Seltikovo čudo od deteta izabralo reprezentaciju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 18.10.2019.
13:12
Izvor: Sportske.net

Španci su dobili Fatija, za koga će igrati Dembele.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Puno se u početku ove sezone pričalo o mladom Ansuu Fatiju iz Barselone, koji je iznenada dobio šansu u prvom timu katalonskog kluba i zasijao.

Povela se ubrzo i priča za koju reprezentaciju će ovaj supertalentovani 16-godišnjak igrati, na kraju je odabrao Španiju, iako je imao pravo da zaigra i za selekcije Gvineje Bisao i Portugalije.

Očekuje se da Fati odmah bude priključen U21 selekciji, a slična situacija odigrala se na Ostrvu u slučaju Seltikovog vunderkinda Karamoka Dembelea.

Momak koji je pažnju na sebe skrenuo još kao 13-godišnjak, kada je igrao se sedam godina starijim fudbalerima u U20 selekciji tima iz Glazgova, nastupao je za omladinske selekcije Škotske i Engleske.

U osam navrata je nosio dres U16 selekcije Škotke, dva puta je nastupio u dresu U17 reprezentacije ove zemlje, dok je sakupio i pet nastupa u U15 i U17 selekcijama Engleske.

Igrao je čak i za Škotsku protiv Engleske 2017. godine, ali je ipak odlučio da u nastavku karijere igra za omladinske selekcije "Gordog Albiona".

Ima pravo da nastupa i za Obalu Slonovače, odakle su njegovi roditelji, iako je rođen u Londonu, a kada je napunio godinu dana sa porodicom se preselio u Glazgov.

Dakle, Englezi su dobili veliku bitku, u FS Škotske su veoma razočarani, ali su svesni da još uvek postoji šansa da Dembele nastupa za njihovu seniorsku selekciju.

Karamoko Dembele u maju prošle godine i upisao debi u dresu Seltika u pobedi nad Hartsom od 2:1, u par navrata je bio i na klupi u kupu, pa je dobio medalje za osvajanje oba takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Friday, 18.10.2019
15:36

Sve za novac. Fati je iz Gvineje Bisao, Dembele iz Obale Slonovače. A sad što neki biraju glavom i novčanikom, a ne srcem...

avatar
NikkiCFC
Friday, 18.10.2019
13:27

Bruka, idem tamo gde je vise para i ko je jaci. Kada je reprezentacija u pitanju samo treba srce da se prati a to niko ne radi od ovih.

avatar
Ton4i
Friday, 18.10.2019
14:56

U slucaju Dembelea,njegova oba roditelja su iz Obale Slonovace,ali danas se sve radi obrnuto u odnosu na ranije decenije,sve je postalo previse materijalno,sada imamo "pametne" telefone u rukama zelenih ljudi.