Počinje LŠ! Tri glavna favorita, četvoro čekaju šansu iz senke?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.09.2019.
10:18
Izvor: Sportske.net

Niko naravno ne može da predvidi šta će se dešavati, ali tri tima, čini se, odskaču kvalitetom. A opet, ni to ne znači ništa, setite se Totenhema i Ajaksa....

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Najbolji fudbal ikad izmišljen, počinje večeras.

Grupna faza Lige šampiona uvek nosi olakšanje i najbolju zabavu za dosadnu sredinu nedelje, mada u ovom formatu nekako jesen uglavnom deluje predvidivo i mnogi mečevi su u finišu beznačajni, makar kada su putnici u top 16 u pitanju.

Nije prošlo ni tri meseca od kada je Liverpul osvojio titulu, svoju šestu u istoriji, Jirgen Klop se dokopao najveće premije, a paradoksalno, oči navijača i želje su i dalje okrenute ka prekidu tridesetogodišnjeg posta u PL.

Ali, daleko od toga da Liverpul neće svim silama braniti evropsku krunu, nisu promenili tim, start u Engleskoj pokazuje da su u odličnoj formi, sigurno da ih treba računati u glavne favorite. Mnogi kao slabost navode nedostatak igrača, mali izbor u finišu sezone, međutim, i prošle godine su se trkali za titulu u Engleskoj sa Sitijem i malo im je nedostajalo, a na kraju su uzeli najveću premiju.

U finalu su pobedili Totenhem koji je napravio veliki uspeh, ali objektivno će teško to ponoviti, mada ih ne treba otpisivati ni u kom slučaju. Radi se o odličnom timu koji je pokazao kako se igra bez pritiska, napravio par iznenađenja i dobio priliku da se bori za trofej.

Liverpul Klop


Ali, ne možemo ih staviti u uzak krug favorita, kao ni senzaciju od prošle godine, Ajaks. Polufinalista koji je bio blizu odlaska u Madrid je prodao De Jonga i De Lihta i dalje su moćni, ali sada neće biti faktora iznenađenja.

Uz Liverpul, još jedan engleski tim ulazi u krug onih koji bi trebalo da stignu daleko. Iako Liga šampiona nije njihova teritorija to je veliki cilj Sitija i Pepa Gvardiole. Stigli su pre par godina u poslednjoj Pelegrinijevoj sezoni do polufinala, sada imaju jači tim, ko zna, možda bi gubitak bitke za titulu mogao da ih natera da na proleće sve bace na jednu kartu, ali to je uvek rizik. Kvalitet da budu šampioni imaju, da li i dovoljno samopouzdanja i nerava kada se bude odlučivalo.

Lionel Mesi Luis Suarez Barselona

Barselona je po mnogima prvi pik za osvajanje trofeja, potpuno ih je zasenio u poslednjih pet godina Real, osvojili su samo titulu 2015. Pre nekoliko dana o tome je pričao Leo Mesi, kaže da je čekanje dugo, da će ove sezone sve učiniti da se klub vrati na krov Evrope.

Što se Reala tiče, ma kako ovo gledali kao tranzicionu godinu i sa gorim timovima stizali su do "Klempavka". Promenili su tim, osnovno je pitanje mogu li da nađu konačno rešenje za odlazak Ronalda, mogu li da nadoknade njegovu naviku da odlučuje kada je najbitnije? I pored svega, čini nam se da će Real teško parirati Liverpulu, Barseloni i Mančester Sitiju.

Juventus

Što se tiče Juventusa, oni su večiti kandidat, možda i stignu do finala koja obično gube. Čak sedam puta su prišli blizu peharu, imaju katastrofalan skor u završnim utakmicama. I oni su u nekoj vrsti tranzicije, dolaskom Sarija, ali imaju strašnu ekipu, možda i najdužu klupu u Evropi, zajedno sa Sitijem, pa ih svakako ne treba otpisivati, mada su igrali dva finala u poslednjih pet godina i nisu se proslavili.

Videćemo šta može i Inter, ali na papiru, za njih bi borba za "Skudeto" mogla da bude realnija nego neki veliki uspeh u Ligi šampiona, makar Konteovi timovi nisu pokazali da se dobro snalaze u Evropi.

Napolitanci su takođe "tanki" na nekim pozicijama, i iako Karlo Anćeloti zna kako se osvaja titula prvaka Evrope, teško ih je videti među glavnim favoritima.

Robert Levandovski Bajern Minhen

Ni Bajern ne uliva poverenje, jesu se pojačali, ali mnogi smatraju da nema dovoljno kvaliteta za velike stvari, da će morati da se priviknu na činjenicu da nema iskustva Robena i Riberija, da ni odbrana nije baš sjajna, da ima dosta nezadovoljstva u klubu, tek ni Bajern nije među prva tri favorita.

Oni bi mogli u taj drugi "šešir" sa Juventusom i Pari Sen Žermenom. Francuzi žele mnogo, imaju sjajan tim, zadržali su Nejmara i protiv njegove volje, videćemo da li Tuhel može da ode korak dalje od prethodnika, ili čak dva i bori se za titulu prvaka Evrope. Čini se da klubovi poput Juventusa, Pari Sen Žermena i Bajerna lako pobeđuju u svojim zemljama i oštrica im nekako otupi u odlučujućim utakmicama, odnosno završnim rundama Lige šampiona. Mi ćemo u grupu ovih timova dodati Atletiko, ako se dočepaju top 16 faze, oni su kao i uvek "trojanski konj" ovog takmičenja, stigli su dva puta do finala, prošle sezone ih je izbacio Ronaldo, sa kojim će se suočiti sutra na startu.

Simeone

Čini nam se da nikoga nismo zaboravili, daleko od toga da ostali popunjavaju broj, Atalanta je debitant, Dinamo iz Zagreba već sada starosedelac, Zvezda je drugu godinu u nizu među elitom.

Velikani poput Benfike moraju da priznaju da su slavni dani daleko, videćemo ponovo i Čelsi, sa Lampardom na klupi, klincima gladnim uspeha, ali "Plavci" nisu mogli da kupuju tokom leta, ostali su bez Azara, teško ih je videti kao neki značajniji faktor.

Videćemo konačno i Salcburg, tu je ponovo Zenit koji ulaže ogroman novac, u Ligu šampiona se vratila moskovska Lokomotiva. "Železničari" su početkom veka bili, pod Sjominom redovni u ovom takmičenju, od 2004. uglavnom su se pojavljivali u takmičenju po grupama LE.

Grčki velikani Olimpijakos i Galatasaraj računaće na svoju zastrašujuću publiku, Šahtjor je konstanta, ali uvek bolje igraju na jesen nego na proleće. Kako je jednom rekao Mirčea Lučesku, Brazilce ne može da prepozna kada se vrate sa božićnih i novogodišnjih praznika na hladni istok Evrope.

Briž, Genk, Slavija Prag su timovi koji igraju bez pritiska, baš kao i Crvena zvezda, a što se Nemaca tiče, Dortmund svakako predstavlja još jednu nadu Bundeslige, dok će Lajpcig i Leverkuzen biti tvrd orah.

Lion nije naivan sa jakom fudbalskog školom i solidnim timom, a u Ligu šampiona se vraća simpatični Lil.

Nekoga smo možda i zaboravili, 32 ekipe, malo su satnice promenjene, dva meča dana igraće se od 18:55, ostale utakmice počinju od 21 čas, umesto 20:45 kao do sada.

Dakle, po nama, tri glavna favorita su Barselona, Liverpul i Mančester Siti, u drugoj grupi su timovi poput Reala, Juventusa, PSŽ i Bajerna.

Ali, ni to ne znači ništa, prošle godine su Totenhem i Ajaks stigli do polufinala, Holanđani su eliminisali Juventus, "Pevci" šokirali Siti.

Počinje danas, utakmicama Inter - Slavija, Lion - Zenit, od 18:55, od 21 čas igraju:

Ajaks - Lil
Benfika - RB Lajpcig
Dortmund - Barselona
Čelsi - Valensija
Napoli - Liverpul
Salcburg - Genk


Prenosi su na TV Arena i RTS koji će prenositi sredom meč Lige šampiona, a sutra će biti na "Alijanc Areni" gde Bajernu gostuje Crvena zvezda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Guti
Wednesday, 18.09.2019
20:05

Od kada je Galatasaray Grčki klub?

avatar
Tuesday, 17.09.2019
19:02

kad je favorit osvojio LŠ nikad tako da ja favorite odma otpišem ,ovi iz drugog šešira bi mogli

avatar
Robert Lewandowski
Tuesday, 17.09.2019
17:14

Barselona nije u top 3 favorita. Siti, Pariz i Liverpul imaju najjače ekipe, ali odavno je već poznato da prva dva tima nisu baš na nekom nivou u LŠ. Juventus (stavio bih njih i u prvi krug favorita, ali nekako mi nisu sigurni pozadi, a i sredina im nije baš sjajna) , Barsa i Bajern (pogotovo ako dodje Sane) mogu da čine taj drugi krug favorita. Treći krug favorita čine timovi poput Reala, Atletika...

avatar
GoHardV3
Tuesday, 17.09.2019
15:29

Barselona 7 godina prvi pik i jednom su je osvojili, isto kao i Siti. Ne osvaja se LS pobedjivanjem na Gironom i Vulverhemptonom u kontinutitetu, LS se osvaja sa 7 utakmica, 1 greska ispadas a Valverde mi ne uliva poverenja. Ako uspeju da dovedu Klopa ili Haga iz Ajaksa osvojice LS.

avatar
Jean-Luc Picard
Tuesday, 17.09.2019
19:20

Siti je nikad nije osvojio

avatar
RocknRolla
Tuesday, 17.09.2019
14:15

Liverpul,Juventus,Psz,kakva Barselona da bude prvi favorit,oni su smesni u ovom takmicenju.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 17.09.2019
12:47

Prvi favoriti Siti, Liverpul i Barsa.
Iza njih Juve, PSG i Atletiko, onda svi ostali. Mada videli smo prosle sezone da je fudbal cudo, da su iznenadjenja moguca.

avatar
DejoNK
Tuesday, 17.09.2019
12:28

"Gubitak bitke za titulu ce natjerati sitija " tek je zavrseno 5 kolo a vi pisete da je bitka za titulu zavrsena 😂😂 Siti je stizao i vece prednosti

avatar
Jean-Luc Picard
Tuesday, 17.09.2019
19:22

Eno mi sugradjanina hah

avatar
deki trbic
Tuesday, 17.09.2019
11:37

Favorit iz senke ATM Dortmund 😉 a glavi favorit Real, Livrrpul, Siti mozda

avatar
lalans
Tuesday, 17.09.2019
11:19

Galatasaraj nije grcki velikan

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 17.09.2019
11:07

Man city je zreo za velike stvari , lpool ce sve baciti na ligu , Barca je nepoznanica zadigurno naj napad , real je real , Bajern bolji nego god unazad , Juve neka mova prica , Atletiko renoviran sa najjacom klupom , PSG pun nediscipline , BVB i ajax koji svakog mogu dobiti i uvek nezgodno totenhem .

avatar
italianstallion
Tuesday, 17.09.2019
10:51

Pozdrav svima,

ukoliko je neko zainteresovan za Champion League Fantasy može se pridružiti u već kreireano ligu...kod za istu je: 92HO83RWZB. :)

https://gaming.uefa.com/

avatar
Zoran Krstin
Tuesday, 17.09.2019
10:42

To što je Juventus igrao dva finala u zadnjih 5 godina i nije dobio, ne znači da se nije proslavio. Oba finala izgubio je od tada najboljih ekipa, Barcelone i Real Madrida.

avatar
Jagger86
Tuesday, 17.09.2019
11:08

I United je izgubio od ubedljivo najjače Barselone u to vreme dva finala pa nikom ništa. U LŠ kad dodjes u finale nema tu jakih i slabih , nego pobednika i pobedjenih. Neke ekipe, kao Juventus su apsolutno nesposobne da osvoje Evropske titule, s obzirom koliko učestvuju u finalima.

avatar
Red to the bone
Tuesday, 17.09.2019
11:35

Može Juve, ali kroz nameštaljke i kupovinu sudija, eventualno ako pobiju neke ljude na stadionu...

avatar
bayern
Tuesday, 17.09.2019
10:33

Da, Bayern "nema kvalitetu"??? Dosta da Zvezdi uvali 5-6 komada!
Bayern je sigurno kvalitetniji od Reala ili Barcelone, a Klopp sa njegovim Liverpulom ono od prethodne sezone ne može da ponovi!!!

avatar
Dusko Bojakovic
Tuesday, 17.09.2019
11:20

Isto je bilo da liverpul nece ponoviti godinu pre toga,pa se videlo da nisu dosli samo do finala vec su osvojili!tako da ti komentar sto se tice livepula ne pije vodu!!!

avatar
äxwell
Tuesday, 17.09.2019
12:39

Ma da, na srecu dosli do drugog uzastopnog finala! Klop od kada je mendzer Lvp svake sezone koje su ucestovali u Evro takmicenju oni su minimalno dosli do finala! 3/3! I ti nama ovde pametujes kako ne mogu ono ponoviti!