Rasizam uzrok meča od 105 minuta - Šta se sve desilo na "Mestalji"?

Autor: Filip Rodic
nedelja 21.05.2023.
21:17
Izvor: Sportske.net

Tuča u finišu meča Valensije i Real Madrida je za uvertiru imala skandalozno ponašanje navijača Valensije.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Real Madrid je jurio makar bod u Valensiji i ostalo je nekoliko minuta zaustavnog vremena, kada je Vinisijus Žunior glavnom arbirtu pokazao na pojedince iz prvih redova koji su dobacivali rasističke povike na njegov račun.

Brazilac je bio spreman na ozbiljniji konflikt sa domaćim navijačima iz te najokorelije grupe, ali su ga saigrači odvratili od te ideje.

Utakica je prekinuta posle tog incidenta uz upozorenje navijačima da promeni ponašanje kako bi se meč okončao. Nije se tu stalo. Potom je usledio još jedan incident, ovoga puta na terenu.

Izbila jetuča u kojoj je opet Vinisijus bio glavni akter, udarviši Huga Dura šakom po licu. Pokazan mu je crveni karton, pa je besno kretao ka svlačionici uz očekivane zvižduke sa tribina.

Na kraju, Real je pretrpeo težak poraz, a ovi rasistički incident će biti verovatno biti meta istraga i pisanja medija i narednih dana.

Posle poraza od Mančester sitija u polufinalu Lige šampiona i odavno predate titule Barseloni u La Ligi, Madriđanima se desio novi fijasko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke