Serija A - Juventus overava titulu, ključa u borbi za LŠ (najava)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 13.04.2019.
10:32
Izvor: Sportske.net

Već oko 17 časova bi trebalo da bude promocija šampiona, ali je mnogo zanimljivije u borbi za evropsku elitu i opstanak...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Stigli smo izgleda do kraja, kada je trka za šampionat u pitanju. Tačnije, teško bi se moglo nazvati trkom zbog dominacije Juventusa od početka do kraja, danas im je potreban bod, kako bi matematički šest kola pre kraja osvojili osmi uzastopni "Skudeto".

Otvaraju kolo u Ferari protiv SPAL-a, gde prošle godine nisu pobedili i doveli u pitanje titulu, međutim sada je situacija mnogo opuštenija.

Juve će izvesti rezervni tim, odmaraju Ronalda, Mandžukića, Kansela, Bonućija, Bernadeskija, jasno na pameti im je revanš sa Ajaksom u Ligi šampiona. Igraće rezerve, među njima i Dibala, napad predvodi Moas Kin, debitovaće Kokolo, vratiće se Kuadrado i Barzalji. Povređeni su Džan, Košta, Kjelini...

Roma ima šansu da preskoči Milan i dokopa se, makar na kratko, četvrte poticije. Nema suspendovanog Kolarova, rival je opasni Udineze koji igra mnogo bolje od kada se Tudor vratio na klupu. Udineze je četiri boda iznad zone ispadanja, nisu sigurni pa će učiniti sve da pokvare planove "Vučici".

Derbi kola je u subotu uveče, Milan čeka Lacio, poslednja šansa za Rimljane da se vrate u trku za Ligu šampiona. "Rosoneri" su u nevolji, poklonili su pobedu Juventusu, na deobi su četvrtog mesta, moraju jednostavno da dobiju. Nema i dalje Donarume, Pakete i Kontija, Gatuzo neće mnogo menjati u odnosu na duel sa Juventusom gde je igra bila bolja od rezultata. Kod Lacija, Sergej u postavi, upravo je na meti "Rosonera", ali ako Lacio uđe u Ligu šampiona, Srbin ostaje u Rimu. Kod "L'Akvila" nema suspendovanog Badelja.

Torino u nedeljnom matineu čeka Kaljari, i dalje se nadaju Evropi, mada su ispustili par pobeda na strani, veliki su favoriti, tim pre što je Kaljari opušten, veoma su blizu opstanka.

Fiorentina sa novim trenerom Montelom čeka starog, Mihajlovića. Bolonja je iskoračila iz zone ispadanja, ali ih čeka teška borba za opstanak. Za njih su bodovi važniji, ali Fiorentina je izgubila od Frozinonea kod kuće, situacija u klubu je loša, pa sigurno da Emilijani neće imati popust. Milenković počinje za domaće, Lijanko Vojnović je starter kod gostiju.

"Derbi Lanterne" je na programu u nedelju popodne, biće mnogo tenzija kao i obično kad igraju Sampdorija i Đenova, Dorijani u mnogo boljoj poziciji na tabeli, imaju šanse za Evropu, Đenova želi što pre do opstanka. Lazović počinje, tokom sledeće nedelje bi trebalo da produži ugovor sa klubom, iako se pričalo da će kao slobodan igrač u Rim.

Sasuolo čeka Parmu, i jedni i drugi su u sredini tabele, možda još koji bod do kraja bi značio mirnu završnicu.

Kjevo čeka Napoli, takođe nebitan meč, domaćin je ispao, Napoli ne može do titule, Anćeloti će probati da odmori sve ključne igrače pred revanš sa Arsenalom u kome će juriti 0:2 iz prvog meča.

Inter gostuje Frozinoneu, blizu su Lige šampiona, Ikardi je u timu, domaćin još ima neke šanse za opstanak, potreban im je podvig. Ipak, za Inter bi ovo trebalo da bude zicer posle koga bi praktično overili treće mesto.

Kolo završavaju u ponedeljak Atalanta i Empoli, Zapata se vraća kod domaćina, Bergamaski imaju šansu i za Ligu šampiona, veliki su favoriti protiv tima koji se treći otpozadi, u zoni ispadanja.

Parovi 32. kola:

SPAL - Juventus 15:00
Roma - Udineze 18:00
Milan - Lacio 20:30

Nedelja:

Torino - Kaljari 12:30
Fiorentina - Bolonja 15:00
Sampdorija - Đenova
Sasuolo - Parma
Kjevo - Napoli 18:00
Frozinone - Inter 20:30

Ponedeljak:

Atalanta - Empoli 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Saturday, 13.04.2019
13:12

Ne potcjenjujte uspjeh Juventusa pričama da je sampion bio poznat prije pocetka prvenstva. 2011 i 2012 godine Juventus je osvajao titulu sa Matrijem, Vučinićem, Đakerinijem, Pepeom kao okosnicom tima, dok su Inter i Milan imali daleko bolje igrače i tim. Skudete 8 po redu je plod velikog rada i zalaganja igrača i Alegrija. Zaslužena titula u potpunosti, i slijedi borba u utorak za ulazak u 4 najbolje u Evropi.