Primera - Favoriti opravdali očekivanja, novi poredak u Kataloniji (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 11.12.2017.
23:56
Izvor: Sportske.net

Iza nas je još jedno zanimljivo kolo u Ligi Primeri, a posebno se zakuvalo u borbi za opstanak.

Epa/Rodrigo Jimenez
Epa/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Na vrhu nije bilo iznenađenja kao što je možda mirisalo po pogledu na parove ovog kola, pošto je desetkovani Real čekao Sevilju, a Barselona išla na noge neugodnom Viljarealu. Atletiko je nekako došao do pobede u Sevilji protiv Betisa, dok je Valensija takođe na "mišiće" pobedila Seltu na Mestalji - 2:1.

Lider Barselona je prekinula niz od dva meča bez pobede, posle remija sa Valensijom i Seltom, Katalonci su u gostima pobedili Viljareal rezultatom 2:0, ali tek kada su imali igrača više. Fudbaler Viljareala Raba je zasluženo isključen, potom su Suarez i Mesi doneli važnu pobedu i zadržali prednost u odnosu na Valensiju (+5), Atletiko (+6) i Real (+8).

Luis Suarez

Valensija je kao domaćin pobedila Seltu, ali tek u finišu meča golom kapitena Pareha iz penala i zadržala korak za Barselonom.

Atletiko je bez povređenog Grizmana teškom mukom savladao Betis 1:0, a strelac je ponovo bio Saul Nigez.

Real Madrid se razgoropadio, iako u timu nije bilo Karvahala, Ramosa, Varana, Kasemira i Bejla. Madriđani su u prvom poluvremenu postigli svih pet golova, redom su pođali Naćo, Ronaldo dva puta, Kros i Hakimi.

Real Madrid

Zanimljivo je bilo u borbi za opstanak pošto su pobede zabeležile čak tri ekipe. Deportivo je pobedio Leganes (1:0), Alaves je u direktnom okršaju savladao Las Palmas (2:0), a Aleksandra Kataija opet nije bilo na terenu, dok je Malaga kao gost šokirala Real Sosijedad (0:2).

Kolo su zatvorili Espanjol i Đirona u mini katalonskom derbiju

Primera, 15. kolo:

Petak:

Alaves - Las Palmas 2:0

Subota:

Hetafe - Eibar 0:0
Real Madrid - Sevilja 5:0
Deportivo - Leganes 1:0
Valensija - Selta 2:1

Nedelja:

Real Sosijedad - Malaga 0:2
Betis - Atletiko Madrid 0:1
Levante - Atletik Bilbao 1:2
Viljareal - Barselona 0:2

Ponedeljak:

Espanjol - Đirona 0:1

Na tabeli vodi Barselona sa 39, Valensija 34, Atletiko 33, Real 31, Sevilja 28... a gusto je pri dnu - Levante 16, Espanjol 16, Deportivo 15, Alaves 12, Malaga 11, Las Palmas 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Tuesday, 12.12.2017
01:17

Real je iskreno iznenadio, da je ovo bio Real iz prosle ili iz preprosle sezone, rekao bih nista novo. Ali ova utakmica je do sada bila najbolja u sezoni. Barsa se mucila, njihova igra nista nije bolja od Realove ali ljudi pobedjuju i to je bitno da bi se osvojila titula. Valensija takodje pobedjuje ali nekako ocekujem da ce u jednom trenutku da padnu bar za 2 pozicije.nAtletiko ista stvar kao i sa Realom, u losoj su formi, ali ocekujem da ce podici istu sto pre. Sevilja je losa, igracima su misli verovatno na trenera. Viljareal nije standardan i dalje. Sosijedad me je najvise razocarao, krenuli su dobro, i odjednom pocinju da gube sve tekme na svim poljima. Ni jedna ekipa iz Spanije nije na svom najboljem nivou do sada, da li se cuvaju za drugi deo sezone, ostaje nam da vidimo.