​Rebićev košmar u Veroni, proleće 2016. i ukleti Bentegodi

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.03.2021.
20:26
Izvor: Sportske.net

Hrvat prolazio kroz težak period.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić jedan je od najboljih fudbalera Milana ove sezone, ali nepunih pet godina ranije imao je užasnu polusezonu u Veronu, klubu protiv kojeg će zaigrati za vikend.

Krilni fudbaler, koji je u tom trenutku imao samo 22 i po  godine, stigao je na Bentegodi kao "novi Alen Bokšić" s ciljem da na proleće 2016. godine izbori mesto na spisku reprezentativaca Hrvatske za EURO, koji je toga leta održavao u Francuskoj.

Međutim, Verona je pod vođstvom Roberta Donadonija sezonu završila na poslednjem mestu i eliminisana je u Seriju B.

Kada je na polovini sezone 2015/2016 predstavljen u gradu Romea i Julije rekao je da je došao zbog Evropskog prvenstva, pošto prethodno za njega nije imalo mesta u Fiorentini.

U prolećnom delu sezone odigrao je svega 10 utakmica i nije postigao nijedan gol, ali je interesantno da je jedinu pobedu u dresu Verone izvojevao upravo protiv Milana.

Da zlo bude veće nakon odličnog meča protiv Rome usledila je povreda protiv Sasuola posle koje je usledio brodolom i ispadanje u Seriju B.

Vež tog leta njegova karijera se vrtoglavo promenila odlaskom na dvogodišnju pozajmicu u Ajntraht gde je nakon solidne prve sezone buknuo u drugoj.

Tokom 2018. godine osvojio je Kup sa Ajntrahtom, a zatim i srebro sa Hrvatskom na Mundijalu.

To mu je obezbedilo najpre pozajmicu, a zatim i transfer u Milan posle kojeg je postao jedan od najboljih krilnih igrača u Seriji A.

Nema sumnje da će duel protiv Verone, koji se igra u nedelju od 15h probuditi duhove prošlosti u reprezentativcu Hrvatske, a ostaje da se vidi hoće li se to kanalisati kroz odličnu partiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke