PSŽ srušio Lil za četvrtfinale Kupa, Mbape u društvu Platinija

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 17.03.2021.
19:38
Izvor: Sportske.net

Veliko dostignuće francuskog napadača.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Kupa Francuske pošto su na svom terenu pobedili lidera Lige 1 Lil 3:0 golovima napadačkog dvojca Kilijana Mbapea i Maura Ikardija.

Vođstvo "svecima" doneo je u devetom minutu Ikardi posle očajne reakcije golmana gostiju nakon centaršuta Anhela Di Marije.

Argentinski napadač nije izdražao ni do poluvremena, pošto ga je u 39. minutu zamenio upravo Mbape, pošto se ovaj prethodno požalio na povredu.

Francuz je na terenu proveo tek dva minuta kada je u 41. povisio prednost domaćih na 2:0 rutinskom realizacijom penala.

Mbape je ovim golom postao drugi najmlađi igrač u istoriji PSŽ-a koji je stigao do 15 golova u kupu.

Ovaj rekord, koji datira još od 1976. godine, drži legendarni Mišel Platini, koji je feburara te godine imao svega 20 godina i 225 dana, dok je Mbape stariji manje od dve godine.

Priliku da meč uvede u dramu propustio je fudbaler Lila Jusuf Jazići čiji udarac sa penala je u 78. minutu odbranio Kejlor Navas.

Rezultat se do kraja meča ipak promenio pošto je Mbape u trećem minutu nadoknade vremena postigao svoj drugi gol za ubedljivih 3:0 za aktuelnog branica trofeja.

PSŽ je do kraja susreta održao dva gola prednosti i tako otišao među osam najboljih ekipa u Kupu, čiji je aktuelni branilac.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke