Šampionski Čelsi - Tri boda ispod jelke, pao Vest Hem!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.12.2014.
15:36
Izvor: Sportske.net

Čelsi je lakše nego što se očekivalo savladao Vest Hem u prvom meču 18. kola Premijer lige koje se igra na "Boksing dej".

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Nakon pet uzastopnih mečeva bez poraza od kojih su četiri bile pobede, Vest Hem je konačno doživeo poraz. Naravno, krivci za to su fudbaleri vodećeg Čelsija koji je danas bio nemilosrdan.

Odličnu predstavu priredili su svojim najvernijim navijačima na "Boksing dej" fudbaleri Čelsija, četvrtoplasirana ekipa Vest Hema koja se nalazi u odličnoj formi ipak nije uspela da bude ravnopravan protivnik ekipi Žozea Murinja.

Od samog starta su "Plavci" nametnuli svoj ritam, videlo se da će golman Vest Hema, Adrian, imati dosta posla u ovom utakmici.

Krenulo je sjajnom šansom koju je propustio Oskar šutiravši preko gola nakon što mu je loptu poslao Vilijan, a golman Vest Hema je prvi put bio na iskušenju u 22. minutu kada je Kejhil imao odličnu priliku.

Prvi gol na meču videli smo u 31. minutu. Korner je izveo Fabregas, Dijego Košta je odlično skočio i poslao loptu ka golu, a priseban je bio Džon Teri koji samo sa metar ubacuje loptu u nebranjeni gol - 1:0.

Prvi put da Džon Teri postigne gol na dve uzastopne utakmice nakon 2006. godine kada je golove postizao Vest Hemu i Boltonu koji je trenirao, pogađate, Alardajs.

Samo dva minuta kasnije moglo je da dođe do promene rezultata, Matić je oprobao svoju levicu, ali je leptu skrenuo Adrian sjajnom intervencijom.

Pred sam kraj poluvremena videli smo i prve čarke, Branislav Ivanović je pao u šesnaestercu nakon što ga je dokačio Endi Kerol, ali kontakt nije bio toliko jak da bi sudija pokazao na belu tačku. Došlo je do svađe na terenu između našeg kapitena i igrača Vest Hema, ali se sve brzo rasčistilo.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Drugo poluvreme je proteklo u još većoj dominaciji momaka koje predvodi Žoze Murinjo. Azar i Fabregas su propuštali šanse, a onda je viđen i drugi gol.

Matić je prekinuo napad Vest Hema, Azar je dodao loptu Dijegu Košti koji je sam krenuo ka golu, zalomio dvojicu fudbalera Vest Hema i pucao levom. Pogodio je donji desni ugao - 2:0!

Samo nekoliko minuta nakon toga imao je Vest Hem dobar napad, ali je Kurtoa reagovao i sprečio gol dobrim uklizavanjem.

Moglo je da bude baš ubedljivo u ovom meču, Fabregas, Azar, zatim i Matić nakon kornera, kao i Dijego Košta nakon odličnog centaršuta Ivanovića su propustili velike prilike.

Vest Hem je najbolju priliku imao preko Amalfitana u 86. minutu, ali se stativa isprečila pred ovim fubdalerom.

Sasvim zaslužena i rutinska pobeda ekipe Žozea Murinja.

Golovi OVDE.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Friday, 26.12.2014
16:39

Sreca nasa sto su Song i Sako poceli na klupi pa je ovo bila dosta laksa pobeda nego sto sam ocekivao. Ovaj gol Koste je bio za one koji kazu da ne zna da stvori gol, nego da mora da dobije na tacni loptu.