Premijer liga: Opet kolo bez derbija, čekamo goleadu u Liverpulu, Junajtedovo moranje

Autor: Pavle Knežević
subota 30.12.2017.
09:32
Izvor: Sportske.net

U mečevima koji se igraju u poslednja dva dana godine neće biti derbija na papiru, ali nas, po običaju, čeka mnogo uzbuđenja.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Prošao je nekako taj jedan dan oko Nove godine bez Premijer lige, a akcija se nastavlja danas i sutra. U poslednja dva dana 2017. gledaćemo devet mečeva 21. kola (Totenhem i Vest Hem igraju 4. januara svoj duel), a akcija se nastavlja već u ponedeljak, utorak i sredu.

Da pogledamo šta nas čeka. Derbija na papiru ponovo nema, ali uzbuđenja sigurno neće faliti, kao što ih nikad i ne fali u Premijer ligi.

Bornmut je u prošlom kolu osvojio bod protiv Vest Hema na malo kontroverzan način (Ofsajd? Ruka?), ali je za njega svaki bod zlata vredan, jer je u poslednjih mesec i po dana sakupio samo četiri boda i sada je prvi ispod crte u opasnoj zoni. Teško, međutim, da će osvojiti neki bod protiv osveženog Evertona. „Karamele“ su, doduše, u prošlom kolu neočekivano odigrale 0:0 sa pretposlednjim VBA, ali su opet u boljoj formi i bolji su tim od „trešnjica“.

Everton

Čelsi ne bi trebalo da ima problema protiv Stouka, a ne sme da ispušta bodove ovde jer sada ima samo bod manje od Mančester junajteda, a dva dana posle ovoga igra protiv Arsenala. Barnli je u prošlom kolu izborio remi na Old Trafordu, a sada ide u goste Hadersfildu. Istina je da domaćin ne zna za poraz u poslednje tri utakmice, ali „klareti“ igraju dobro u kontinuitetu ove sezone i sedmi su na tabeli, sa četiri boda manje od Arsenala. Kladionice i dalje potcenjuju Barnli, ali iskusni igrači to umeju da cene.

U duelu Liverpula i Lestera bismo mogli da vidimo svašta. „Crveni“ su, naravno, favoriti, a u poslednje tri utakmice dali su 12 golova. Lester je zapao u probleme jer nema trijumf već tri meča, ali ume da postiže golove. Kada se na to doda slaba odbrana Liverpula, to znači da bi ovde moglo da bude mnogo golova. Naravno, „crveni“ su doveli Van Dajka da bi popravili taj segment igre, ali sada je još rano za bilo šta.

Njukasl je u prošlom kolu očekivano izgubio od Mančester sitija i zato sada mora da pobedi Brajton, ali to neće biti tako lako. „Fenjeraš“ Svonsi je konačno smenio trenera i sada ostaje da se vidi da li će Karlos Karvahal doneti pozitivni šok pred duel sa Votfordom, koji je u prošlom kolu pobedio Lester 2:1, nakon šest utakmica bez pobede, odnosno pet poraza.

Kristal palas Svonsi

Mančester junajted je vezao dva remija, tako da mu je gradski rival Siti pobegao na velikih 15 bodova razlike. Da stvari budu gore, Čelsi mu sada diše za vrat, a Murinjo kao da gubi živce, pošto je počeo da priča da mu 300 miliona nije bilo dovoljno da napravi kompetetivni tim. Sve to moglo bi da se izleči pobedom nad Sautemptonom, što je i jedina obaveza tima. Realno, sve osim trijumfa „đavola“ bilo bi ogromno iznenađenje.

Nedeljni program počinje Siti gostovanjem Kristal palasu. „Orlovi“ su u prošlom kolu izgubili posle osam mečeva, a očekuje se da će i sada izgubiti, što znači da bi 2018. mogli da dočekaju u opasnoj zoni. „Građani“ su nad Njukaslom ostvarili 18. uzastopnu pobedu, a posle Palasa ih čeka Votford, tako da bi rekord Premijer lige mogli da poprave na okruglih 20 trijumfa. Poslednji utakmicu u godini igraju VBA i Arsenal i očekuje se da „tobdžije“ tu ostvare novi trijumf.

Raspored utakmica 21. kola:

Subota (utakmice počinju u 16.00, osim ako nije naznačeno):

Bornmut – Everton
Čelsi – Stouk
Hadersfild – Barnli
Liverpul – Lester
Njukasl – Brajton
Votford – Svonsi
Mančester junajted – Sautempton (18.30)

Nedelja:

Kristal palas – Mančester siti (13.00)
VBA – Arsenal (17.30)

Četvrtak, 4. januar:

Totenhem – Vest Hem (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 30.12.2017
12:46

Vec drugi vezani post citam kako je remi WBA i Evertona bio iznenadjenje.Kako je Everton daleko bolji tim.Pa nije Everton Arsenal,ili da ne kazem neko jaci,pa da mu bod sa gostovanja bude neuspeh.Wba se bori za opstanak,svaki bod im je neophodan,pogotovo na domacem terenu,a gostovanja u PL nisu bas lagana.A Everton je u nekim mecevima u ovoj seriji nepobedivosti zaista iscupao bodove pre svega braneci svoj gol.Ja sam cak sta vise na ovom mecu ocekivao pobedu Wba.Kao sto ocekujem poraz Evertona danas.Rezultati Evertona su daleko bolji od igre.

avatar
lonchy2909
Saturday, 30.12.2017
11:33

Junajted mora. Junajted moze ili ne moze. Sa njima se nikad ne zna.