Raskid, Nejmar otišao posle 15 godina, sad je klub u problemu?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 30.08.2020.
12:22
Izvor: Sportske.net

Ko je sledeći? I šta će učiniti PSŽ?

EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL
EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL

Povezane vesti

Stigla je potvrda, Nejmar odlazi, ne iz PSŽ, već iz "Najka". Poznati proizvođač opreme nakon 15 godina neće imati ugovor sa Brazilcem, pošto nisu uspeli da dogovore produžetak.

Prema pričama, Nej sada pregovara sa Pumom koja je sponzor Sitija što je pokrenulo glasine koje nemaju nikakvo uporište. Da se nešto dešava, videlo se kada se Nejmar nije pojavio u poslednjoj "Najk" akciji kako korona ne može da zaustavi život i sport.

Inače, nemojte da vas čudi to što je sve trajalo 15 godina, jer su Amerikanci od klinca, tačnije kada je Nej imao samo 13, sponzorisali čudo od deteta, pa su još potpisali ugovor sa Santosom da ih snabdevaju opremom.

Ovo će pogoditi i PSŽ, jer, kada je Nejmar doveden za 222 miliona evra što je svetski rekord, PSŽ je dobio povećanje ugovora sa "Najkom", primaju 70 miliona godišnje.

Nejmar je zanimljivo još pre devet godina kada je osvojio Kopa Libertadores potpisao novi ugovor sa ovim proizvođaćem sportske opreme, na 11 godina, a čitav posao je bio vredan više od 100 miliona evra. Ugovor je trebalo da traje do 2022. ali pošto nema dogovora oko novog biće raskinut, ranije.

baner

Osim Ronalda, "Najk" ima Lebrona, od fudbalskih zvezda Van Dajka, Sterlinga, brojne druge, ali i Serenu Vilijams i Tajgera Vudsa. Uz PSŽ, tehnički je sponzor Čelsija, Barselone, Intera, Totenhema, a od skora su uspeli da dovedu i engleskog šampiona Liverpul.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke