Roma ''kroz iglene uši'' do četvrtfinala Kupa!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.01.2015.
23:42
Izvor: Sportske.net

Očekivalo se da će Rimljani večeras rutinski odraditi posao protiv Empolija, ali je umesto toga viđena prava drama do poslednjih sekundi meča, koji je rešen tek u produžecima.

Beta/AP Photo/Maurizio Brambatti, Ansa
Beta/AP Photo/Maurizio Brambatti, Ansa

Povezane vesti

Još jedna bleda partija rimske ''Vučice'', koju uporna ekipa Empolija ipak nije na kraju kaznila.

Roma je posle 120 minuta borbe slavila sa 2-1, pošto je u regularnom toku meča bilo 1-1, i na taj način se plasirala među osam najboljih ekipa u nacionalnom Kupu.

A sve je krenulo sjajno po domaće, pošto je Iturbe već u petom minutu meča doveo Romu u vođstvo. Međutim, domaći nikako nisu uspevali da minimalnu prednost uvećaju, što je davalo sve veću nadu ekipi Empolija da može da unese neizvesnost u ishod ovog meča.

To se i dogodilo u 80. minutu, kada je Verdi izjednačio na 1-1 i obezbedio svom timu dodatnih 30 minuta igre!

U produžecima, Roma i dalje neefikasna, jalova i tek u 114. minutu Rimljani uspevaju da iznude jedanaesterac koji je u gol pretvorio De Rosi, za konačnih 2-1.

Ipak, lako je moglo da se dogodi i da penali odluče pobednika, pošto je Empoli u poslednjim sekundama meča izborio još jednu sjajnu priliku, ali je golman Skorupski izrastao u junaka Rominog trijumfa.

Naš Adem Ljajić je priliku da zaigra dobio u 67. minutu umesto Totija, imao je i on jednu odličnu priliku u produžetku da sve reši, ali je i golman Bazi tada odlično reagovao.

Golove iz Rima možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke