Siti na ''plus 4'', Halandov meč za zaborav, Čelsi se probudio iz košmara!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.05.2023.
17:55
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane su četiri utakmice 35. kola Premijer lige.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Bornmut - Čelsi 1:3

Čelsi je u očajnoj formi došao na megdan Bornmutu, posle četiri uzastopna poraza u Premijer ligi, a ukupno šest u nizu u svim takmičenjima.

Vodeći gol za ''plavce'' koji je Galager postigao već u devetom minutu meča na asistenciju Kantea bio je nagoveštaj da bi ta serija mogla danas da se prekine - 0:1.

Ali, samo dvanaest minuta potrajalo je ovo vođstvo Čelsija, a izjednačenje domaćima doneo je Vina, lepim golom sa ivice kaznenog prostora, na asistenciju Kristija - 1:1.

Sjajnu priliku za preokret imao je Ouatara u 79. minutu kada je udarcem glavom sa nekih šest-sedam metara poslao loptu preko gola.

Kazna za taj promašaj je usldila samo dva minuta kasnije. Gosti su iznudili slobodan udarac koji je Ziješ odlično izveo sa desne strane terena. Uputio je centaršut na ivicu peterca, gde je Badijašil izbegao ofsajd-zamku, prvi stigao do te lopte, nogom je zahvatio i poslao u donji desni ugao gola domaćih - 1:2.

Taj gol je uneo dodatno samopouzdanje u ekipi Čelsija koja u 86. minutu rešava pitanje pobednika. Sterling je povukao loptu napred, ušao u kazneni prostor po levoj strani, onda prosledio loptu u sredinu za Feliksa koji rutinski završava akciju i postavlja konačnih 1:3.

Mančester siti - Lids 2:1

Gosti su danas nastupili pod vođstvom novog trenera Sema Olerdajsa, ali težeg rivala na debiju nije mogao da ima.

''Građani'' su i danas demonstrirali silu i samo zahvaljujući neuobičajenoj dekoncentraciji Erlinga Halanda i nekoliko izglednih prilika, pobeda Mančester sitija nije bila i ubedljivija.

Na vođstvo domaćih čekalo se do 19. minuta kada je Rijad Marez asistirao sa desne strane, a mrežu gostiju pogodio je Ilkan Gundogan - 1:0.

Samo osam minuta kasnije bilo je 2:0 za Siti i maltene ''iskopiran'' prvi gol. Ponovo Marez asistira sa desne strane, a Gundogan sa ivice kaznenog prostora još jednom pogađa mrežu golmana Roblesa.

Samo tri minita kasnije nove velike prilike za domaće. Najpre je Fodenov udarac zaustavio Robles, odbijenu loptu zahvatio je Alvarez, ali je njegov udarac ispred aut-linije izblokirao jedan igrač gostiju.

Mnogo je prilika propustio Siti danas, Gundogan nije iskoristio ni penal za het-trik u 83. minutu, a samo dva minuta kasnije Rodrigo koristi smušenost u odbrani ''građana'', izlazi oči u oči sa golmanom Edersonom i šalje loptu u mrežu za 2:1.

Nije bilo svejedno ekipi Pepa Gvardiole do kraja meča, primetna je bila nervoza, ali su zadržali minimalnu prednost i sada na vrhu tabele imaju četiri boda više od Arsenala.

Totenhem - Kristal Palas 1:0

''Pevci'' su poveli pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Kejn poslao loptu za Pedra Pora na desnu stranu, ovaj ju je odličnim centaršutem vratio u šesnaesterac, a Hari Kejn takve situacije najviše voli - zahvatio je loptu glavom i poslao u mrežu - 1:0.

Kao da se ekipa Totenhema zadovoljila ovom minimalnom prednošću, pa u drugom poluvremenu jedva da je i pripretila golu gostiju, koji to nisu uspeli da iskoriste.

U ekipi Kristal Palasa nije nastupio naš Luka Milivojević.

Vulverhempton - Aston Vila 1:0

''Vukovi'' su odlično započeli današnji meč, pogotkom Totija već u devetom miunutu meča, a na asistenciju Nevesa - 1:0.

Taj rezultat ostao je do kraja meča, Vulvsi su upisali 11. pobedu u sezoni, sada imaju 40 bodova na 13. mestu, a Vila je pretrpela drugi poraz u nizu, pa je i dalje na 54 osvojena boda na osmoj poziciji na tabeli.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke