Serija A - Još danas pa praznici, Juve otvara, Gatuzo igra za posao (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 29.12.2018.
10:06
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo u Seriji A u ovoj godini, sledi tronedeljna pauza u šampionatu, Juventus i Napoli favoriti, Milan zatvara godinu, pobeda imperativ...

Epa/Anthony Anex
Epa/Anthony Anex

Povezane vesti

Italijani danas zatvaraju godinu, odlaze na pauzu, na teren će utakmicama kupa u drugoj nedelji januara, prvenstvo se nastavlja za tri nedelje.

Ali, pre pauze, ostao je još današnji program koji će otvoriti šampion Juventus na matineu, čeka ih duel sa odličnom Sampdorijom.

Posle remija u Bergamu, prednost "Bjankonera" je još veća, +9 u odnosu na Napoli koji je poražen od Intera, Ronaldo se vraća u tim, Alegri će odmoriti Bonućija koji je bio loš protiv Atalante, Džan će početi umesto suspendovanog Bentankura.

Kvaljarela doživljava drugu mladost u Sampu, navijači će ga toplo pozdraviti, ostavio je trag i u Juventusu. Sampdorija je peta, neće ovo biti lak meč za goste, iako im nedostaje par igrača, pre svih štoper Anderson.

Kjevo je domaćin Frozinoneu, derbi začelja, domaćin je pod imperativom ovo možda bude poslednja šansa da uhvate priključak, vraća se Pelisije, Radovanović igra od početka, Đorđević i Tomović su na klupi.

Inter posle pobede u finišu derbija sa Napolitancima traži trijumf protiv Empolija, Lautaro Martinez će opet na klupu, Naigolan se nakon "hlađenja" vraća u tim, za Spaletija je bitno da učvrste poziciju u top četiri pre pauze. Kod domaćina nema suspendovanog Krunića.

Prandeli će da Đenovom ugostiti svoju Fiorentinu, Bleki Milenković će rovit ipak na teren, na drugoj strani Lazović počinje.

Lacio čeka neugodni Torino koji igra odlično u poslednje vreme, biće to novi ispit za Sergeja i "L'Akvile". Roma će u Parmu, Džeko će igrati od prvog minuta, kao i Kolarov, moraće da se paze svog bivšeg igrača Žervinja koji se vraća u tim domaćih.

Sasuolo čeka Atalantu, dva tima iz gornjeg doma koja igraju odličan fudbal, Đuričić na klupi crno-zelenih, Udineze želi da pobegne iz opasne zone protiv Kaljarija, dok Napoli bez Kulibalija i Insinjea, ranjem svime što se dešavalo na "Meaci" nema izbora protiv Boolonje. Pipo Inzagi je preživeo poraz od brata, ali ako izgubi i na "San Paolu" čini se da će američke vlasnike izdati strpljenje.

I na kraju, večeras, Milan čeka SPAL, mač nad Gatuzom, čeka se gol Iguaina koji se možda i oprosti, ako bude realizovana trampa sa Čelsijem za Moratu.

Parovi:

Juventus - Sampdorija 12:30
Kjevo - Frozinone 15:00
Empoli - Inter
Đenova - Fiorentina
Lacio - Torino
Parma - Roma
Sasuolo - Atalanta
Udineze - Kaljari
Napoli - Bolonja 18:00
Milan - SPAL 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Saturday, 29.12.2018
11:49

Gatuzo uvek igra za posao

avatar
amigo999
Saturday, 29.12.2018
11:17

Spaleti igraj 4-3-1-2 molim te, igraj sa dva isturena spica. Martinez+Ikardi imas na raspolaganju!!!!