Sve bi bilo drugačije da je De Hea 2009. prihvatio OVU ponudu!

Autor: Nemanja Veljković
petak 16.09.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Karijera bi išla drugim tokom.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

David De Hea jedan je od najboljih golmana na svetu.

Španski čuvar mreže postao je nezamenjiv među stativama Mančester junajteda kada je 2011. godine stigao iz Atletiko Madrida.

Međutim, malo je falilo da karijera tridesetjednogodišnjeg Španca ima totalno drugačiji tok. Naime, De Hea je otkrio da je 2009. godine dobio ponudu Vigan Atletika, kluba koji se tada takmičio u Premijer ligi.

Nakon što se probio u B tim Atletika u sezoni 2008/09 De Hea nije bio u mogućnosti da zaigra na redovnom nivou, pa je Vigan to pokušao da iskoristi.

Španac je priznao da je ponuda kluba koji je tada vodio Stiv Brus bila na stolu, ali Atletiko nije želeo da se odrekne usluga svog talentovanog mladog golmana, te je ponuda odbijena.

''Prvi put sam zaigrao za Atletiko u toj sezoni kada je Vigan prvi put stupio u kontakt sa mnom. Želeli su da me dovedu i bio sam vrlo blizu potpisivanja'', kazao je golman ''crvenih đavola''.

Transfer na kraju nije realizovan, a karijera De Hee je od tada krenula uzlaznom putanjom. Španac bi ove sezone mogao da prestigne Vejna Runija i Gerija Nevila na listi Mančnester junajteda po broju odigranih utakmica u Premijer ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke