Ten Hag: "Martinez još slavi u Buenos Ajresu, morao bi da razume da se nastavlja Premijer liga"

Autor: Mladen Heleta
petak 23.12.2022.
21:25
Izvor: Sportske.net

​Fudbaleri Mančester junajteda u utorak na "Old Trafordu" dočekuju Notingem Forest.

EPA
EPA

Povezane vesti

Posle mesec dana pauze zbog Mundijala u Kataru, Premijer liga se vraća u fokus, a Mančester junajted želi da nastavi da pobeđuje i nađe se što pre među četiri najbolja tima na tabeli i tako se približi plasmanu u Ligu šampiona, što je glavni cilj za ovu sezonu.

Uoči narednog duela protiv Notingema, menadžer Erik ten Hag je otkrio da neće imati sve igrače na broju.

Džejdon Sančo je i dalje van stroja, trenira po posebnom programu u Holandiji, dok je glavno pitanje bilo hoće li finalisti Mundijala Lisandro Martinez i Rafael Varan biti u konkurenciji.

"Za Martineza ne mogu da odgovorim, i dalje slavi u Buenos Ajresu, sada idu kao na neku turneju! Mogu da razumem to slavlje u Buenos Ajresu, veoma je emotivno sve to, bučno je u zemlji kad osvojite Mundijal. To je sjajno, nešto najviše što možete da uradite u fudbalu. Ipak, Martinez mora da razume da se 27. decembra nastavlja Premijer liga", kaže Ten Hag.

Za Varana je takođe ostao nedorečen.

"Razočaran je kao što bi bio svako kad izgubi u finalu Svetskog prvenstva. Može da bude ponosan i na to finale, sa svim što je uradio u karijeri, to je bilo sjajno timsko izdanje, ali i Rafaelovo, iako je već osvojio mnogo trofeja. Iako su drugi, to je veliko dostignuće. Stigli su do finala i tu su bili blizu da ponove uspeh od pre četiri godine", dodao je Holanđanin.

Rekao je i da je jako teško pripremiti ekipu posle mesec dana pauze u sezoni, ali da se nema kud osim da se nastavi.

Na pitanje, koliko oseća pritisak toga što je menadžer Mančester junajteda, Ten Hag je rekao da to isto osećaju i drugi.

"Razumem sve, normalno je to. Jednako je recimo i za menadžere Čelsija ili Njukasla. Svi ti klubovi mnogo ulažu, postiji veliki pritisak u svim klubovima, jer svi žele u top četiri. I mi to želimo, kao i da nastavimo borbu za ostale trofeje", zaključio je manadžer Mančester junajteda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke