Švajcarci jednom nogom u osmini finala, Rumuni strepe!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.06.2016.
19:50
Izvor: Sportske.net

Nakon nerešenog ishoda u meču Rumunije i Švajcarske u mnogo boljoj situaciji nalaze se Švajcarci.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Švajcarci su u sjajnoj situaciji pred poslednje kolo, vrlo verovatno da će proći u osminu finala čak iako izgube od Francuske. Sa druge strane, Rumuni moraju da jure pobedu protiv Albanije u poslednjem kolu.

Po nekim statističkim proračunima, velike su šanse da reprezentacija koja ima 4 boda u grupi prođe u osminu finala, a upravo toliko su do sada sakupili Švajcarci.

Danas smo gledali jedan veoma zanimljiv i uzbudljiv meč, pretili su i Rumuni i Španci, a rekli bismo da je rezultat na samom kraju bio pravedan - 1:1.


Rumuni su došli do prednosti veoma brzo, već u 18. minutu, a krivac za to jeste Štefan Lihtštajner koji je skrivio penal. Zanimljivo, on je drugi igrač Juventusa koji je do sada skrivio penal na EP, nakon Patrisa Evre koji je isto učinio protiv Rumunije.

Bogdan Stanču je uzeo loptu u svoje ruke, pogodio je iz penala za 1:0.

rumunija
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Seferović je propustio nekoliko dobrih prilika za Švajcarce u prvom poluvremenu, a pored njega pretili su Fabien Šar i Blerim Džemaili, ali bez rezultata. Na drugoj strani, Sapunaru je imao dobru priliku da poveća prednost, ali se ni to nije desilo.

Rumuni nešto bolje kreću u drugom poluvremenu, Hoban i Torže su pretili, da bi onda Švajcarci krenuli dosta ofanzivnije ka golu Tatarušanua.

Igrao se 57. minut, Rodrigez je izveo korner, nakon skoka Đurua lopta je došla do Mehmedija koji sjajnim udarcem postavlja konačan rezultat - 1:1.

Nešto bolji Švajcarci do samog kraja meča, imali su par dobrih akcija, Rumuni su sve više grešili na samom kraju, ali promene rezultata nije bilo.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fungineer Ahkhobh
Wednesday, 15.06.2016
23:19

Sta strepe,ima da ogule siptariju poslednje kolo,samo sudije krive sto nemaju bodove iz prvog meca...

avatar
Ole Gunar Solšer
Wednesday, 15.06.2016
20:09

Seferovic promasio bar 10 stopostonih u ova dva kola. Saciri je mnogo sebican, bolje Rodrigez da je sutirao slobodne udarce. Navijao sam za Rumune, mogu da prodju ako dobiju Albaniju.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
20:02
avatar
Wengerizam
Wednesday, 15.06.2016
20:02

Shaqiri odigrao za nulu.

avatar
Lecter
Wednesday, 15.06.2016
19:58

Rumunija samo da pobijedi Albaniju u poslednjem kolu i idu kao treci,po nekim racunicama mogu biti drugi uz bolju gol razliku ali zavise i od drugih.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 15.06.2016
20:36

Pa da bi bili drugi moraju da pobede Albaniju sa minimum 2 gola razlike, pod pretpostavkom da Svajcarska izgubi od Francuske. (naravno sve uz hipotezu da ce Francuska dobiti Albaniju veceras) Nije nemoguce, sta vise to moze biti i sasvim realan ishod, ali nece se dogoditi jer ce Francuzi veceras da overe prvo mesto, pa ce u poslednjem kolu Svajcarska-Francuska biti X kao kuca, jer ce i jedni i drugi igrati koliko im je dovoljno...