Poraz šampiona, remi lidera, ali su kolo ipak obeležile sudije (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
utorak 06.02.2018.
00:05
Izvor: Sportske.net

Svašta uzbudljivo se dešavalo u netom završenom kolu Premijer lige, koje je počelo remijem lidera, a završilo se ubedljivim porazom šampiona, ali ipak nekako utisak ostaje da su ga obeležile – sudije.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

U kolu u kome je ubedljiv lider uspeo da osvoji samo bod, a aktuelni šampion da bude ponižen od tima koji nije pobedio od "boksing deja", ipak su u centru pažnje, nažalost, bile sudije. Lako je moguće da će Kontea koštati posla večerašnji poraz od Votforda, kao i da niko nije očekivao da Mančester siti osvoji samo bod protiv Barnlija, ali tema o kojoj će se najduže pričati je derbi na Enfildu i sudijske odluke tamošnje trojke.

Spektakularni duel Liverpula i Totenhema završen je 2:2, ali fudbalska javnost u Evropi uglavnom je ostala zgrožena onim što je videla na Enfildu – sviranjem dva sumnjiva penala, a onda i snimkom na kome deluje kao da se pomoćni sudija Edi Smart raduje nakon dosuđivanja drugog. Sva uzbuđenja, majstorski golovi i potezi pali su u drugi plan.

Nažalost, priča o tom derbiju je priča o sudiji Džonu Mosu i njegovim pomoćnicima.

Sudija Dzon Mos

Kritičari tvrde da su oba penala, dosuđena u 87. i 95. minutu, bila neregularna. Prvi je dodeljen nakon što je Kejn pomalo teatralno pao nakon starta Karijusa. Iako je delovalo da je u ofsajdu, pomoćni sudija nije dizao zastavicu, ali je Karijus povratio ravnotežu pošto je skinuo penal Kejnu.

Potom se u nadoknadi vremena Lamela sudario sa Van Dajkom, iako je možda bio u ofsajdu. Mos je nakon konsultacija sa Smartom odlučio da svira i drugi penal za Totenhem. Kejn je drugi put bio precizan i tako doneo bod svom timu. Prava šteta, jer smo gledali odličnu utakmicu, videli evrogol Vanjame i briljantnu partiju Mohameda Salaha, koji je postigao oba gola za "crvene". Egipćana su nakon ove partije navijači od milošte prozvali "Lionel Salah".

Klop je posle utakmice rekao da bi morao da plati "najveću kaznu u istoriji fudbala" ako bi dozvolio sebi da izrazi bes zbog dosuđenog penala u 94. minutu. Čekamo epilog cele afere, ali u ovom kolu smo videli još dosta toga zanimljivog.

Lider Mančester siti je odigrao 1:1 u gostima Barnliju i tako razliku na vrhu tabele smanjio na "samo" 13 bodova. Domaćin je zasluženo osvojio bod, iako je Sterling uspeo da promaši nemoguće, odnosno praznu mrežu sa par metara razdaljine i tako reši meč. Domaćin je posle toga postigao gol i došao do izjednačenja.

Iako su izgleda svi u Engleskoj prihvatili da je Siti novi prvak, Pep Gvardiola je još pre meča upozoravao da stvar nije gotova. Istina, u igri je još 36 bodova, a "građane" čekaju dueli sa Totenhemom, Arsenalom, Evertonom i Čelsijem. Jasno je zašto Pep to priča, ali svi znamo šta je realnost.

Eden Azar

Kolo je završeno pobedom Votforda kod kuće nad šampionom Čelsijem od 4:1. To je "stršljenovima" prva pobeda u ovoj kalendarskoj godini. Čelsi je u 30. minutu ostao bez Bakajoka, koji je dobio crveni karton. Domaćin je poveo do kraja poluvremena, Azar je izjednačio u 82. minutu, ali je Čelsi u poslednjih desetak minuta prosto prestao da postoji, tako da je domaćin dao još tri gola i ostvario vrednu pobedu.

Čelsi je tako u poslednje dve prvenstvene utakmice pretrpeo dva poraza uz gol-razliku 1:7, ali je ostao četvrti zbog remija Totenhema. Votford se popeo na 11. mesto tabele.

Arsenal je u subotu "demolirao" Everton 5:1. "Tobdžije" su odigrale fenomenalno, a Pjer-Emerik Obamejang je debitovao golom i to na asistenciju Henriha Mhitarjana, svog nekadašnjeg saigrača iz Borusije Dortmund. Pored te, "Miki" je imao još dve asistencije i tako krunisao sjajnu partiju cele ekipe, u kojoj je Aron Remzi ostvario het-trik.

Arsenal je posle ove pobede i remija Totenhema prišao svom najvećem rivalu na četiri boda zaostatka na petom mestu. Everton je posle ovoga ostao na samo jednoj pobedi u poslednjih osam prvenstvenih utakmica, ali je i dalje u gornjem delu tabele.

Pjer Emerik Obamejang

Mančester junajted je posle poraza od Totenhema kod kuće pobedio Hadersfild 2:0. "Đavoli" su bili dominantni od početka, ali nisu uspeli u prvom poluvremenu da načnu mrežu "terijera". Junajted je u drugom poluvremenu postigao dva gola, a drugi je delo Aleksisa Sančeza. On je šutirao penal, Lesl mu je odbranio, ali se lopta odbila do nogu Čileanca, koji je rutinski smestio u mrežu i tako upisao prvenac u novom klubu. Hadersfildu je ovo bio peti vezani poraz i sada je pretposlednji na tabeli.

Brajton je kod kuće pobedio Vest Hem 3:1 i tako zabeležio prvenstvenu pobedu posle šest kola. Ta tri boda bila su dovoljna da ga popnu na 13. mesto, ali i dalje sa samo tri boda od timova iz opasne zone. Vest Hemu je ovo bio treći prvenstveni meč bez pobede, tako da ova dva rivala imaju po 27 bodova, ali su "čekićari" 12. na tabeli zbog bolje gol-razlike.

Svonsi je posle dve vezane pobede odigrao 1:1 sa Lesterom u gostima, ali mu je i taj bod bio dovoljan da izađe iz opasne zone i u nju gurne Stouk zahvaljujući boljoj gol-razlici. "Labudovi" su tako u poslednje četiri utakmice u prvenstvu ostvarili dve pobede i dva remija, a u utorak će imati šansu da prođu i u narednu rundu FA Kupa. Doduše, ekipa je platila veliku cenu tome, jer su se u utakmici protiv Lestera teže povredili Leroj Fer i Vilfred Boni, koji neće igrati do kraja sezone.

Kasper Smajhel

"Lisice" su ponovo igrale bez Rijada Mareza, koji se sukobio sa upravom jer ga nije pustila da u januaru pojača Mančester siti. On se nije pojavio na treningu posle toga i očekuje ga oštra kazna, a lako je moguće da neće igrati do kraja sezone.

Osim Svonsija, preporod je nastavio i Bornmut, koji je pobedom nad Stoukom 2:1 odigrao sedmi meč bez poraza u Premijer ligi i tako se popeo na deveto mesto tabele. Kristal palas i Njukasl odigrali su 1:1, a gol iz penala postigao je naš Luka Milivojević i tako doneo bod "orlovima". To je srpskom reprezentativcu bio šesti gol u sezoni.

Zanimljivo je bilo na Hotornsu, gde je "fenjeraš" Vest Bromvič Albion izgubio od Sautemptona 3:2. Domaćin je poveo, gost je do kraja poluvremena preokrenuo, a početkom drugog poluvremena došao i do 3:1. Rondon je u 72. minutu vratio nadu "vrećicama", ali domaćin nije uspeo da dođe do boda. Ovaj trijumf izdigao je Sautempton do 15. mesta tabele i doneo malo olakšanja Maurisiju Pelegrinu. VBA je i dalje zakucan za dno, sa 20 bodova, četiri manje od tri tima koja su ispred njih na tabeli.

Rezultati 26. kola premijer lige:

Barnli - Mančester siti 1:1
Bornmut - Stouk 2:1
Brajton - Vest Hem 3:1
Lester - Svonsi 1:1
Mančester junajted - Hadersfild 2:0
VBA - Sautempton 2:3
Arsenal - Everton 5:1
Kristal palas - Njukasl 1:1
Votford - Čelsi 4:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Akiaki15935867
Tuesday, 06.02.2018
18:49

Liverpool ili Chelsea ce izvisit za LŠ.nTottenham ce udji medju 4!

avatar
Stari
Tuesday, 06.02.2018
20:00

Da sa ovakvim sudjenjem

avatar
Gangula 2.0
Tuesday, 06.02.2018
15:41

Najgore od svega je što je Poketino rekao na konferenciji da su oba penala bila reguralna!

avatar
Gangula 2.0
Tuesday, 06.02.2018
15:39

Džon Mos treba od danas da sudi u nekoj trećoj cetvrtoj ligi Engleske.I ova druga dvojca sudija!Mos mi se i inace nikad nije sviđao...

avatar
Gangula 2.0
Tuesday, 06.02.2018
15:34

Sudije zaslužile da padnu pet rangova u sudijaštvu.Svie syudije na Enfildu bile pristrasne.Nije postojao ni jedan od ona 2 penala!Liverpul bio zaslužio da pobedi!

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 06.02.2018
10:41

Može se reći da je Junajted pobjednik kola, svi rivali su kiksali, osim Arsenala, ako se Arsenal može računati u rivale s obzirom na razliku.

avatar
Kibox
Tuesday, 06.02.2018
10:06

GREOTA što se ne priča više o fenomenalnim golovima Salaha, odličnom Karijusu i Van Dajku koji je izbacio bar 30 puta glavom i o lošim izmenama Klopa.

avatar
_mladen_
Tuesday, 06.02.2018
14:14

Reci mi sta je lose kod izmena bilo?

avatar
_mladen_
Wednesday, 07.02.2018
23:40

Ne znam ja koji si ti mec gledao, ali sredina je srusena skroz bila. Milner i Hederson su bili izgubljeni. Prolazili su ih lagano, Klop je pokusao da osvezi sredenu. Kada nije uspelo, resio je da se brani.

avatar
Kibox
Wednesday, 07.02.2018
01:38

Izvadio Hendersona, kapitena, po mom mišljenju bolje Kana. Posle ubacio Oksa koji je pogubljen bio, i na kraju izbacio Milnera koji je trčao i borio se po sredini. Bolje Firmina da je izbacio za tih 6-7 minuta i ubacio Matipa nego Milnera da čuva sredinu

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 06.02.2018
09:43

Celzi ima sve da pobedjuje do kraja,eno procitah da je nas Nikica poslao poruku Konteu uz objasnjenja,ali ovaj jos nije otvorio,sada ima par dana da otvori i krecu pobede.

avatar
Dimebag Darrell
Tuesday, 06.02.2018
09:33

Sreća po Liverpool je što nema teške utakmice do kraja prvenstva. I naravno, još veća sreća što imaju čudesnog Saleta!

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 06.02.2018
03:35

Hoce Mesi da naplati sve one utakmice bez postignutog gola protiv Celsija? Kad Delofeu koji nije mogao da hoda kako treba u Barsi ovde izdominira,sta cek tek ovi da im rade...

avatar
Tuesday, 06.02.2018
02:24

Dali su mu ime Lionel Salah jer je dao gol protiv Celsija? Lionel nikad nije dao gol protiv Celsija hahaha lepo cepa precke sa penala :'D

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 06.02.2018
01:25

Prvaka vec znamo. Sto se tice ls znamo da ce sigurno igrati Mancesteri. Takodje znamo da arsenal ponovo nece igrati ls.

avatar
Dimebag Darrell
Tuesday, 06.02.2018
13:01

Ne bih čak bio siguran ni za Man Utd. Ne bježe oni toliko puno. Svašta može da se desi u ovoj ligi.