Šta bi se desilo sa Serijom A primenom "francuskog" recepta?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 30.04.2020.
20:21
Izvor: Sportske.net

Italija je bila najugroženija...

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Liga 1 je danas i zvanično proglasila PSŽ novim/starim šampionom, ostatak je takođe raspoređen po bodovima i odigranim utakmicama, a strahuje se da bi do kraja i Italija mogla da primeni isti recept.

Ukoliko bi Serija A primenila francuski recept, onda bi došlo do zanimljivih pomeranja zbog broja odigranih utakmica. Kod prva četiri tima nema dileme, Juventus, Lacio, Inter i Atalanta bi išli u Ligu šampiona, Roma i Napoli bi kao 5. i 6. tim išli u Ligu Evrope, ali bi glavna promena bila na poziciji sedam.

Zbog činjenice da je Milan osvojio 36 bodova na 26 utakmica, a Verona i Parma 35 na 25 mečeva, došlo bi do rotacije. Primenom jasne računice Verona i Parma bi preskočili Milan i "gurnuli" ga na devetu poziciju, odnosno - ostavili bez Evrope.

U ovom sistemu računa se i gol razlika, kao i u regularnom, ali po tome ne bi bilo promena ni u borbi za Ligu Evrope niti za opstanak.

U tom slučaju, iz Serije A bi ispali Leće, Spal i Breša, a opstala bi Đenova zahvaljujući gol razlici.

U Italiji se i dalje nadaju da će sezona biti nastavljena u drugoj polovini jula, u suprotnom, morali bi da primenjuju manje ili više pravedne sisteme...

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Thursday, 30.04.2020
20:56

Kako sta bi bilo, bilo bi poklanjanje, konkretno kod njih i kod nemaca, tri kluba su tako blizu prvoj poziciji, tako je i u nemackoj, Spanij! Eno u holandiji dva kluba iz druge ligekoji bi trebali da udju u prvu, ce da tuze FSH fudbalski savez holandije, zato sto ce oni koji treba da isadnu ostati u prvu, a ovi koji su sve dalli da bi upali u prvu oni ce da ostanu i dalje u drugu, tako da to nece da donese dobro, mogice da ce se neki fudballski savezi rasformiravaju?

avatar
Inter JZ 4ever
Friday, 01.05.2020
12:44

Napokon da se i ja sa tobom slazem.

avatar
Inter JZ 4ever
Sunday, 03.05.2020
14:52

Velika je razlika u tome sta ja mislim o Barseloni, a sta ti mislis o Interu. Ti blatis po Interu, a ja to ne radim kada komentarisem Barselonu.

avatar
Mirjevac
Saturday, 02.05.2020
17:35

Mi skoro uvek imamo ista misljenja, ti za svoj klub ja za svoj, mi im zelimo sve naj bolje ali razlicitim klibovima, posto navijamo za razlicite klubove! Ovde smo bar da razmenimo sportska misljenja! Ali ovi ovde pisu sve neke lazi i neistine!