Stanje u Italiji alarmantno, bivši reprezentativac poručuje: "Zaustavite fudbal!"

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.03.2020.
23:35
Izvor: Sportske.net

Situacija se pogoršala, šta će se desiti sa Serijom A?

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Stadionu i Italiji su zatvoreni do kraja meseca, svi mečevi elitnog ranga igraće se bez prisustva publike.

Ipak, i pored brojnih promena, Korona virus nastavlja da se širi, pa je u Lombardiji proglašeno vanredno stanje i čitava oblast će biti u potpunosti zatvorena.

Na "Čizmi" je u poslednjh 24 časa zabeleženo još 1145 slučajeva zaraženih COVID-19 infekcijom, što je nateralo vlasti na ozbiljniju reakciju.

Najgora situacija je u Lombardiji, zatvoreni će biti gradovi Milano i Bergamo, ali i pojedini gradovi iz drugih oblasti, kao što su Parma, Pijaćenca, Rimini, Ređo-Emilija, Modena, Pezaro, Padova, Trevizo, Alesandrija i Asti.

Povodom poslednjih dešavanja oglasio se i bivši fudbaler Rome i reprezentativac Italije Damijano Tomazi, koji je sada predsednik Asocijacije fudbalera u Italiji.

On je na društvenim mrežama istakao da zdravlje mora da bude na prvom mestu i da bi trebalo stopirati odigravanje fudbalskih mečeva do daljnjeg.

"Hajde da stopiramo ligu! Da li nam je još nešto potrebno? Zaustavite fudbal!", napisao je Tomazi na "Tviteru".

Videćemo kako će se situacija razvijati, stvari ne deluju dobro, zbog Korona virusa je Virtus Bolonja morala da odigra svoj meč sa Darušafakom u "Štark Areni" u Beogradu, a i nekoliko mečeva Lige šampiona će se igrati iza "zatvorenih" vrata, poput revanša između Juventusa i Liona u Torinu, ali i revanša između Valensije i Atalante na "Mestalji".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Japanac
Sunday, 08.03.2020
10:32

Ah sta radi ovaj Juve,mozda opet izadje Zang i kaze da je presednik Lige Klovn

avatar
amigo999
Sunday, 08.03.2020
08:38

Umiru od korone stari i multibolesni ljudi. Zarazu mogu siriti svi. Zarazi su podloizni stariji, sto si stariji veci rizik da se zarazis.Sto si stariji, veca sansa za smrtnost od virusa. WHO potvrdio da 98% zarazenih su stariji od 19 godina. Samo 2 % zarazenih su mladji od 19 god... A celih 70 % stariji od 50 god....Mladi su skoro imuni na koronu....

avatar
DEL PIEROO
Sunday, 08.03.2020
04:52

Nije fudbal kriv

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 08.03.2020
00:53

Vise od 5000 zarazenih , 230 i vise mrtvih , strasno !!!