Serija A: Atalanta "oduvala" Sasuolo, Đenova nastavila da muči velikane

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 03.01.2021.
16:56
Izvor: Sportske.net

Tim iz Bergama konačno u prošlosezonskom raspoloženju.

EPA-EFE/MARCO LEZZI
EPA-EFE/MARCO LEZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante odigrali su briljantnu utakmicu protiv Sasuola slaveći sa ubedljivih 5:1 u derbiju 15. kola italijanske Serije A.

Junak pobede meča u Bergamu bio je korupulentni napadač Duvan Zapata, koji je postizao golove u 11. i 49. minutu, a zabeležio je i dve asistencije.

Upravo je iskusni kolumbijski napadač već u 11. minutu doveo domaći tim u vođstvo protiv tima u čijem sastavu nije bilo Filipa Đuričića.

Na drugi gol se čekalo sve do 45. minuta kada je mladi vezista Mateo Pesina povisio na 2:0 posle asistencije Josipa Iličića.


Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a posle samo četiri minuta nastava Zapata se ponovo upisao u strelce.

Ovaj put je posle asistencije Remoa Frojlera loptu zakucao pod prečku.

Predvidevši moguću katastrofu trener Sasuola je reagovao dvostrukom izmenom u 56. minutu, ali je Robin Gosens samo minut kasnije udarcem sa ivice šesnaesterca povisio vođstvo Atalante.


Samo desetak minuta kasnije Frojler je opet zabeležio asistenciju, a u strelce se u 68. minutu upisao Luis Murijel.

Utešan gol za goste postigao je Vlad Kirikes u 75. minutu, nedovoljno da popravi bledo izdanje svog tima, koji je uprkos porazu ostao na bod više od Atalante zadržavši peto mesto.

Nešto manje ubedljivo, ali prilično efikasno bilo je na Sardiniji gde je Napoli u završnoj trećini utakmice stigao do pobede protiv Kaljarija 4:1.

Pjotr Zjelinski je u 25. minutu rutinski poslao loptu iza leđa golmanu domaćih nakon asistencije Andree Petanje.

Igrao se 60. minut kada je Žoao Pedro uneo neizvesnost u meč donevši izjednačenje svom timu, ali nada je trajala samo 120 sekundi pošto se Zjelinski tada ponovo upisao u strelce nakon centaršuta Đovanije Di Lorenca.

Posao gostima sa juga Italije olakšao je Đanluka Manganijelo isključenjem u 65. minutu, a novi gol postigao je Irving Lozano devet minuta kasnije.

Konačnih 4:1 postavio je Insinje u 86. minuta.

Napoli je ovim trijumfom iskoristio ubedljiv poraz Sasuola probivši se do četvrtog mesta sa dva boda manje od trećeplasirane Rome, koja je u istom terminu slavila na Olimpiku protiv Sampdorije 1:0 golom Edina Džeka u 73. minutu.


Đenova je nastavila da muči klubove iz gornjem dela tabele, a posle Milana odnela je bod Laciju na svom "Marasiju".

Delovalo je da će se "nebeskoplavi" vratiti u Rim sa tri boda kada je Ćiro Imobile pogodio sa penala u 15. minutu, ali je kao i protiv lidera Milana raspoložen bio Matija Destro.

Italijan je u 58. minutu savladao Pepea Reinu i domaćin iz Ligurije je izvukao bod kojim se izjednačio sa Specijom pošto je novajlija u ligi na svom terenu poražen od Verone 1:0.

Sada oba tima imaju po 11 bodova, koliko ima i Torino, koji je posle serije neuspeha konačno uspeo da zabeleži pobedu i slavi na gostovanju Parmi 3:0.

Jedini meč dana koji je završen bez golova odigran je u Firenci gde je domaća Fiorentina posle velike pobede nad Juventusom odigrala nerešeno 0:0 protiv Bolonje Siniše Mihajlovića.

Daleko bliži pobedi bili su gosti iz Bolonje, ali su mreže ostale mirne do kraja, što je ishod koji je ovaj tim ostavio sa bodom prednosti na domaćinom.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke