Pogba "ušio" i Zazu, Murinjo ga poredio sa Lukom Milivojevićem!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.10.2018.
23:28
Izvor: Sportske.net

Francuz je ove sezone veoma specifično izvodio penale, a učinak mu nije baš idealan.

EPA-EFE/JON SUPER
EPA-EFE/JON SUPER

Povezane vesti

Mančester junajted je savladao Everton sa 2:1 na "Old Trafordu", pa su tako u mini seriji dobrih rezultata u PL, u tri poslednja susreta imaju dve pobede i remi sa Čelsijem na "Bridžu".

Prvi gol na utakmici bio je delo Pola Pogbe, ali njegov pogodak nije došao onako kako se to očekivalo.

Francuz je dobio priliku da izvede jedanaesterac nakon što je Gej srušio Marsijala u svom kaznenom prostoru, namestio je loptu na kreč i onda krenuo u specifičan zalet.

Poznato je da vezista Junajteda napravili veliki broj malih koraka pri izvođenju najstrože kazne, ali je ovoga puta prevazišao i samog sebe.

Napravio je 26 koraka pre izvođenja jedanaesterca, koji je na kraju i promašio! Na sreću, nakon odbrane Pikforda, lopta mu se ponovo odbila na nogu, novu šansu nije propustio.

Navijači su blago rečeno zgroženi ovim njegovim ritualom, koji porede sa čuvenim Zazinim izvođenjem jedanaesterca na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine protiv Nemačke. Pogbin način je morate priznate još iritantniji i gori.



Nakon utakmice se ovim povodom oglasio i sam fudbaler Junajteda, rekao je da će razmotriti određene izmene.

"Uvek se trudim da izbacim golmana iz balansa. Možda znaju kako izvodim penale. Možda bi trebalo da vežbam da promenim to, ako već golmani znaju moje korake", izjavio je Pogba.

Pogba je ove sezone izveo pet penala za Junajted, dva je promašio, a u nastavku pogledajte tu statistiku, uključujući i korake koje je napravio pred izvođenje jedanaesterca.

vs. Lester - 17 koraka, GOL
vs. Brajton - 8 koraka, GOL
vs. Barnli - 18 koraka, PROMAŠAJ
vs. Jang Bojs - 23 koraka, GOL
vs. Everton - 26 koraka, PROMAŠAJ, pa gol posle odbitka

Luka Milivojevic Kristal Palas Arsenal

Žose Murinjo je takođe prokomentarisao čitavu situaciju, a pomenuo je i izvođača najstrože kazne Kristal Palasa, Luku Milivojevića, koji je danas udarcima sa kreča doneo bod "Orlovima" protiv zahuktalog Arsenala.

"Sviđa mi se njegova želja da ih izvede. Ne volim Miki Maus igrače, koji se plaše da izvedu penal.

Volim igrače koji hoće da ga izvedu, poput igrača Kristal Palasa Luke Milivojevića. Promašio je protiv Evertona, danas su imali dva penala i oba je hteo da izvede.

Pol je takav. Može li da napreduje? Mislim da može. Golmani znaju njegov zalet, ne pomeraju se i čekaju poslednji sekund na njegovu odluku, tako da mora da uči iz toga, ali najvažnija je stvar da on iznova hoće da pokuša
", rekao je Murinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
koma73
Monday, 29.10.2018
20:00
avatar
RedDevil612989
Monday, 29.10.2018
11:12

Ne znam zasto ljudi od Pogbe pokusavaju da naprave lidera. On jednostavno(trenutno) nema te karakteristike. U teskim situacijama ga nigde nema, busa se kao malo dete umesto da podigne glavu, preuzme odgovornost i proba da podigne ekipu. Ostao je isto ono deriste koje je otislo iz Junajteda.

avatar
Carina_11303
Monday, 29.10.2018
07:52

Pa zašto si onda otpisao Lukakua u Čelsiju posle promašenog penala protiv Bajerna u super kupu evrope? Ne kažem da žalim mnogo za Lukakuom, samo mi nije jasno. A kad se pogleda, igrači koje je najviše šikanirao mu čuvaju posao, ali malo je verovatno da će dugoročno biti tu. Kad opet krene krizna serija, svi će biti krivi.

avatar
stevan_vasic90
Monday, 29.10.2018
02:57

Mislim da ipak treba da podigne broj koraka... najmanje na 30. U tome je kljuc.