verujemo da će gosti iz popularnog zimskog centra zatresti mrežu na stadionu u Normandiji.

Najslabiji timovi su po tradiciji novajlije, mada uvek neko iskoči, u pitanju su Anesi, Laval, tu su Rodez i Ruen...

Kompletnu ponudu francuske Lige 2 na AmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke