Serija A - Nezapamćena drama na ''Meaci'', Bergamo slavi, ''Rosoneri'' u suzama!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.05.2019.
22:36
Izvor: Sportske.net

Sezona je gotova, ovo je rasplet.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Okončana je sezone 2018/19 u Italiji, Juve je odavno šampiona, a velika borba se do poslednjeg trenutka vodila za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Pred poslednje kolo, Atalanta je bila treća sa 66 bodova, Inter je sa istim bodovnim saldom bio na četvrtom mestu, dok je peti bio Milan, sa bodom manje od ova dva tima.

Pisali smo da se na poluvremenu sve promenilo, Milan je izbio na čelo ove trojke, dok je Inter doveo u pitanje svoj plasman u elitno takmičenje.

Ipak, stvari su se vratile na staro u nastavku.

Na kraju, Atalanta je savladala Sasuolo sa 3:1 (1:1), dok je Inter bio bolji od Empolja sa 2:1 (0:0), te je pobeda Milana bila Pirova, slavili su u Ferari sa 2:3 (2:1).


Atalanta je gubila od 19. minuta, kada je strelac bio Berardi, ali je sjajni Zapata poravnao rezultat u 35. minutu.

U finišu prvog poluvremena, Sasuolo ostaje sa igračem manje, Berardi je zbog nesportskog ponašanja zaradio direktan crveni karton. 

Atalanta je nakon samo osam igre u nastavku iskoristila brojčanu prednosti, Papu Gomez je bio strelac za potpuni preokret.

U 65. minutu je bilo i 3:1, strelac Mario Pašalić, da bi u 83. minutu sve postalo jasno, kada je Sasuolo ostao sa dva igrača manje, Manjaneli je zaradio crveni karton.

Tako je ekipa iz Bergama ispisala istoriju, plasiraviši se u grupnu fazu Lige šampiona za narednu sezonu, sa trećeg mesta na tabeli.

Na "Meaci" drama, u prvom delu nije bilo golova, Inter je oborio rekord Serije A po broju šuteva u okvir protivničkog gola, imali su ih čak osam, ali se sjajni Dragovski nije dao.

Ipak, nakon šest minuta igre u nastavku, Balde Keita postiže gol za 1:0 u korist "Neroazura".

Samo 10 minuta kasnije, velika šansa za Inter da duplira prednost, ali je Mauro Ikardi promašio penal!

Napustio je ubrzo i igru, da bi gosti u 76. minutu poravnali preko Traorea!

Ipak, na scenu je stupio Rađa Naingolan, koji golom u 81. minutu donosi novu prednost Interu.

Sam finiš je doneo nezapamćenu dramu, ređale su se stopostotne šanse na obe strane, a Handanović je svojim odbranama sačuvao prednost Intera.

Da sve bude još uzbudljivije, Brozović je u nadoknadi postigao i treći gol, ali je on naknadno poništen, Keita je isključen zbog drugog žutog kartona posle prekršaja nad protivničkim golmanom na sredini terena, pa je Empoli imao još jedan napad i stvorio još jednu veliku priliku za izjednačenje, ali Handanović opet uspeva da sačuva mrežu i Inter je konačno slavio i ide u Ligu šampiona. Podsetimo i minule sezone su u poslednjem kolu obezbedili učešće u eliti.

Milan

Pobeda "Neroazura" značila je i da Milan neće ići u elitno takmičenje, ostali su peti i pored trijumfa u Ferari rezultatom 2:3.

Poveli su preko Čalhanoglua u 18. minutu, da bi samo pet minuta kasnije Kesi duplirao prednost "Rosonera".

Spal je smanjio na 2:1 u 28. minutu preko Vikarija, da bi nakon osam minuta igre u drugom poluvremenu Fares poravnao rezultat!

Ipak, samo 11 minuta kasnije, penal za Milan, koji u gol pretvara Frank Kesi.

Do kraja nije bilo promene rezultata, ali pobede Atalante i Intera znače da će ekipa Đenara Gatuza opet u Ligu Evrope.

Empoli će u Seriju B, imaju isti broj bodova kao Đenova, koja je odigrala bez golova u Firenci, ali slabiju gol razliku i lošiji skor u međusobnom susretu, "Grifoni" su ih savladali u oba duela ove sezone.

Suma sumarum, Juve je osmi put uzastopno šampion, uz "Bjankonere" će u Ligu šampiona i Napoli, Atalanta i Inter.

U Ligi Evrope ćemo gledati Milan i osvajača kupa Lacio, dok će Roma u kvalifikacije za ovo takmičenje.

Naredne sezone će u Seriji B igrati Empoli, Frozinone i Kjevo.


Rezultati poslednjih mečeva 38. kola Serije A i konačno stanje na tabeli za sezonu 2018/19:

Atalanta - Sasuolo 3:1
Kaljari - Udineze 1:2
Fiorentina - Đenova 0:0
Inter - Empoli 2:1
Roma - Parma 2:1
Spal - Milan 2:3


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

51 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
15:46

https://www.youtube.com/watch?v=nWZqVtZrr5Q- prebaci na 3:00 i videces iz tog prvog ugla da se Pjontek ipak nije bacio u bazen kao sto neki misle vec da je tu itekako bilo kontakta, a da voli to da radi i da voli da simulira, voli, nije sporno. Zbog cega mi ovo nije objavljeno?

avatar
Ton4i
Monday, 27.05.2019
19:46

Dali bi Atalanta u normalnijim okolnostima mogla pobediti Napoli i Lacio na strani? Da su u ova dva meca uzeli cetiri boda,na kraju bi bili peti.
I da,bio je poklon penal za treci gol Milana,kao i promaseni penal Ikardija,u najmanju ruku sumnjivo dosudjeni.

avatar
amigo999
Monday, 27.05.2019
05:41
avatar
Brat Rodrigoo
Monday, 27.05.2019
02:23

Šta radi Inter, kako nam ovo režira...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 27.05.2019
02:15
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 27.05.2019
16:51

Cestitke na petom mjestu To je napredak

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 27.05.2019
20:47

uspeh je kad se igraci kunu u grb a ne skacu s terase kao vasi

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 27.05.2019
18:42
avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 26.05.2019
23:54

O interu ne treba puno pricati....oni su vidjeni u LS...samo onaj sramni penal...to im ne treba...atalanta je neko koga je drugi milanski klub pocastio LS...zasto???! Pa u dve utakmice bolji od njih...ali eto..manje meceve su dobili...neke i namestili...crveni veceras je dodeljen samo jednoj strani a drugoj nista....no pre toga znalo se da ce lacio da proda mec prvenstva za mec kupa....treba prizeljkivati novi kalcopoli kao kad je figo na poluvremenu zatekao modjija u svlacionici za sudije....ono o cemu moram pisati je Milan...prosuo je sezonu zbog malodusnih igraca...zbog nedostatka krila a igranja s njima...igranja kontra strane tih istih krila...igranje s jednom devetkom...i na kraju povrede koje su limitiranog gatuza jos unazadile....zakljucak...bataliti evropu i prihvatiti kaznu izbacivanja na godinu dana ali s pravom pojacanja....gledam berluskoni se sprda sad...sprdao se i onda i ovo su njegovi minusi...ali bice milan vrlo brzo uz amere na samom vrhu...ko je sposoban da ga tamo vrati???! Po meni trener koji ce biti pre svega raspolozen da igra za gol vise...sto znaci promenu taktike i par igraca...taman da peglamo knjige od onog parti vlasnika i kineza! Imena...Zardim...di francesko....gasperini ako zeli da napusti klub...toliko!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 27.05.2019
08:40

Ne sprda se s vama samo Berlusconi Lista je duga Haha

avatar
Nerazuri <3
Sunday, 26.05.2019
23:23
avatar
Nerazuri <3
Sunday, 26.05.2019
23:21

Невероватна утакмица. По мени једна од најбољих у сезони. Интер је све ово могао да реши давних дана, још у првом полувремену. Али њихов голман је исто био феноменалан вечерас. Дај боже, да званично потврде да Спалети иде.. пошто је лик очајан. Убацује мртвог далберта због којег умало нисмо гол примили, катастрофа. Исто тако политано и икарди труба вечерас. Икардија као да боли туки за ову утакмицу и треба да иде.. Надам се доласку контеа и да ће следећа сезона бити одлична како у лиги тако и у лш. Форза интер!

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Sunday, 26.05.2019
23:03

Kakvi srecnici ovi interisti, drugu godini zaredom sr provlace

avatar
INTERnacionalist
Monday, 27.05.2019
00:00

..a vi nesrećni nikako da dodjete u poziciju da se provucete :(

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 27.05.2019
08:41

Jel to ljubomora dolazi do izražaja ?

avatar
mm1986
Sunday, 26.05.2019
23:02

Realno je golman Empolija kao i Handanovic bio najbolji igrac utakmice. Branio penal i cisti zicer keitaja na kraju a da ne govorim o prvom poluvremenu sta je sve branio. Empoli je pokazao da je na kraju sezone nije slucajno pobjedivao i Handa je stvarno pokazao da zasluzuje da je kapiten Intera. Sve ukupno Inter zasluzeno pobjedio. A golmanima treba dati pohvale za pokazano. Empoli pokazao hrabru utakmicu a Inter jos dosta toga mora popraviti da bi bio medju boljima u evropu. Inace Spaleti katastrofa od trenera...

avatar
Sunday, 26.05.2019
22:57

može li neko sledeće sezone da osvoji ligu da skine juve

avatar
Adnan
Monday, 27.05.2019
00:24

Nema teorije,ova liga je Juve i sirotinja.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 27.05.2019
08:41
avatar
Sunday, 26.05.2019
22:52

Са Гатузом на клупи боље нисмо ни заслужили! Реално како смо играли целе сезоне и ово 5. место је превише!

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 26.05.2019
22:48
avatar
PazzaInter
Sunday, 26.05.2019
22:46

Prvo pozdrav mojim Interistima kojima je voljeni klub veceras skratio desetak godina zivota. Dragi moji, ovo vam je definicija Intera. Ako sezona traje 3420 minuta, Inter ce se pobrinuti da njegovi navijaci do tog poslednjeg minuta strepe. Handanovicu kapa do poda, spomenik mu treba dignuti koliko je puta samo vadio Inter ovih godina i ako je bilo ko sumnjao da on treba da bude kapiten, mislim da su veceras sumnje otklonjene. Sve u svemu, kako je moglo biti dobro je, ali daleko od toga da se sezona moze nazvati uspesnom. Inter je najavljivan pred pocetak sezone kao najbolji tim posle Juventusa, sto se apsolutno nije pokazalo, umesto da se bore za drugo mesto sa Napolijem, jedva su i ovo cetvrto na kraju uzeli, iz LS su kukavicki ispali iako su imali zicer u poslednjem kolu i zato hvala Spaletiju, ali vreme je definitivno da ode. Drago mi je da Atalanta ide u ls, apsolutno su je zasluzili za razliku od Intera, ali i Inter ovakav kakav je, klimav i nestabilan cele sezone, ipak je bio za dlaku manje los od Milana i Rome. Da ne duzim vise, cestitke i pozdrav Interisti, i kao i uvek forza LUDI Inter!

avatar
No rules
Sunday, 26.05.2019
22:44

Italija ne zasluzuje 4 mesta u LŠ! Inter i Empoli imaju timove slicne snage tako da smo nocas dobil na cistu srecu. Bruka kakvi su nam bekovi, ono je sramota ne samo za Inter vec je uvreda za Calcio.

avatar
Gorčilo
Monday, 27.05.2019
00:50

Slažem se. U Engleskoj i Španiji, Milan, Inter i Atalanta bi se mogli nadati Ligi Evrope i to nekim čudom.

avatar
No rules
Monday, 27.05.2019
17:27

Takva je sadasnjost, Evropa je otisla korak dalje dok Italija vec skoro deceniju nema ni finalistu u LŠ i LE.

avatar
Curva Sud Milano
Sunday, 26.05.2019
22:44

Zasluženo. Mi smo izgubili LŠ protiv Parme i Udina. Ovakav Milan bi u LŠ teško grupu prošao.

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 26.05.2019
22:43

Milan da hitno istupi iz LE....nakon toga da se razmatra i namestena utakmica atalante i lacija...a mozda i ova danas...sve u svemu kostur tima treba ostaviti i ojacati ga s nekim pravim igracima a ne alternativama!

avatar
RaZZorNo1(LFC)
Monday, 27.05.2019
23:41

i ja sam uvjeren u namjestanje, ne samo tih utakmiica vec i one milan udinese i milan parma, sigurno prodali utakmice da bi atalanta isla u ls

avatar
RaZZorNo1(LFC)
Tuesday, 28.05.2019
23:10

e pa eto sad ispade da su svi protiv vas imali motiv dok je Napoli i ostali koje je Atalanta glatko dobila sve zapravo namjestaljka, vjerovatno je i Juventus namjestao ipak jedva su osvojili ligu vec 5-6-7 put za redom...A na kraju krajeva sto bi Napoli igrao za Milan, kad su vec davno obezbjedili ls normalno je da mogu odmorit svoje najbolje igrace bas kao i Juve. Milan je sam sebi kriv ne mogu da dobiju kuci udinese, ne mogu dobit Parmu na strani, uz sve to nisu daleko ni porazi od Torina i Sampdorie...Toliko o namjestanju pa nece niko vam dat na tacni serviranu ligu prvaka...Zalosno sta se desava, doduse Milan bi dosta bolje odigrao u ligi prvaka za razliku od intera kojeg ce samljet neki klub iz belgije...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
12:19

Je l' to treba da bude duhovito? Mi nismo prodali te utakmice nego nismo mogli, znali i umeli da ih pobedimo, a njima su se Napoli i Lacio kod kuce ocigledno sklonili iako su i jedni i drugi cak i poveli. Ako se i nisu toliko oclgiedno sklonili u onom klasicnom smislu, bar nisu zapinjali sto mu dodje na isto. Onda i ono lezerno ponasanje juventusa na oprostajnoj utakmici kod kuce, a sada (u nedelju) i to sramno iskljucenje Berardija...

avatar
berberin
Sunday, 26.05.2019
22:43

Handanovicu spomenik!A za dambrozia ne smijem vise nista reci,forzaaaaaaaaaaa

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 26.05.2019
22:41

Bravo Atalanta Vi ste osvjezenje lige Gasperini trener desetljeca Bravo bravo

avatar
Oldboy
Sunday, 26.05.2019
22:50
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 27.05.2019
08:42

Haha pozdrav legendo

avatar
Stevan Mikša
Sunday, 26.05.2019
22:41

Od ovog Intera moze da se dobije ceo spektar bolesti koje su povezane sa stresom. Nema ludje ekipe medju evropskim velikanima! Ali zbog toga se i voli ovaj klub!

avatar
Amalainter
Sunday, 26.05.2019
22:41

Sramota grcevito se braniti protiv Empolija na svom terenu u zadnjih 5 minuta..Nadam se da je Spaletti proslost. Handanovic kralj!!!AMALA!!

avatar
lol (NewProfile)
Sunday, 26.05.2019
22:40

Cestitke Juventusu, Napoliju, Interu i Atalanti, Milan pod hitno novog trenera sa iskustvom, traziti od UEFE da ih izbaci iz evrope ovu godinu zbog krsenja FPPa (garantujem da ce tako biti). Nisam teoreticar zavere ali ono na poluvremenu Atalante i Sasuola je tragikomicno, a Inter, nikad nisam video tim kome je sreca ovako naklonjena, vec 2 sezone srecno se provlace, ali ovo danas, svaka cast Empoliju, zasluzili ste remi za opstanak (ne zbog Milana).

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 26.05.2019
22:50

..zasluzili su remi zbog 2 odbrane Handanovica a njihov golman je čuda činio 90 minuta! Empoli je igrao 10 minuta kad su vidjeli da ispadaju..

avatar
lol (NewProfile)
Monday, 27.05.2019
01:05

Cinjenica je da su zasluzili bod, opet kazem ne zbog Milana, nego zbog njih. Ako cemo tako, 2 gol Intera je cista sreca, da se od stative bas na nogu Niangolanu odbije. Uostalom, bilo proslo, Inter se izvukao iz opasne situacije, opet.

avatar
Japanac
Sunday, 26.05.2019
22:39

Kakvo kolo auuuu ovo je ta Seria A, Handanovic macka, sta su sve promasili na kraj igraci Empolija strasno, Atalanta zasluzeno 3 mesto...

avatar
Vlado rosonero
Sunday, 26.05.2019
22:39

Ne vjerujem sta Empoli promasi na kraju meca ...i treba da ispanu kad su onaki.piii

avatar
La bestia negra
Sunday, 26.05.2019
22:38

Inter nije zasluzio LS,najgori fudbal u Evropi.Ako Spaleti ostane bice najveca sprdnja sledece godine u tom takmicenju,a bez njega imaju sansu za nokaut fazu uz doradu tima.

avatar
Capitano
Sunday, 26.05.2019
23:23

Eee ako Inter nije zasluzio da igra LS kazi mi ko jeste? Cele sezone u top4... Slazem se da ne igraju lepo za oko, i da Spaleti veze nema, ali zasluzili su LS sigurno mnogo vise od Milana, Rome ili nekog drugog kluba.

avatar
La bestia negra
Monday, 27.05.2019
14:13

Niko od njih nije zasluzio,Italijani ne zasluzuju 4 predstavnika u LS fudbal im se raspada zbog dominacije Juventusa i igra im je nikakva jedino Atalanta i Napoli igraju lep fudbal.

avatar
LuckyStrike
Sunday, 26.05.2019
22:38

Da je Empoli ovako igrao makar drugi deo sezone kao danas protiv intera sto su igrali ne bi danas ni razmisljali o 1 bodu protiv intera i opstanku... malo mi ih je zao.. utakmica vrhunska...

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 26.05.2019
22:52

..ispade da je Empoli mljeo 90 minuta a ljudi su igrali na sve ili nista 10-ak minuta dok im je Inter 30 puta sutnuo a golman im je čuda činio!

avatar
Boran83
Sunday, 26.05.2019
22:38

To bre Handanovicu care!!!! Sad ako nisam dobio secer necu nikad

avatar
Amalainter
Sunday, 26.05.2019
22:39

Handanovicu podici spomenik ispred stadiona!!!

avatar
Amalainter
Sunday, 26.05.2019
22:41

I ja.. 😂 😂 😂