Pokušaj da se sputa Junajted - Da li Murinju trofej u LE zaista garantuje Ligu šampiona?!

Autor: Milovan Longinov
petak 05.05.2017.
13:49
Izvor: Sportske.net

Šta zapravo kažu pravila?!

Epa/Stephanie Lecocq
Epa/Stephanie Lecocq

Povezane vesti

Engleski mediji danas su otkrili jednu veoma zanimljivu, ali istovremeno i besmislenu stvar i gotovo sigurno pogrešnu.

Dejli Miror je preneo da ukoliko Mančester junajted osvoji Ligu Evrope, a pritom završi na četvrtom mestu na tabeli u Premijer ligi, NEĆE ići direktno u Ligu šampiona!

Da, zvuči pomalo kontradiktorno pošto pravila jasno nalažu da osvajač LE ima direktan plasman u LŠ naredne sezone.

Miror dalje navodi da odstupanje od pravila čini pozicija na tabeli u domaćem prvenstvu, i da ako Junajted bude četvrti, bez obzira da li osvoji Ligu Evrope ili ne, mora kroz kvalifikacije do Lige šampiona, kao i svaki četvrtoplasirani tim iz PL, Primere i Bundeslige!

Ovaj tekst izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, a okarakterisan je kao pokušaj da se dodatno stvori pritisak na Murinjov tim pred ključni deo sezone.

Miror

Engleski mediji su možda slučajno, a možda i iz nekih drugih razloga ovako na neki način stvorili pritisak na Junajted, jer ova informacija nije tačna.

Dokaz za to jeste upravo prošla sezona, odnosno slučaj sa Seviljom, koja je završila na sedmom mestu u Primeri, ali je kao osvajač Lige Evrope automatski obezbedila plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Murinjova računica je bez obzira na sve veoma jasna, iako mora da rizikuje, manji je rizik ići na pobedu nad najverovatnije Ajaksom u finalu LE, nego juriti četvrto mesto, umarati igrače u teškim mečevima sa Arsenalom, Totenhemom i Sautemptonom, i to na sva tri gostovanja!

Pritom, Junajtedu je potreban i kiks Mančester sitija ili Liverpula, tako da je logičnije da Murinjo odmori igrače za Seltu, overi plasman u finale, a potom priprema svoje igrače za tu jednu utakmicu u Stokholmu.
 
Na sve to, ne treba zaboraviti ni važan podatak da će u slučaju direktnog plasmana, Murinjo imati duži odmor, odnosno neće morati ranije da startuje sa pripremama zbog kvalifikacija za LŠ.

U svakom slučaju, ako pravila nisu u međuvremenu promenjena, Junajted ide direktno u Ligu šampiona ako osvoji Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 07.05.2017
15:12

Ви се бавите нечим што је написао Дејли Мирор... Они су небитни као семафор у игрици ГТА

avatar
amigo999
Friday, 05.05.2017
19:24

Sta ce Man U u ligi sampiona. Bolje da igraju opet ligu evrope, tu im ide dobro...

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 05.05.2017
17:23

Opusteno svakako nece biti cetvrti.

avatar
HHadzimontagic
Friday, 05.05.2017
17:04

Nece biti cetvrti, nece osvojiti LE

avatar
ADIS-M-UNTD
Friday, 05.05.2017
15:46

koja gomila gluposti dali je moguce da novine nesto ovako objave,pravila kazu jasno osvajac LE ide u grupnu fazu Ls samo je promjena na broj klubova iz te zemlje. ako junajted osvoji 4 mjesto u PL a i osvoji LE onda samo 4 kluba idu iz Engleske a ako Junajted zavrsi kao 5 u PL a osvoji LE onda ih ide 5 iz engleske. kao sto je napisano junajted ima priliku ili da ide u grupnu fazu ili da saceka protivnika u zadnjem pretkolu neku ekipu jer osvajac Ls ima prednost u tom slucaju a sad je to samo AT.Mad. ako se desi da At Madrid ne zavrsi na mjestu koje vodi u Ls a pritom osvoji LS onda oni popunjaju to mjesto u grupnoj fazi. Ali tesko je vjerovati da ce AT madrid prvo izbaciti reala a potomo i pobjediti juventusa u finalu a isto tako tesko je vjerovati da at madrid ne izbori kroz ligu Ls.

avatar
Vidara Terminator
Friday, 05.05.2017
15:11

Pravila jasno kažu da je pobedniku lige Evrope zagarantovana utakmica u plej-ofu za plasman u LŠ. A ako je pobednik LŠ, koji direktno ide u grupnu fazu, već obezbedio istu kroz prvenstvo, onda pobednik LE stiče pravo da direktno ide u grupnu fazu LŠ. Pošto će Monako i Juventus sigurno obezbediti direktan plasman kroz ligu, a Real već jeste, jedina šansa da pobednik LE ne ode direktno u LŠ jeste da Atletiko završi van top 3 u Španiji i da osvoji LŠ.

avatar
Djordje Vukicevic
Friday, 05.05.2017
16:12

Netacno, pravila jasno kazu da je pobedniku lige Evrope zagarantovan DIREKTAN PLASMAN U LS.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 06.05.2017
00:26

Kako je sevilja se direktno plasirala u LŠ iako je uopšte nije bila izborila kroz primeru?!

avatar
Vidara Terminator
Friday, 05.05.2017
17:23

Ovaj link sa zvanične uefine stranice potvrdjuje ono što sam rekao skoro od reči do reči, a ti ako imaš bolji izvor ti reci: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/news/newsid=2444525.html....................Where the winners enter:....................• The UEFA Champions League winners enter in the UEFA Champions League group stage as normal....................• The UEFA Europa League winners enter in the UEFA Champions League (at a minimum level of the play-offs)....................• The UEFA Europa League winners enter in the group stage if the UEFA Champions League winners qualify directly for the UEFA Champions League group stage via their domestic league programme. This is what happened the past two seasons after success for Barcelona and Real Madrid.

avatar
YNWA forever
Friday, 05.05.2017
14:56

United ce izgubiti u finale od Ajaxa a u ligi zauzece 5 mesto.

avatar
MRX
Friday, 05.05.2017
15:34
avatar
Elliott Roger
Saturday, 06.05.2017
03:13

A Liverpul još 30 godina neće ligu osvojiti.

avatar
A.Shevchenko 7
Friday, 05.05.2017
14:50
avatar
Jack Rackham
Friday, 05.05.2017
14:10

Treba se koncentrisati samo na LE i kraj, u ligi odmarati igrace dati sansu mladjima i sa akademija i kraj

avatar
CZYNWA
Friday, 05.05.2017
14:03

А да рецимо Јунајтед избори ЛШ преко ПЛ и добије Ајакс у финалу ЛЕ, ко би онда попунио то мјесто у ЛШ ? Да ли петопласирани у ПЛ или би се то мјесто попунило из квалификација ?

avatar
Milan Petrovic1
Friday, 05.05.2017
14:12

Ne tada 4 idu dalje, zasto bi 5-i iz PL isao dalje? Ne na osnovu toga sto je Mancester osvojio LE. Pozz

avatar
Friday, 05.05.2017
14:23

Zasto cetvrti? Taj tada ide u kvalifikacije za LS treba onda peti